Βασιλικό Παλάτι

Βασιλικό Παλάτι

Η επίσημη κατοικία και κύρια έδρα των Σουηδών βασιλιάδων βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού Gamla Stan στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Το απλό αλλά μνημειώδες κτίριο προσελκύει την προσοχή ακόμη και όταν το βλέπει κανείς από την απέναντι προκυμαία, Blasieholmen.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη

Το Kungliga Slottet, όπως ονομάζεται το κάστρο στα σουηδικά, είναι εν μέρει ανοιχτό στο κοινό και σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τις όμορφες αίθουσες.

Τι να δείτε και γιατί να επισκεφθείτε το παλάτι;

Το παλάτι της Στοκχόλμης είναι το μεγαλύτερο ιστορικό κτίριο της πόλης. Η μπαρόκ αρχιτεκτονική του παραπέμπει στην εποχή της κατασκευής του: το παλάτι χτίστηκε μεταξύ 1697 και 1760.

Η απλή τετράγωνη κάτοψη δημιουργεί μια εντύπωση μεγαλοπρέπειας που θα ενισχυθεί στο εσωτερικό της μεγάλης αυλής.

Το παλάτι διαθέτει πάνω από 660 δωμάτια, εκ των οποίων περίπου το ένα τρίτο είναι ανοιχτό για το κοινό, συμπεριλαμβανομένου του θησαυροφυλακίου ή των βασιλικών δωματίων.

Η τιμή εισόδου περιλαμβάνει επίσης την πρόσβαση στο Μουσείο Tre Konnor, όπου μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το αρχικό κάστρο του 13ου αιώνα που βρισκόταν στη θέση του σημερινού κάστρου.

Κόστος εισόδου και ώρες λειτουργίας

Το παλάτι είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 10:00. Από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο κλείνει στις 16:00 και στις 17:00 τον υπόλοιπο χρόνο.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια επιτόπου ή ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας: kungligaslotten.actorsmartbook.se.

  • 180 sek - ενήλικες
  • 160 sek - φοιτητές με κάρτα ISIC
  • 90 sek - νέοι έως 17 ετών

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Στοκχόλμη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.