Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Το Μεγάλο Τζαμί

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Grande mosquee

Σίγουρα δεν είναι το μέρος που σκέφτεστε όταν λέτε Παρίσι. Αν ενδιαφέρεστε για μια αντισυμβατική εμπειρία όπου θα ζήσετε κάτι διαφορετικό, μια επίσκεψη στο Μεγάλο Τζαμί μπορεί να είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Το Grande Mosquée de Paris είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο τζαμί στη Γαλλία, το 3ο μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη συνολικά, και ολοκληρώθηκε το 1926 σε μαυριτανικό στυλ. Περιλαμβάνει όχι μόνο αίθουσες προσευχής, αλλά και βιβλιοθήκη, σχολείο, κήπο και παρακείμενα εστιατόρια, αίθουσες τσαγιού ή χαμάμ (σπα και μασάζ και για τουρίστες).

Είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες κάθε μέρα εκτός από τις Παρασκευές και τις μουσουλμανικές αργίες από τις 9:00-18:00. Πληρώνετε ένα ευχάριστα χαμηλό εισιτήριο εισόδου , 3 ευρώ για τους ενήλικες, 2 ευρώ για τα παιδιά και τους φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.mosqueedeparis.net.

Η Place Monge (γραμμή 7), η Jussieu (γραμμές 7, 10) και ο Gare d'Austerlitz (γραμμές 5, 10 και το τρένο RER C) απέχουν περίπου 5 λεπτά με τα πόδια. Δίπλα στο τζαμί μπορείτε να επισκεφθείτε τον όμορφο βοτανικό κήπο (Jardin des Plantes) με έναν μικρό ιστορικό ζωολογικό κήπο.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.