Στοκχόλμη
Στοκχόλμη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Στοκχόλμη

Δημαρχείο Στοκχόλμης

David Eiselt ενημερωμένο 12. 4. 2024
Δημαρχείο Στοκχόλμης

Όταν περιπλανιέστε στην πόλη, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Δημαρχείο της Στοκχόλμης, το κόκκινο τούβλο ορόσημο της πόλης, το οποίο έχει ενδιαφέρον επειδή, μεταξύ άλλων, στην μπλε αίθουσά του ανακοινώνονται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου οι νέοι νικητές του βραβείου Νόμπελ.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη

Ανακαλύψτε αυτό το όμορφο και ενδιαφέρον κτίριο και επισκεφθείτε το από μέσα.

Το Δημαρχείο εγκαινιάστηκε το 1923 με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από την άφιξη του Γκούσταβ Βάσα στη Στοκχόλμη.

Ανακαλύψτε τη μοναδική αρχιτεκτονική του

Το ογκώδες Δημαρχείο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του εθνικού ρομαντικού στυλ, το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο στις σκανδιναβικές χώρες. Το Δημαρχείο της Κοπεγχάγης αποτελεί ένα καλό παράδειγμα.

Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από τις αυστηρές προσόψεις από κόκκινο τούβλο, τα ψηλά ταβάνια και τα επιμήκη παράθυρα.

Και το Δημαρχείο της Στοκχόλμης είναι ένα από τα σπουδαιότερα και πιο ορατά παραδείγματα του Εθνικού Ρομαντισμού που υπήρξαν ποτέ.

Στο Δημαρχείο δεσπόζει ένας πύργος ύψους 106 μέτρων, ο οποίος, μαζί με το Riddarholm και τη Γερμανική Εκκλησία, διαμορφώνει τον ορίζοντα του ιστορικού κέντρου.

Απολαύστε τη θέα από τον πύργο

Ο Πύργος του Δημαρχείου είναι το ψηλότερο κτίριο στο ιστορικό κέντρο και προσφέρει εκπληκτική θέα στη Gamla Stan και τον λόφο Mariaberget.

Η στοά παρατήρησης σε ύψος περίπου 90 μέτρων είναι ανοιχτή για το κοινό. Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας της στοάς, επιτρέπεται στους τουρίστες να ανεβαίνουν στον πύργο σε τακτά χρονικά διαστήματα των 40 λεπτών.

Η άνοδος στον πύργο είναι δυνατή μόνο με σκάλες και διαρκεί περίπου 6-10 λεπτά.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Μπορείτε να επισκεφθείτε την κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου ανά πάσα στιγμή δωρεάν, αλλά σας συνιστούμε οπωσδήποτε να πληρώσετε για μια ξενάγηση, η οποία θα σας μεταφέρει επίσης στην Μπλε Αίθουσα, όπου απονέμονται, για παράδειγμα, τα βραβεία Νόμπελ.

Ξεναγήσεις

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται συνήθως μία φορά την ώρα από τις 10:00 έως τις 14:00, αλλά δεν είναι πάντα ανοιχτές όλες τις ημέρες. Λεπτομερή κατάλογο των ημερομηνιών μπορείτε πάντα να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο: stadshuset.stockholm/city-hall/guided-tours.

  • 150 sek - ενήλικες
  • 120 sek - φοιτητές με κάρτα ISIC και ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών
  • 60 sek - παιδιά κάτω των 18 ετών

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν επιτόπου ή ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου.

Επισκεφθείτε τον πύργο

Το παρατηρητήριο είναι ανοιχτό μόνο από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Λόγω του περιορισμένου αριθμού επισκεπτών που μπορούν να ανέβουν, συνιστούμε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου. Οι πωλήσεις ξεκινούν πάντα για ημερομηνίες με προειδοποίηση το πολύ μίας εβδομάδας.

  • 90 sek - Ενήλικες
  • 60 sek - φοιτητές με κάρτα ISIC και ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών
  • δωρεάν - παιδιά κάτω των 18 ετών

Επισκεφθείτε τον κήπο

Το Δημαρχείο της Στοκχόλμης διαθέτει έναν όμορφο κήπο με θέα στον κόλπο και το νησί Gamla Stan.

Είναι ανοιχτός κάθε μέρα από τις 7:30 π.μ. Κλείνει στις 20:00 από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο και στις 18:00 τον υπόλοιπο χρόνο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πώς θα φτάσετε στο Δημαρχείο;

Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό και του τρένου T-Centralen απέχει περίπου 350 μέτρα.

Η στάση λεωφορείου ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο είναι η Stadshuset, από όπου περνάει η γραμμή λεωφορείου νούμερο 3.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.