Ρίγα
Αεροδρόμιο της Ρίγα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Ρίγα

Transfer at Ρίγα Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 24. 9. 2023

Το αεροδρόμιο της Ρίγα εξυπηρετεί όλες τις πτήσεις σε έναν τερματικό σταθμό με κεντρική αίθουσα check-in για όλους τους προορισμούς.

Είναι ένα από τα μικρότερα και πολύ καθαρά αεροδρόμια. Από την είσοδο του τερματικού σταθμού έως την έξοδο, δεν χρειάζονται περισσότερα από 10 λεπτά για να περπατήσετε μέχρι το αεροσκάφος.

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο της Ρίγα

Ένα ενιαίο σημείο ελέγχου ασφαλείας στην αριστερή πλευρά της αίθουσας σας οδηγεί σε έναν ενιαίο χώρο διέλευσης με τις πύλες αναχώρησης Β και Γ.

Οι πτήσεις εκτός Σένγκεν πετούν από το τέλος της "Αίθουσας Γ", όπου βρίσκεται και ο έλεγχος διαβατηρίων. Αυτές οι πύλες είναι οι πιο απομακρυσμένες από το σημείο ελέγχου ασφαλείας, οπότε αν πετάτε από τη Ρίγα προς μια χώρα εκτός Σένγκεν, αφήστε μεγαλύτερο περιθώριο και ιδανικά περάστε από τον έλεγχο ασφαλείας τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την αναχώρηση.

Μεταφορά μεταξύ των πτήσεων

Χάρη στο σύγχρονο δίκτυο της AirBaltic, η Ρίγα αποτελεί σημαντικό σημείο μετεπιβίβασης, ιδίως από πτήσεις προς την Ευρώπη προς τη Βαλτική, τη Σκανδιναβία ή την Υπερκαυκασία.

Η μετεπιβίβαση είναι πολύ καλά οργανωμένη και δεν χρειάζεται να βγείτε καθόλου από τη ζώνη διέλευσης, ακόμη και αν συνδυάσετε τη μετεπιβίβαση μόνοι σας αγοράζοντας 2 ξεχωριστά εισιτήρια (αν ταξιδεύετε μόνο με χειραποσκευές).

Στις πτήσεις μεταξύ των χωρών Σένγκεν δεν υπάρχει έλεγχος ασφαλείας ή διαβατηρίων.

Κατά τη μετεπιβίβαση από πτήση Σένγκεν σε πτήση εκτός Σένγκεν, περνάτε μόνο από έλεγχο διαβατηρίων, διαφορετικά περνάτε από έλεγχο ασφαλείας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ποτέ ουρές μεγαλύτερες των 10 λεπτών σε αυτούς τους ελέγχους.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.