Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Βασιλική του Αγίου Ντενί

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Βασιλική του Αγίου Ντενί

Η Βασιλική (συχνά αναφέρεται ως "καθεδρικός ναός") του Αγίου Ντενί είναι ένα παγκοσμίου φήμης γοτθικό έργο που χρονολογείται από το 1140. Είναι μία από τις πρώτες αμιγώς γοτθικές εκκλησίες στον κόσμο. Η βασιλική βρίσκεται στο βόρειο άκρο του πολεοδομικού συγκροτήματος του Παρισιού, στην πόλη Σεν Ντενί και είναι αφιερωμένη στον προστάτη της Γαλλίας, τον Άγιο Ντιβί (Saint Divis, εξ ου και το όνομα ολόκληρης της πόλης).

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, η βασιλική προοριζόταν κλασικά να έχει δύο πύργους στην πρόσοψη, αλλά τελικά έμεινε για πάντα ημιτελής και διαθέτει μόνο έναν πύργο.

Ο τόπος ανάπαυσης των Γάλλων βασιλιάδων

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ντενί είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κτίρια της Γαλλίας. Η βασιλική υπήρξε ο τόπος ταφής των λειψάνων των Γάλλων βασιλιάδων για αιώνες. Όλοι οι βασιλείς από τον 10ο αιώνα έως το 1789, με τρεις εξαιρέσεις, βρήκαν εδώ την τελευταία τους κατοικία. Ως εκ τούτου, ο καθεδρικός ναός αποκαλείται συχνά η γαλλική νεκρόπολη.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης, κάποιοι από τους τάφους ανοίχτηκαν και τα λείψανα ορισμένων βασιλιάδων που δεν ήταν σε δυσμένεια με τις επαναστατικές αρχές μεταφέρθηκαν σε ομαδικούς τάφους κοντά στη βασιλική.

Στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν οι Βουρβόνοι ανέλαβαν την εξουσία της Γαλλίας μετά τον Ναπολέοντα, άνοιξαν τον ομαδικό τάφο για να μεταφέρουν τα λείψανα των βασιλιάδων πίσω στη βασιλική. Ωστόσο, ήταν αδύνατο να διακρίνει κανείς ποια λείψανα ανήκαν σε ποιον, οπότε χτίστηκε μια κρύπτη και ένα οστεοφυλάκιο στην εκκλησία για το σκοπό αυτό, όπου όλα τα πτώματα από τον ομαδικό τάφο βρίσκονται πίσω από δύο μαρμάρινες πλάκες με ονόματα.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Ανοιχτά καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από την πόρτα ή ηλεκτρονικά για ακριβείς ώρες χωρίς ουρά.

  • Ενήλικες: 9,50 ευρώ
  • Παιδιά και φοιτητές κάτω των 26 ετών με κάρτα ISIC: δωρεάν

Πώς να έρθετε εδώ

Το Saint Denis εξακολουθεί να βρίσκεται στην αστική ζώνη 3, οπότε εδώ ισχύουν τόσο το εισιτήριο του Παρισιού όσο και το εισιτήριο t+. Η γραμμή 13 του μετρό οδηγεί από το κέντρο απευθείας στην εκκλησία, ο σταθμός ονομάζεται "Basilique de Saint-Denis".

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.