Εκκλησία Riddarholm

Εκκλησία Riddarholm

Η εκκλησία Riddarholm βρίσκεται κοντά στην Gamla Stan στο νησί Riddarholm και είναι το τελευταίο μέρος ανάπαυσης των Σουηδών βασιλιάδων.

Ο πύργος ύψους 90 μέτρων, μαζί με τη Γερμανική Εκκλησία (96 μέτρα) και το Δημαρχείο της Στοκχόλμης (106 μέτρα), δεσπόζει στο ιστορικό κέντρο και εμφανίζεται σε πολλές καρτ ποστάλ και διαφημιστικό υλικό.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη

Η Riddarholmskyrkan είναι μια από τις σημαντικότερες και πιο επισκέψιμες εκκλησίες της Σουηδίας και είναι πολύ πιο διάσημη από τον κεντρικό καθεδρικό ναό της Στοκχόλμης.

Ο τόπος ταφής των Σουηδών βασιλιάδων

Η σημασία της εκκλησίας Riddarholm οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπόγειοι τάφοι της χρησιμεύουν ως τόπος τελικής ανάπαυσης των περισσότερων βασιλιάδων της Σουηδίας.

Με εξαίρεση τη βασίλισσα Χριστίνα, όλοι οι διάδοχοι του Γουσταύου Β' από το 1642 έως τον βασιλιά Γουσταύο Ε', ο οποίος έγινε ο τελευταίος βασιλιάς που θάφτηκε στους τοπικούς βασιλικούς τάφους το 1950, αναπαύονται στην εκκλησία Riddarholm.

Γοτθικό κόσμημα

Η εκκλησία Riddarholm είναι η πρώην έδρα του αβαείου της Στοκχόλμης και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γοτθικά μνημεία της Σουηδίας.

Η λεπτή γοτθική αρχιτεκτονική είναι εμφανής στο εξωτερικό και το εσωτερικό, αν και ορισμένα δευτερεύοντα στοιχεία είναι μπαρόκ.

Η εκκλησία εγκαινιάστηκε στα τέλη του 13ου αιώνα.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Η εκκλησία είναι ανοιχτή καθημερινά από τον Μάιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο είναι κλειστή στο σύνολό της.

Δυστυχώς, ο πύργος δεν είναι ανοιχτός για το κοινό.

Είναι ανοιχτός από τις 10:00 έως τις 17:00.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια επιτόπου ή ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας: kungligaslotten.actorsmartbook.se.

  • 65 sek - Ενήλικες
  • 45 sek - φοιτητές με κάρτα ISIC
  • 30 sek - νέοι έως 17 ετών

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Στοκχόλμη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.