Παλάτι Drottningholm

Drottingholm

Μπορείτε επίσης να βγείτε έξω από το κέντρο της Στοκχόλμης και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το βασιλικό κάστρο Drottningholm, που βρίσκεται στο νησί Lovön, περίπου 10 χλμ. από τη Gamla Stan.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη

Το παλάτι Drottningholm ολοκληρώθηκε το 1699 και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ως το καλύτερα διατηρημένο κάστρο αυτής της περιόδου στη Σουηδία.

Σήμερα, το παλάτι Drottningholm είναι η θερινή κατοικία της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, αλλά μεγάλα τμήματα του εσωτερικού και οι εκτεταμένοι κήποι είναι ανοιχτά για το κοινό.

Οι Βερσαλλίες του Βορρά

Ούτε το μπαρόκ παλάτι ούτε οι κήποι, οι οποίοι είναι διαμορφωμένοι σύμφωνα με αυστηρά γεωμετρικά μοτίβα, αρνούνται την έμπνευσή τους από τον περίφημο γαλλικό πύργο των Βερσαλλιών.

Αν και το παλάτι είναι σημαντικά μικρότερο από το αντίστοιχο γαλλικό, το μπαρόκ στυλ και οι περίτεχνοι εσωτερικοί χώροι προσαρμοσμένοι στο στυλ ροκοκό είναι αρκετοί για να δελεάσουν μια επίσκεψη.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το εσωτερικό του παλατιού;

Μεγάλο μέρος του παλατιού είναι ανοιχτό για το κοινό. Θα μπορέσετε να θαυμάσετε τα βασιλικά δωμάτια, τις αίθουσες τελετών και να ρίξετε μια ματιά στις τεχνικές εγκαταστάσεις, όπως οι κουζίνες.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το παλάτι μόνοι σας ή με ξενάγηση, η οποία διαρκεί 45 λεπτά.

Όλοι οι κήποι του παλατιού και το πάρκο του παλατιού είναι επίσης προσβάσιμα.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. Από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο παραμένει εντελώς κλειστό, εκτός από λίγες ημέρες στις αρχές Ιανουαρίου και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Κατά τους μήνες Απρίλιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, είναι ανοιχτό μόνο τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00-16:00.

Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο παραμένει ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:00. Για τις τρέχουσες ώρες λειτουργίας, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: kungligaslotten.se/drottningholm/opening-hours.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής.

Είσοδος χωρίς ξεναγό

 • 160 sek - Ενήλικες
 • 140 sek - φοιτητές
 • 80 sek - νέοι κάτω των 17 ετών

Είσοδος με ξεναγό (45λεπτη ξενάγηση)

 • 210 sek - ενήλικες
 • 190 sek - φοιτητές
 • 130 sek - νέοι κάτω των 17 ετών

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν επιτόπου ή ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα: kungligaslotten.actorsmartbook.se.

Πώς θα πάτε εκεί;

Πάρτε ένα πλοίο στο κάστρο Drottningholm και απολαύστε μια ωριαία κρουαζιέρα στα αξιοθέατα του κέντρου και των προαστίων της Στοκχόλμης, κατά μήκος των πολλών κόλπων και των φιόρδ.

Με πλοίο

Τακτική γραμμή λειτουργεί από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Το πλοίο της Stromma αναχωρεί από την αποβάθρα Klara Mälarstrand που βρίσκεται μεταξύ του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Στοκχόλμης και του δημαρχείου της Στοκχόλμης.

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: stromma.com/drottningholm-palace.

 • Εισιτήριο μονής διαδρομής - 225 sek
 • Εισιτήριο μετ' επιστροφής - 325 sek

Δεν υπάρχει εισιτήριο δημόσιας μεταφοράς για τη γραμμή αυτή.

Με λεωφορείο

Μπορείτε να φτάσετε στο κάστρο με λεωφορείο με κανονικές τιμές, συμπεριλαμβανομένων των ημερήσιων ή πολυήμερων εισιτηρίων.

Η στάση του λεωφορείου "Drottningholm" βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από την κύρια είσοδο.

 • Γραμμές προς την κατεύθυνση Brommaplan (μετεπιβίβαση στο πράσινο μετρό προς το κέντρο) - 176, 177, 301, 302, 303, 305, 309, 311, 312, 316, 317, 318, 323, 396
 • Γραμμές προς Solna Centrum (μετεπιβίβαση στο κόκκινο μετρό προς το κέντρο) - 176, 177
 • Γραμμές προς σταθμό Solna (μετεπιβίβαση σε τρένο προς Märsta, Uppsala ή αεροδρόμιο Arlanda) - 176, 177

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Στοκχόλμη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.