Μεταφορά από το αεροδρόμιο Κάιρο

Γκίζα

Η μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο του Καΐρου είναι αρκετά χαοτική και η ευκολότερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές Uber ή Careem για κινητά ταξί.

Υπάρχουν επίσης δημόσια λεωφορεία προς το αεροδρόμιο, αλλά δεν σταματούν απευθείας στους τερματικούς σταθμούς και η μετάβαση στο κέντρο είναι συγκεχυμένη και άβολη.

Για το πώς να ταξιδέψετε περαιτέρω στην πόλη, διαβάστε τον οδηγό μας για το Κάιρο.

Κλείστε ένα ξενοδοχείο με κορυφαία βαθμολογία στο booking.com

Uber, Careem

Η καλύτερη επιλογή είναι να καλέσετε για μια διαδρομή με το Uber ή το Careem χρησιμοποιώντας το wi-fi του αεροδρομίου ή τα δικά σας δεδομένα, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε μέσω e-sim από το airalo.com, για παράδειγμα.

Το ακριβές σημείο παραλαβής δεν είναι ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό, όπου σταθμεύουν τα ταξί, αλλά συνήθως σε χώρους στάθμευσης μικρής διάρκειας πάντα σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τους τερματικούς σταθμούς.

Οι μέσες τιμές για τις υπηρεσίες Uber ή Careem έχουν ως εξής:

Οι τιμές για αυτές τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας είναι δυναμικές και αυξάνονται ανάλογα με τη ζήτηση. Αναμείνατε τις υψηλότερες τιμές μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ. και επίσης μεταξύ 6 π.μ. και 11 π.μ.

Ταξί

Τα επίσημα λευκά ταξί είναι πανταχού παρόντα στο αεροδρόμιο και εντός του Καΐρου όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Ωστόσο, τα ταξί στο Κάιρο δεν λειτουργούν με μετρητή και ως τουρίστας έχετε λίγες πιθανότητες να διαπραγματευτείτε μια τιμή παρόμοια με αυτή που προσφέρουν οι Uber ή Careem. Οι οδηγοί ταξί στο αεροδρόμιο γνωρίζουν ότι πάντα θα πιάσουν κάποιον που θα δεχτεί την τιμή τους, οπότε δεν προσπαθούν πολύ να παζαρέψουν.

Αν πηγαίνετε από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο, οι πιθανότητές σας να διαπραγματευτείτε μια καλή τιμή είναι ήδη σημαντικά καλύτερες.

Οι οδηγοί ταξί συνήθως ξεκινούν με μια προσφορά γύρω στα 500 egp και δεν είναι πιθανό να διαπραγματευτείτε μια τιμή κάτω από 300 egp από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης.

Αστικά λεωφορεία

Υπάρχουν πολλά αστικά λεωφορεία που λειτουργούν από το CTA προς το αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία σταματούν μόνο στον τερματικό σταθμό λεωφορείων που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από κάθε έναν από τους τερματικούς σταθμούς (τοποθεσία στο google.com/maps).

Ένα δωρεάν λεωφορείο του αεροδρομίου εκτελεί δρομολόγια από όλους τους τερματικούς σταθμούς προς το σταθμό λεωφορείων με αρκετές στάσεις εντός του χώρου του αεροδρομίου.

Η στάση του λεωφορείου έχει την ένδειξη "Airport Shuttle Bus" και βρίσκεται πάντα ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό. Η διαδρομή είναι δωρεάν και το λεωφορείο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο με συχνότητα 10-25 λεπτών.

Δρομολόγια και τιμές εισιτηρίων

Το αεροδρόμιο διαθέτει πολλά δρομολόγια λεωφορείων προς τις γύρω γειτονιές που εξυπηρετούν κυρίως τους εργαζόμενους.

Πιθανότατα θα αναζητήσετε λεωφορείο για το κέντρο της πόλης με προορισμό τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων "Abd al Moneim Riad" κοντά στην πλατεία Ταχρίρ. Αν δεν βλέπετε λεωφορεία με τον αριθμό της γραμμής στις στάσεις, απλώς ρωτήστε τους ντόπιους ή τους οδηγούς επαναλαμβάνοντας απλώς το όνομα "Abd al Moneim Riad". Κάποιος θα σας συμβουλεύσει πάντα.

 • Γραμμή 356 - πηγαίνει στο σταθμό Abd al Moneim Riad (Tahrir) και σταματά επίσης στο σιδηροδρομικό σταθμό Ramses.
  • Ναύλοι - 15 egp
  • Σύγχρονα κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Διαδρομή εξπρές, με στάσεις μόνο σε επιλεγμένους σταθμούς (η διαδρομή διαρκεί 60-70 λεπτά)
  • Λειτουργεί μεταξύ 6:30 π.μ. - 11:00 μ.μ.
  • Συχνότητα - 20 έως 40 λεπτά
 • Γραμμή 400 - πηγαίνει στο σταθμό Abd al Moneim Riad (Tahrir) και σταματά επίσης στο σιδηροδρομικό σταθμό Ramses
  • Ναύλος - 10 egp
  • Παλαιότερα λεωφορεία χωρίς κλιματισμό
  • Σταθμοί σε όλες τις στάσεις (η διαδρομή διαρκεί 90 λεπτά)
  • Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο
  • Συχνότητα - 20 έως 60 λεπτά

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και τα διαστήματα είναι πολύ κατά προσέγγιση.

Τα εισιτήρια αγοράζονται συνήθως από τον οδηγό κατά την επιβίβαση. Ορισμένα λεωφορεία διαθέτουν ελεγκτή ο οποίος εισπράττει χρήματα από τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Πληρώνετε πάντα με μετρητά σε αιγυπτιακές λίρες μόνο.

Μετρό

Παρόλο που πολλά σχέδια του μετρό αναφέρουν ότι η Πράσινη Γραμμή 3 εκτείνεται μέχρι το αεροδρόμιο, στην πραγματικότητα τερματίζει στο σταθμό Adly Mansour και η επέκτασή της μέχρι το αεροδρόμιο βρίσκεται ακόμη στα σκαριά.

Δεν έχει καθοριστεί ακόμη πότε θα αρχίσει να λειτουργεί το μετρό προς το αεροδρόμιο. Προς το παρόν προβλέπεται ότι το μετρό προς το αεροδρόμιο του Καΐρου θα λειτουργήσει γύρω στο 2026.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ένα αυτοκίνητο αξίζει τον κόπο αν θέλετε να κάνετε εκδρομές στην έρημο, στην αιγυπτιακή ύπαιθρο ή να εξερευνήσετε λιγότερο γνωστά θέρετρα στις ακτές της Ερυθράς ή της Μεσογείου.

Ωστόσο, πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας την πολύ χαοτική και ζωηρή κυκλοφορία στους αιγυπτιακούς δρόμους.

Ο τερματικός σταθμός φιλοξενεί πολλά υποκαταστήματα μεγάλων διεθνών εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η μέση τιμή για μια εβδομαδιαία ενοικίαση είναι περίπου 150 ευρώ.

Συγκρίνετε τιμές - κάντε κράτηση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο CAI

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.