Παραλία Rondinara

Παραλία Rondinara

Μια από τις πιο διάσημες και όμορφες παραλίες της Ευρώπης βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ του Porto Vecchio και του Bonifacio.

Χάρη στην προστατευμένη θέση της, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κύματα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Χάρη στη θέση της σε έναν σχεδόν τέλεια κυκλικό κόλπο, η παραλία και τα περίχωρά της μοιάζουν με το σχήμα ενός μικρού κοχυλιού, αλλά αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα όταν το βλέπετε από το μάτι του πουλιού.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Κορσική

Η Plage de La Rondinara κατατάσσεται συχνά στις 10 πιο όμορφες παραλίες του κόσμου σε διάφορες κατατάξεις, όπως και η κοντινή Palombaggia ή η παραλία Santa Giulia.

Εγκαταστάσεις κολύμβησης και παραλίας

Η απομόνωση της παραλίας Rondinara συμβάλλει σίγουρα στη δημοτικότητά της, με την πλησιέστερη ανάπτυξη να βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων. Το όμορφο αγροτικό περιβάλλον ενισχύεται από τα άλση πεύκων που εκτείνονται ακριβώς πάνω στην παραλία, παρέχοντας φυσική σκιά.

Η ψιλή λευκή άμμος συμπληρώνεται σε αρκετά σημεία από μικρά βραχώδη βράχια, αλλά η είσοδος στο νερό είναι άνετη, πολύ βαθμιαία και ασφαλής. Χάρη στον σχεδόν εντελώς κλειστό κόλπο, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κύματα και τα νερά είναι καθαρά, γι' αυτό και οι συνθήκες για κολύμπι με αναπνευστήρα είναι εξαιρετικές.

  • Η επιφάνεια της παραλίας - ψιλή λευκή άμμος
  • Είσοδος στο νερό - βαθμιαία αμμώδης
  • Μήκος της παραλίας - 600 μέτρα
  • Πλάτος της παραλίας - 25 μέτρα
  • Ενοικίαση ξαπλώστρας - ναι (περίπου 20 ευρώ ανά σετ ανά ημέρα)
  • Τουαλέτες και ντους - ναι
  • Εστιατόρια - ναι
  • Καταστήματα - όχι

Στο νότιο μισό της παραλίας υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης ξαπλωστρών και ομπρελών, ποδήλατων και σκαφών. Θα βρείτε επίσης ένα εστιατόριο και πολλά μικρά μπαρ στην παραλία. Στη συνέχεια, το βόρειο τμήμα της παραλίας είναι φυσικό, χωρίς εγκαταστάσεις και με πολύ περισσότερη ιδιωτικότητα.

Η είσοδος στην παραλία είναι ελεύθερη.

Καταλύματα στην παραλία

Κοντά στην παραλία υπάρχει ένα μεγάλο κάμπινγκ που λειτουργεί από τις 15 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου: camping-rondinara.com/en.

Σε απόσταση περίπου 250 μέτρων μπορείτε να μείνετε σε πολυτελείς βίλες διακοπών. Résidence Les Terrasses de Rondinara για 4-6 άτομα, και αν ταξιδεύετε με παρέα, αξίζει την τιμή τους.

Αναζητήστε πολλές ακόμη προσφορές στις κοντινές πόλεις:

Πώς να φτάσετε στη Rondinara;

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός στενού ασφάλτινου δρόμου που οδηγεί από τον κεντρικό δρόμο T10.

Η στροφή είναι σηματοδοτημένη ως "Rondinara Plage". Ο δρόμος θα σας οδηγήσει δεξιά στην παραλία, όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο μεγάλο χώρο στάθμευσης.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων

Υπάρχει τέλος 5 ευρώ την ημέρα και δεν μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας δωρεάν οπουδήποτε στην περιοχή λόγω του πολύ στενού δρόμου.

Δεν υπάρχει λεωφορείο για την παραλία.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κορσική.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.