Μουσείο Intrepid

Ατρόμητος

Το Intrepid Sea, Air & Space Museum είναι ένα διάσημο στρατιωτικό, ναυτικό και, σε μικρότερο βαθμό, διαστημικό μουσείο που είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα στην κατηγορία του στον κόσμο. Μπορούμε με καλή συνείδηση να συστήσουμε την επίσκεψή του ακόμη και σε όσους δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τον στρατό και την τεχνολογία.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Στην πραγματικότητα, το ίδιο το μουσείο βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος του ακριβώς στα έγκατα του αεροπλανοφόρου USS Intrepid και μόνο η επίσκεψη σε αυτόν τον χώρο θα είναι μια σπουδαία εμπειρία.

Το αεροπλανοφόρο ως μουσείο: τι να δείτε;

Το μουσείο βρίσκεται στην προβλήτα 86 στο πρώην λιμάνι του ποταμού Hudson και χωρίζεται σε 4 κύρια τμήματα. Οι λάτρεις της μηχανικής, του στρατού και της αεροπορίας θα περάσουν εύκολα 5-6 ώρες στο μουσείο, αλλά ακόμη και οι απλοί ταξιδιώτες θα το βρουν αρκετά ενδιαφέρον ώστε να διαθέσουν τουλάχιστον 2 ώρες για μια επίσκεψη.

USS Intrepid - αεροπλανοφόρο

Το πιο επισκέψιμο τμήμα του μουσείου, το οποίο συνιστούμε σε όλους να επισκεφθούν. Προσβάσιμα είναι τα 4 κύρια καταστρώματα του αεροπλανοφόρου που υπηρέτησε μεταξύ 1943 και 1974 τόσο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Μπορείτε να επισκεφθείτε ολόκληρο το εξωτερικό κατάστρωμα με τον διάδρομο προσγείωσης και τα εκθέματα πολλών αεροσκαφών (Flight Deck ) από όλους τους κλάδους του αμερικανικού στρατού. Θα θα θαυμάσετε 30 διαφορετικά αεροσκάφη σε όλη την ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Μάθετε τι μπορείτε να περιμένετε, για παράδειγμα, στο επίσημο φυλλάδιο του μουσείου.

Ένα κατάστρωμα πιο κάτω βρίσκεται το Gallery Deck με καταλύματα για τους πεζοναύτες, ένα κέντρο ελέγχου και μια αίθουσα σχεδιασμού.

Έναν όροφο πιο κάτω, αλλά πιο κοντά στην είσοδο του πλοίου, θα επισκεφθείτε το δημοφιλές Hangar Deck, ένα κατάστρωμα για τη στάθμευση και την εξυπηρέτηση αεροσκαφών ή ελικοπτέρων με πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Το τελευταίο προσβάσιμο κατάστρωμα είναι το Τρίτο Κατάστρωμα, όπου μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το παρασκήνιο της καθημερινής ζωής σε ένα αεροπλανοφόρο, από τα διαμερίσματα των στρατιωτών μέχρι την τραπεζαρία και τις γαλέρες.

Περίπτερο διαστημικών λεωφορείων

Το νεότερο τμήμα του μουσείου, που κατασκευάστηκε το 2011, απέκτησε γρήγορα μαζική δημοτικότητα με τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η κύρια έλξη είναι προφανής: το διαστημικό λεωφορείο Enterprise, το πρώτο αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο που σχεδιάστηκε για τη NASA το 1977. Εκτίθεται επίσης το σοβιετικό διαστημόπλοιο Soyuz TMA-6.

Το περίπτερο διαθέτει επίσης πολλά άλλα μικρότερα εκθέματα και επιδείξεις σχετικά με το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.

Concorde της British Airways

Στο βάθος της προβλήτας 86, ένας θρύλος της παγκόσμιας μεταφορικής αεροπορίας - το υπερηχητικό αεροσκάφος Concorde στα χρώματα της British Airways - στέκεται στην ύπαιθρο. Αφού τα αεροσκάφη αυτά σταμάτησαν να λειτουργούν, πολλά από αυτά πέταξαν τα τελευταία τους δρομολόγια σε διάφορα μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μια μηχανή εγγραφής G-BOAD αγκυροβόλησε στο Μουσείο Intrepid Sea, Air & Space της Νέας Υόρκης. Μέρος του εσωτερικού της είναι επίσης προσβάσιμο.

USS Growler - υποβρύχιο

Το υποβρύχιο Growler είναι το μοναδικό υποβρύχιο κατευθυνόμενων πυραύλων του είδους του που είναι ανοιχτό στο κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε να δείτε σχεδόν ολόκληρη τη μηχανή, από τα διαμερίσματα του πληρώματος μέχρι το κέντρο ελέγχου και τον δημοφιλή θάλαμο τορπιλών.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας ποικίλλουν το χειμώνα και το καλοκαίρι.

  • Ιούνιος - Σεπτέμβριος: 10:00 έως 17:00 (τελευταία είσοδος στις 16:00) τις καθημερινές ή 10:00 έως 18:00 (τελευταία είσοδος στις 17:00) τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
  • Οκτώβριος - Μάιος: ανοιχτά μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10:00 έως τις 17:00 (τελευταία είσοδος στις 16:00)
  • Τρέχον ωράριο λειτουργίας στον ιστότοπο του μουσείου: intrepidmuseum.org/Plan-Your-Visit

Μόνο έναεισιτήριο εισόδου μπορεί να αγοραστεί για την είσοδο σε ολόκληρο τον χώρο. Δεν διατίθενται μειωμένα εισιτήρια μόνο για ορισμένες περιοχές.

  • 36 usd - Ενήλικες ηλικίας 13 έως 64 ετών
  • 34 usd - Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και φοιτητές με κάρτα ISIC
  • 26 usd - παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών
  • Τρέχουσες τιμές εισιτηρίων στην ιστοσελίδα του μουσείου: intrepidmuseum.org/admission

Συνιστούμε να αγοράζετε τα εισιτήρια ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου την ακριβή ώρα για να αποφύγετε τις ουρές που συχνά φτάνουν έως και τις 2 ώρες.

Επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου: intrepidmuseum.org

Πώς να φτάσετε στο Μουσείο Intrepid;

Όλα τα εκθέματα βρίσκονται στην πρώην μαρίνα "Pier 86" στη γειτονιά Hell's Kitchen του Midtown Manhattan.

Ακριβώς στην είσοδο του μουσείου θα βρείτε τη στάση του λεωφορείου "12 Av/W 46 St", όπου σταματούν τα λεωφορεία M12 (προς το Central Park και το High Line) και M50 (προς το Rockefeller Center και το κτίριο του ΟΗΕ).

Πλησιέστερος σταθμός μετρό

  • 50 St (περίπου 850 μέτρα) - μπλε γραμμές C, E
  • 42 St/Port Authority Bus Terminal (περίπου 1.400 μέτρα) - μπλε γραμμές A, C, E

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Νέα Υόρκη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.