Κάιρο
Κάιρο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κάιρο

Πύργος Καΐρου

Krystof Hajek ενημερωμένο 14. 1. 2024
Πύργος Καΐρου

Ο Πύργος του Καΐρου είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διάσημα αιγυπτιακά κτίρια και ένα από τα σύμβολα της πόλης. Ο λεπτός πύργος από σκυρόδεμα υψώνεται σε ύψος 187 μέτρων, γεγονός που τον καθιστά τον ψηλότερο πύργο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών στην Αίγυπτο.

Επιλέξτε ξενοδοχεία διάσημων αλυσίδων σε Κάιρο

Ο Πύργος του Καΐρου χρησιμεύει ως πομπός, εστιατόριο και παρατηρητήριο σε ένα και αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους διεθνείς επισκέπτες.

Η αρχιτεκτονική και το ύψος του Πύργου του Καΐρου

Ο λεπτός σωλήνας από σκυρόδεμα καλύπτεται από ένα διάτρητο ανοιχτό πλέγμα που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με τον φαραωνικό λωτό, σύμβολο της αρχαίας Αιγύπτου. Ο πύργος ολοκληρώθηκε το 1961 και έχει ύψος 187 μέτρα.

Ο τελευταίος όροφος με το παρατηρητήριο βρίσκεται 143 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Το κατάστρωμα παρατήρησης βρίσκεται σε μια υπαίθρια στοά, έτσι ώστε κανένα γυαλί να μην εμποδίζει τη θέα και τη φωτογράφηση. Καθώς πρόκειται για το ψηλότερο κτίριο στο κέντρο του Καΐρου, δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια στη θέα και μπορείτε πραγματικά να δείτε ολόκληρη την πόλη.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Ανοιχτά καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως τις 0:00 μ.μ.

Τα εισιτήρια για τον πύργο κοστίζουν 200 egp και μπορείτε να τα αγοράσετε στην είσοδο. Οι ουρές μπορεί να σχηματιστούν για έως και 30 λεπτά σε εκτεθειμένες ώρες (ιδίως τις νύχτες της Πέμπτης, της Παρασκευής και του Σαββάτου).

Πώς να φτάσετε στον πύργο του Καΐρου;

Ο πύργος βρίσκεται στο νησί Γκεζίρα (που συχνά αναφέρεται ως Ζάμαλεκ από τη γειτονιά) και είναι προσβάσιμος με τα πόδια από την πλατεία Ταχρίρ σε 15 λεπτά μέσω μιας γέφυρας. Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό, "Opera" της γραμμής 2, βρίσκεται περίπου 500 μέτρα νότια.

Η μόνη είσοδος στον πύργο είναι από τη βόρεια πλευρά της οδού "Al Borg" (google.com/maps).

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.