Ρίγα
Αεροδρόμιο της Ρίγα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Ρίγα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ρίγα

Krystof Hajek ενημερωμένο 11. 3. 2024

Η Ρίγα είναι προσβάσιμη από το αεροδρόμιο με τακτικά λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών με κανονικές τιμές. Διατίθενται επίσης ταξί ή υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Φθηνά ξενοδοχεία σε Ρίγα

Λεωφορείο 22

Η λεωφορειακή γραμμή 22 εκτελεί δρομολόγια προς το κέντρο της Ρίγας, με τερματισμό στη στάση Abrenes iela και περνώντας επίσης από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ή τον σταθμό λεωφορείων.

Κατεβείτε στη στάση Grēcinieku iela για να φτάσετε πιο γρήγορα στο μικρό ιστορικό κέντρο.

Κατά την έξοδό σας από το κέντρο, προσέξτε να μην επιβιβαστείτε στη γραμμή 22 του τρόλεϊ, η οποία δεν πηγαίνει καθόλου στο αεροδρόμιο. Οι αριθμοί των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ επικαλύπτονται παράλογα στη Ρίγα.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο πρακτορείο Narvessen μπροστά από τον τερματικό σταθμό στη στάση του λεωφορείου ή από τον οδηγό, όπου μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα και το εισιτήριο κοστίζει 1,81 ευρώ. Τα εισιτήρια ισχύουν για ολόκληρο το δίκτυο δημόσιων μεταφορών της Ρίγας σε λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ.

Πρέπει να σημειώσετε το εισιτήριό σας κατά την επιβίβασή σας στο λεωφορείο.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Ρίγα και για να βρείτε τις συνδέσεις μεταξύ των στάσεων, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: rigassatiksme.lv

Ταξί

Ένα κανονικό ταξί από το αεροδρόμιο προς το ιστορικό κέντρο κοστίζει περίπου 15 ευρώ και πρέπει να πάρετε ταξίμετρο. Σε περίπτωση που ο οδηγός ταξί αρνηθεί να ενεργοποιήσει το ταξίμετρο, βγείτε έξω και επιλέξτε άλλο όχημα.

Τα ταξί σταματούν ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό δίπλα στη στάση του λεωφορείου και υπάρχουν πάντα λίγα διαθέσιμα αυτοκίνητα.

Μια πολύ δημοφιλής εναλλακτική λύση στη Ρίγα είναι η εφαρμογή Bolt, μέσω της οποίας ένα αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο κοστίζει 11 eur έως 16 eur ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αρκετές μεγάλες διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων διαθέτουν υποκατάστημα στον τερματικό σταθμό. Το αυτοκίνητο είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς για να εξερευνήσετε τη λετονική ύπαιθρο ή για ένα ταξίδι στη θάλασσα.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης κυμαίνονται μεταξύ 120 eur και 180 eur ανάλογα με την εποχή.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.