Αρχιπέλαγος Lavezzi

Lavezzi

Αρκετά μικρά, απομονωμένα νησιά από γρανίτη και βράχια με αμμώδεις παραλίες, γνωστά ως αρχιπέλαγος Lavezzi, είναι από τις πιο δημοφιλείς συμβουλές για ένα ταξίδι στη νότια Κορσική.

Βρείτε ένα ξενοδοχείο σε Bonifacio

Το αρχιπέλαγος βρίσκεται στο στενό Bonifacio που χωρίζει την Κορσική από τη Σαρδηνία της Ιταλίας και αποτελείται από δύο κύρια νησιά: το κατοικημένο Cavallo και το ακατοίκητο Lavezzi.

Το νησί Lavezzu

Αν και ακατοίκητο, το νησί αυτό αποτελεί τον κύριο τουριστικό πόλο έλξης του αρχιπελάγους. Η κυρίως βραχώδης επιφάνεια των λίγων εκταρίων του νησιού διανθίζεται από αρκετές όμορφες αμμώδεις παραλίες που σας προσκαλούν να περάσετε μια μέρα μακριά από τον πολιτισμό.

Οι παραλίες βρίσκονται σε μικρές ήσυχες λιμνοθάλασσες με κρυστάλλινα νερά που προσκαλούν σε κολύμπι με αναπνευστήρα και κολύμπι.

Κάθε μισή ώρα εκτελείται δρομολόγιο πλοίου από το λιμάνι του Bonifacio προς το νησάκι κατά τη θερινή περίοδο. Ωστόσο, η τιμή του εισιτηρίου μετ' επιστροφής είναι αρκετά υψηλή και ανέρχεται στα 37 ευρώ. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο τουριστικό ιστότοπο: bonifacio.co.uk

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας άφθονο νερό, σνακ και εξοπλισμό για την παραλία για τη διαμονή σας στο απομακρυσμένο νησί. Το νησί Lavezzu είναι εντελώς έρημο ακόμη και κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, και δεν θα βρείτε αναψυκτικά ή ενοικίαση ξαπλώστρας.

Νησί Cavallo

Το νοτιότερο κατοικημένο μέρος της μητροπολιτικής Γαλλίας, το νησάκι Cavallo είναι ως επί το πλείστον ιδιόκτητο και παρόλο που η δημόσια πρόσβαση είναι δυνατή, οι περισσότερες παραλίες βρίσκονται πίσω από τις πύλες πολυτελών επαύλεων ή θέρετρων.

Το νησί Cavallo είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όσους αναζητούν διαμονή σε απόλυτη ηρεμία και μακριά από κάθε πολιτισμό. Στη νότια ακτή, με άμεση ιδιωτική πρόσβαση στη θάλασσα, υπάρχει ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Hotel & SPA des Pecheurs, το οποίο είναι το ιδανικό μέρος αν θέλετε ανενόχλητη ησυχία και γαλήνη.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κορσική.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.