San Michele de Murato

San Michele de Murato

Η ενδιαφέρουσα ρωμανική εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ κοντά στο χωριό Murato προσελκύει τους τουρίστες με την αρχαία ιστορία της, την καλοδιατηρημένη εμφάνισή της και την ασυνήθιστη πρόσοψή της. Εάν διαμένετε στη βορειοανατολική περιοχή της Κορσικής, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε αυτό το μνημείο.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Κορσική

Ιστορία και άτυπη πρόσοψη

Η εκκλησία του San Michele είναι ένα από τα λίγα σωζόμενα μνημεία της Κορσικής από την εποχή που το νησί κυβερνούσε η Pisan Republic, το οποίο οι γνώστες της αρχιτεκτονικής θα γνωρίζουν με μια ματιά. Η εκκλησία είναι χτισμένη στο κλασικό Pisan Romanesque στυλ, παρόμοιο με τον περίφημο καθεδρικό ναό της Πίζας.

Η κατασκευή του ξεκίνησε πιθανότατα γύρω στο 1140, αλλά η εκκλησία δεν εγκαινιάστηκε πριν από το 1280.

Η πρόσοψη της εκκλησίας διαθέτει ένα τυπικό πισανικό σκούρο-λευκό μοτίβο, αλλά σε αντίθεση με άλλες εκκλησίες της ίδιας αρχιτεκτονικής, το μοτίβο αυτό είναι σαφώς ασύμμετρο, γεγονός που προσθέτει στη μοναδικότητα της εκκλησίας. Η δομή είναι ένας συνδυασμός λευκού μαρμάρου Carrara και γκριζοπράσινων τεμαχίων σερπεντίνης.

Πώς μπορείτε να φτάσετε στην εκκλησία;

Ο San Michele de Murato βρίσκεται στους λόφους πάνω από τη Μπαστιά (22 χλμ.) και την περιοχή Nebbio, κέντρο της οποίας είναι η ψαροχώρια Saint-Florent (16 χλμ.). Μπορείτε να φτάσετε εδώ μόνο με αυτοκίνητο, δεν υπάρχει τακτικό λεωφορείο για το Murato.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κορσική.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.