Στοκχόλμη
Στοκχόλμη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Στοκχόλμη

Γύρω από το Στοκχόλμη

David Eiselt ενημερωμένο 15. 4. 2024

Το ιστορικό κέντρο της Στοκχόλμης είναι εύκολο να εξερευνηθεί με τα πόδια σε ένα πρωινό. Ωστόσο, η περίφημη Gamla Stan δεν είναι το μόνο που έχει να προσφέρει η Στοκχόλμη, γι' αυτό, ειδικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής διαμονής σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Στοκχόλμης

Η Στοκχόλμη διαθέτει μετρό, λεωφορεία, τραμ, τοπικά τρένα, λεωφορεία και πλοία. Όλες οι μεταφορές εντός και γύρω από τη Στοκχόλμη παρέχονται από την εταιρεία μεταφορών SL.

Για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές, τα δρομολόγια και τις συνδέσεις, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.sl.se.

Εισιτήρια δημόσιων συγκοινωνιών

Για να μετακινηθείτε στη Στοκχόλμη, χρειάζεστε μόνο ένα εισιτήριο της SL, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο μετρό, τα αστικά τρένα, τα τραμ, τα λεωφορεία και τα δημόσια πλοία. Δεν ισχύει μόνο για τα ειδικά τουριστικά πλοία.

Ναύλοι

Μπορείτε να αγοράσετε διάφορους τύπους εισιτηρίων. Εντός της χρονικής ισχύος κάθε εισιτηρίου μπορείτε να κάνετε όσες μεταφορές θέλετε μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Τύπος εισιτηρίου Ισχύς Τιμή (ενήλικες) Τιμή (άνω των 65 ετών και κάτω των 20 ετών)
Ενιαία διαδρομή 75 λεπτά 42 sek 26 sek
Μία ημέρα 24 ώρες 175 sek 110 sek
3 ημέρες 72 ώρες 350 sek 220 sek
7 ημέρες Από τις 0:00 της πρώτης ημέρας έως τις 4:30 της δεύτερης ημέρας
μετά την περίοδο των 7 ημερών
455 sek 290 sek

Πώς να αγοράσετε εισιτήριο;

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια με τρεις τρόπους.

Εφαρμογή SL για κινητά

Ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή SL για κινητά. Δεν απαιτείται καμία περίπλοκη εγγραφή.

Μόλις αγοράσετε το εισιτήριό σας, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε με ένα κλικ και να έχετε το τηλέφωνό σας πρόχειρο ενώ ταξιδεύετε. Το εισιτήριο εμφανίζεται με τη μορφή κωδικού QR, τον οποίο πρέπει να σκανάρετε στο περιστροφικό διάδρομο κατά την είσοδο στο μετρό ή στον αναγνώστη μέσα στο λεωφορείο.

Ο κωδικός QR σαρώνεται πάντα μόνο κατά την επιβίβαση.

Smart Card

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό εισιτήριο με τη μορφή κάρτας. Μπορείτε να φορτώσετε διαφορετικά εισιτήρια σε αυτή την κάρτα. Ωστόσο, μόνο ένα εισιτήριο μπορεί να βρίσκεται στην κάρτα κάθε φορά.

Όπως και με το τηλέφωνό σας όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά, πρέπει πάντα να κρατάτε την κάρτα πάνω στο τουρνικέ κατά την είσοδο στο μετρό ή την επιβίβαση σε λεωφορείο/τραμ.

Το μειονέκτημα της κάρτας είναι η πρόσθετη χρέωση 20 sek για την έκδοσή της.

Η SL Smart Card μπορεί να αγοραστεί μόνο από τα γκισέ σε κάθε σταθμό του μετρό ή από τα περίπτερα Pressbyrån. Τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων δεν είναι διαθέσιμα πουθενά.

Πληρώνοντας με τη δική σας ανέπαφη κάρτα

Στη Στοκχόλμη, μπορείτε επίσης να πληρώνετε τα εισιτήρια με τη δική σας κάρτα, με τον ίδιο τρόπο όπως και με την SL Smart Card. Η κάρτα είναι πάντα συνδεδεμένη στο περιστροφικό πώμα στο μετρό ή σε έναν αναγνώστη στο λεωφορείο ή το τραμ.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας κάρτα μόνο για να πληρώσετε ένα ενιαίο εισιτήριο για 75 λεπτά προς 42 sek.

Στη Στοκχόλμη, δυστυχώς, τα ολοήμερα όρια δεν λειτουργούν με αυτή τη μορφή πληρωμής, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες πόλεις. Εάν ταξιδεύετε πολύ, μπορείτε να πληρώσετε σημαντικά περισσότερα χρήματα ανά ημέρα από 175 sek, που είναι η τιμή για ένα ημερήσιο εισιτήριο που αγοράζεται με την εφαρμογή κινητού ή την έξυπνη κάρτα.

Πού πληρώνω τα εισιτήρια;

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς SL σε ολόκληρη την περιοχή της Στοκχόλμης.

Δεν υπάρχουν ζώνες στην πόλη και επομένως μπορείτε να ταξιδέψετε εκτός της ίδιας της Στοκχόλμης με ένα εισιτήριο, καθώς η περιφέρεια της Στοκχόλμης είναι πολύ μεγαλύτερη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εισιτήρια για:

 • Μετρό
 • Μπλε και κόκκινα λεωφορεία SL
 • Τραμ
 • Προαστιακά τρένα "Pendeltåg".
 • τρένα Saltsjöbanan και Roslagsbanan
 • Πορθμεία SL (γραμμές 80, 82, 83, 89)

Τα εισιτήρια δεν ισχύουν για τις ακόλουθες γραμμές:

 • SJ, Mälartåg και MTRX.
 • Τουριστικά πλοία

Σε ποιες πόλεις/γειτονιές ισχύουν τα εισιτήρια;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απεριόριστα εισιτήρια σε ολόκληρη την περιφέρεια της Στοκχόλμης, οπότε, για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε με ένα εισιτήριο στα λιμάνια Nynäshamn ή Kappelskär, Södertälje, Norrtälje, Sigtuna, Solna, Täby, Märsta, Ekerö και πολλά άλλα.

Τα εισιτήρια ισχύουν επίσης για ταξίδια προς το αεροδρόμιο Bromma BMA (όλα τα δρομολόγια) και επίσης Arlanda ARN (αλλά μόνο με τα λεωφορεία 583 και 597 από το σταθμό Märsta).

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα εισιτήρια για να ταξιδέψετε σε ορισμένους από τους πλησιέστερους δήμους εκτός του νομού, όπως το Bålsta ή το Gnesta.

Πού δεν ισχύουν πλέον τα εισιτήρια;

Ορισμένες γραμμές τρένων και λεωφορείων SL πηγαίνουν επίσης εκτός Στοκχόλμης, και εκεί πρέπει να αγοράσετε ένα επιπλέον εισιτήριο από την τελευταία στάση στην περιφέρεια της Στοκχόλμης.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στις ακόλουθες πόλεις με ένα εισιτήριο.

Τα εισιτήρια δεν ισχύουν για ταξίδια προς Skavsta NYO ή Västerås VST.

Μηχανές αναζήτησης σύνδεσης

Ποιοι είναι οι καλύτεροι ιστότοποι για να βρείτε συνδέσεις μεταξύ των στάσεων στη Στοκχόλμη;

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε όλες τις συνδέσεις για το μετρό, τα τοπικά τρένα, τα τραμ και τα πλοία στις γραμμές 80 έως 89 είναι να χρησιμοποιήσετε τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας μεταφορών.

Μπορείτε να βρείτε τις συνδέσεις για τα ιδιωτικά πορθμεία απευθείας στον ιστότοπό τους, δείτε τους παρακάτω συνδέσμους στην ενότητα "Πλοία και πορθμεία".

Οι τρέχουσες συνδέσεις και οι ώρες αναχώρησης για όλα τα μέσα μεταφοράς (συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών πλοίων) στη Στοκχόλμη παρέχονται επίσης καλά από το google.com/maps.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη

Μετρό

Το μετρό στη Στοκχόλμη έχει τρεις κύριες γραμμές, οι οποίες χωρίζονται σε περαιτέρω κλάδους στα άκρα.

Το μετρό της Στοκχόλμης δεν αποτελεί μόνο μέσο μεταφοράς, αλλά και ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα χάρη στον εξαιρετικά ενδιαφέροντα σχεδιασμό των σταθμών.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των εισιτηρίων στο μετρό, πού θα βρείτε χάρτες των γραμμών ή πού βρίσκονται οι πιο όμορφοι σταθμοί, ανατρέξτε στο ξεχωριστό κεφάλαιο Μετρό στη Στοκχόλμη.

Τα τρένα Pendeltåg και ο τοπικός σιδηρόδρομος

Οι γρήγορες μεταφορές στο κέντρο από βορρά προς νότο και προς τα προάστια της Στοκχόλμης παρέχονται από τα τρένα του αστικού και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς SL ισχύουν για τα ακόλουθα τρένα σε όλη τη διάρκειά τους:

 • Pendeltåg - γραμμές 40, 41, 42, 43, 44, 48
  • Για τη γραμμή 40 στο βόρειο τμήμα της, ισχύει μόνο μετά το σταθμό "Upplands Väsby". Στη συνέχεια μέχρι τους σταθμούς Arlanda C, Knivsta και Uppsala C πρέπει να αγοράσετε επιπλέον εισιτήρια.
 • Τοπικός σιδηρόδρομος Roslagsbanan - γραμμές 27, 28, 29
 • Τοπικός σιδηρόδρομος Saltsjöbanan - γραμμές 25, 26

Δεν συνιστούμε να χρησιμοποιείτε πολύ τα τρένα για να μετακινηθείτε στο κέντρο, καθώς ο σταθμός Pendeltåg βρίσκεται βαθιά στο μετρό και είναι πιο γρήγορο να πάρετε το κανονικό μετρό. Από την άλλη πλευρά, αν κατευθύνεστε προς τα περίχωρα της Στοκχόλμης, τα τρένα είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή.

Η συχνότητα στις κύριες γραμμές κυμαίνεται μεταξύ 8 και 15 λεπτών, ενώ στα προάστια είναι το πολύ 30 λεπτά.

Τα τρένα εκτελούν συνήθως δρομολόγια από τις 5:30 έως τις 0:00 περίπου και μέχρι τη 1:00 στις κύριες γραμμές.

Αναλυτικά δρομολόγια τρένων και τοπικών σιδηροδρομικών γραμμών μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: sl.linjetidtabeller.se.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εισιτήρια;

Εάν ταξιδεύετε με τα τρένα Pendeltåg, εισέρχεστε σε κάθε σταθμό μέσω τουρνικέλων, όπως ακριβώς και στο μετρό. Για να ανοίξετε το τουρνικέ, πρέπει να επισυνάψετε έναν κωδικό QR από το εισιτήριο του κινητού σας, τη δική σας κάρτα πληρωμής ή την SL Smart Card.

Στις τοπικές γραμμές Roslagsbanan και Saltsjöbanan δεν υπάρχουν τουρνικέλες. Στις πλατφόρμες υπάρχουν αναγνώστες όπου ενεργοποιείτε τα ενιαία εισιτήρια (για την κάρτα Smart Card ή την πληρωμή με τη δική σας ανέπαφη κάρτα). Εάν έχετε εισιτήριο μιας χρήσης μέσω της εφαρμογής για κινητά, απλά ενεργοποιήστε το μέσω της εφαρμογής και δεν χρειάζεται να φορτώσετε πουθενά τον κωδικό QR.

Εάν έχετε ημερήσια εισιτήρια ή εισιτήρια πολλαπλών ημερών, δεν χρειάζεται να τα συνδέσετε στον αναγνώστη και απλώς να τα δείξετε στον ελεγκτή μέσα στο τρένο.

Τραμ

Η Στοκχόλμη διαθέτει επί του παρόντος 5 γραμμές τραμ που δεν είναι διασυνδεδεμένες μεταξύ τους. Ωστόσο, όλες ανήκουν στο σύστημα δημόσιων μεταφορών και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά εισιτήρια σε όλες τις γραμμές.

 • Γραμμή 7 "Spårväg City" - σας μεταφέρει από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Centralen στο δημοφιλές νησί Djurgården σε 8 λεπτά, τα τραμ εκτελούν δρομολόγια κάθε 8-10 λεπτά.
 • Γραμμή 12 "Nockebybanan" - αυτή η γραμμή πηγαίνει στην κατοικημένη περιοχή του Nockeby και δεν χρησιμοποιείται πολύ καλά από τουριστική άποψη
 • Γραμμή 21 "Lidingöbanan" - η γραμμή αυτή εκτείνεται από το σταθμό Ropsten του μετρό προς το νησί Lidingö, όπου υπάρχουν ανάμεικτες οικιστικές περιοχές, ωραία νέα συγκροτήματα κατοικιών με πάρκα και περιπάτους γύρω από τη θάλασσα
 • Γραμμή 30 "Tvärbanan" - η μεγαλύτερη διαδρομή που εκτείνεται από το σταθμό Solna γύρω από το δυτικό άκρο της Στοκχόλμης και νότια προς το Globen
 • Γραμμή 31 "Tvärbanan" - συνδέει την κύρια διαδρομή της γραμμής 30 με το αεροδρόμιο Bromma.

Τα τραμ εκτελούν δρομολόγια από τις 5:30 έως τις 0:30 περίπου, ενώ τα δρομολόγια ξεκινούν μεταξύ 6:00 και 6:30 τα Σαββατοκύριακα.

Τα δρομολόγια για όλες τις γραμμές του τραμ μπορείτε να τα βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο: sl.linjetidtabeller.se.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εισιτήρια;

Συνδέετε πάντα την έξυπνη κάρτα SL Smart Card ή τη δική σας ανέπαφη κάρτα στον αναγνώστη στη στάση του τραμ.

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά, ενεργοποιείτε το εισιτήριο κάνοντας κλικ σε αυτό στην εφαρμογή και δεν επισυνάπτετε πλέον τον κωδικό QR σε καμία συσκευή ανάγνωσης.

Χάρτες μεταφορών

Το μετρό, τα τρένα και τα τραμ είναι τα πιο ξεκάθαρα και περισσότερο χρησιμοποιούμενα μέσα μεταφοράς στη Στοκχόλμη, γι' αυτό και έχουμε ετοιμάσει έναν ειδικό χάρτη με όλες τις γραμμές.

Πλήρεις χάρτες, συμπεριλαμβανομένων όλων των λεωφορειακών γραμμών, διατίθενται μόνο στη σουηδική έκδοση του επίσημου δικτυακού τόπου: sl.se/reseplanering/kartor.

Σκάφη και πορθμεία

Η μεταφορά με πλοίο στη Στοκχόλμη δεν είναι μόνο πολύ δημοφιλής στους τουρίστες, αλλά και πρακτικός τρόπος μεταφοράς για τους ντόπιους. Συχνά συντομεύει σημαντικά τη διαδρομή μεταξύ των νησιών και των κόλπων, ενώ τα πλοία προσφέρουν όμορφη θέα στην πόλη και, πιο μακριά από το κέντρο, στη σκανδιναβική ύπαιθρο.

Δημόσια πορθμεία SL

Η τοπική εταιρεία μεταφορών λειτουργεί διάφορες γραμμές πλοίων, στις οποίες ισχύουν καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής τα κανονικά εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών.

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες γραμμές εκτελούνται ακριβώς στο κέντρο της Στοκχόλμης.

 • Γραμμή 80 - εκτείνεται από την προβλήτα Nybroplan προς το νησί Djurgården και στη συνέχεια συνεχίζει μέσω πολλών στάσεων προς το σταθμό Ropsten του μετρό. Αυτή η διαδρομή είναι πολύ πολυσύχναστη και εκτελεί δρομολόγια κάθε 15 λεπτά. Από το σταθμό Ropsten, επιλεγμένα δρομολόγια συνεχίζουν βορειοανατολικότερα.
 • Γραμμή 82 - μια σύντομη γραμμή που συνδέει τη Gamla Stan (λιμάνι Slussen) με τα νησιά Djurgården και Skeppsholmen. Ταξιδεύει μία φορά κάθε 15 λεπτά.

Τα δρομολόγια για όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές της SL μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο: sl.linjetidtabeller.se.

Ορισμένες αποβάθρες στα περίχωρα της Στοκχόλμης είναι εξοπλισμένες με ειδικά βοηθήματα για την κλήση πλοίου. Πρέπει να γυρίσετε έναν μοχλό πάνω σε μια πινακίδα ή ίσως σε έναν καθρέφτη αρκετά νωρίτερα (τουλάχιστον 2-3 λεπτά πριν από την πρόσδεση του πλοίου), ώστε το πλήρωμα του πλοίου να γνωρίζει ότι κάποιος θέλει να επιβιβαστεί.

Όταν επιβιβαστείτε στο πλοίο, ο συνοδός θα χρησιμοποιήσει ένα φορητό αναγνώστη για να διαβάσει το εισιτήριό σας ή τον κωδικό QR από μια εφαρμογή για κινητά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ενιαίο εισιτήριο στο πλοίο χρησιμοποιώντας μια ανέπαφη κάρτα.

Στα πλοία των γραμμών 80, 82, 83, 84 και 89 ισχύουν τα κανονικά εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των ημερήσιων ή πολυήμερων εισιτηρίων.

Ιδιωτικά και τουριστικά πλοία

Το δημόσιο ακτοπλοϊκό δίκτυο συμπληρώνεται επίσης από ιδιωτικές ακτοπλοϊκές εταιρείες με πολλά δρομολόγια.

Ωστόσο, σε αυτά δεν ισχύουν τα κανονικά εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών, αλλά πρέπει να πληρώσετε ξεχωριστό εισιτήριο για τη διαδρομή. Μπορείτε πάντα να πληρώνετε μόνο με κάρτα στον φορέα εκμετάλλευσης και η τιμή υπολογίζεται ανάλογα με την απόσταση.

Waxholmsbolaget

Η εταιρεία αυτή λειτουργεί ένα εκτεταμένο δίκτυο γραμμών από το κέντρο προς όλα τα κατοικημένα νησιά ανατολικά, βόρεια και νότια της Στοκχόλμης.

Οι τιμές υπολογίζονται ανάλογα με την απόσταση. Η χαμηλότερη τιμή είναι 61 sek και η υψηλότερη 186 sek. Τα ημερήσια εισιτήρια δεν πωλούνται εδώ.

Τα πλοία συγκεκριμένων γραμμών εκτελούν συνήθως δρομολόγια μόνο 2-3 φορές την ημέρα, ενώ πολλές γραμμές δεν εκτελούν καθόλου δρομολόγια κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Stromma

Η Stromma λειτουργεί αποκλειστικά τουριστικές γραμμές σε διάφορα τακτικά δρομολόγια από το κέντρο της Στοκχόλμης.

 • Klara Mälarstrand - Drottningholm
  • 1-2 φορές την ημέρα (μόνο το καλοκαίρι)
  • 225 sek για απλή μετάβαση / 325 sek για επιστροφή
  • stromma.com/drottningholm-palace
 • Strandvägen - Vaxholm
  • 1x ημερησίως το χειμώνα, έως 2x ημερησίως το καλοκαίρι
  • 235 sek απλή μετάβαση / 380 sek μετ' επιστροφής
  • stromma.com/vaxholm
 • Strandvägen - Vaxholm - Grinda - Sandhamn
  • 1-2 φορές ημερησίως, δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι
  • 240 sek για το Sandhamn (επιστροφή χωρίς έκπτωση)
  • 175 sek προς Vaxholm (πιο αργό πλοίο από το παραπάνω)
  • stromma.com/kastell
 • Strandvägen - Nacka Strand - Fjäderholmarna
  • 1x ανά ώρα (μόνο το καλοκαίρι)
  • 195 sek εισιτήριο μετ' επιστροφής
  • stromma.com/fjaderholmarna

Zeam

Αυτό το πλοίο εκτελεί μόνο μια γραμμή μήκους 3 λεπτών και συνδέει δύο πολυσύχναστες αποβάθρες.

Τα πλοία αναχωρούν μία φορά κάθε 10 λεπτά από τις 7:00 έως τις 20:40. Τα Σαββατοκύριακα ξεκινούν στις 9:00.

Ένα ταξίδι κοστίζει 35 sek και τα εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών δεν ισχύουν εδώ.

Αναλυτικό πρόγραμμα δρομολογίων και τρέχουσες τιμές μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: zeam.se.

Λεωφορεία

Τα λεωφορεία παίζουν ρόλο, ιδίως στα περίχωρα της Στοκχόλμης, αλλά πολλές γραμμές πηγαίνουν και στο κέντρο, όπου διασταυρώνονται με τις γραμμές του μετρό και του τραμ.

Θα παρατηρήσετε ότι ορισμένα από τα λεωφορεία της εταιρείας μεταφορών SL είναι κόκκινα και άλλα μπλε. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ μπλε και κόκκινων λεωφορείων είναι περισσότερο μάρκετινγκ και δεν έχει συνέπειες για τους επιβάτες.

Τα μπλε λεωφορεία συνήθως εκτελούν συχνά δρομολόγια (κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 8 έως 15 λεπτά), ενώ τα κόκκινα λεωφορεία εκτελούν τακτικά δρομολόγια που έχουν διαστήματα 15-30 λεπτών).

Τα καθημερινά δρομολόγια των λεωφορείων εκτελούνται μεταξύ περίπου 5:00 και 0:30.

Σε όλα τα λεωφορεία στη Στοκχόλμη η επιβίβαση γίνεται μόνο από την μπροστινή πόρτα.

Τα δρομολόγια για όλες τις γραμμές λεωφορείων μπορείτε να τα βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο: sl.linjetidtabeller.se.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εισιτήρια;

Πρέπει να χρησιμοποιείτε το εισιτήριό σας κάθε φορά που επιβιβάζεστε. Υπάρχει ένας αναγνώστης στο γραφείο του οδηγού, όπου σαρώνετε τον κωδικό QR από την εφαρμογή για κινητά ή συνδέετε τη δική σας κάρτα ανέπαφων συναλλαγών ή την SL Smart Card.

Όταν βγαίνετε, δεν φορτώνετε πλέον την κάρτα ή τον κωδικό QR πουθενά.

Νυχτερινά μέσα μαζικής μεταφοράς

Το μετρό, τα τρένα, τα τραμ και η συντριπτική πλειονότητα των λεωφορειακών γραμμών εκτελούν δρομολόγια μόνο από τις 5:00 έως τη 1:30 π.μ. περίπου, ενώ τα τελευταία δρομολόγια του μετρό αναχωρούν από το κέντρο της πόλης περίπου στη 1:00 π.μ.

Τη νύχτα, από την Παρασκευή προς το Σάββατο και από το Σάββατο προς την Κυριακή, το μετρό και ορισμένα λεωφορεία λειτουργούν 24 ώρες ασταμάτητα.

Τις υπόλοιπες ημέρες, οι νυχτερινές λεωφορειακές γραμμές 91 έως 96 λειτουργούν με συχνότητα 30 λεπτών.

Ταξί και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων

Στη Στοκχόλμη υπάρχουν πολλά ταξί και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

Τα ταξί είναι ιδιαίτερα χρήσιμα τη νύχτα, όταν οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ελάχιστες, αλλά μπορεί επίσης να είναι βολικά αν ταξιδεύετε με περισσότερα από ένα άτομα.

Τα κανονικά ταξί είναι συνήθως περίπου διπλάσια σε σχέση με τα ταξί μέσω των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας Bolt ή Uber, οι οποίες λειτουργούν και οι δύο εδώ. Η διαθεσιμότητα αυτοκινήτων μέσω Uber και Bolt είναι πολύ καλή σε όλα τα μέρη της Στοκχόλμης.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.