Πράσινο Ακρωτήριο
Πράσινο Ακρωτήριο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Πράσινο Ακρωτήριο

Παραδοσιακό φαγητό στο Πράσινο Ακρωτήριο

Krystof Hajek ενημερωμένο 27. 12. 2023

Κουζίνα του Πράσινου Ακρωτηρίου

Η απάντηση στο ερώτημα τι να δοκιμάσετε στο Πράσινο Ακρωτήριο δεν είναι εντελώς εύκολη. Αν και η τοπική κουζίνα είναι ένα μείγμα κρεολικής και πορτογαλικής κουζίνας, τα περισσότερα εστιατόρια σερβίρουν ευρωπαϊκά πιάτα. Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι ένα αλιευτικό έθνος, οπότε τα ψάρια και τα θαλασσινά βρίσκονται συχνά στο μενού. Καθημερινά μπορείτε να δοκιμάσετε το πιο διάσημο ψάρι εδώ - τον τόνο.

Το εθνικό πιάτο στο Πράσινο Ακρωτήριο είναι η κατσούπα. Αυτό είναι παρόμοιο με το στιφάδο μας, αλλά σε αυτή την περίπτωση το πιάτο αποτελείται από φασόλια, λαχανικά και κρέας, συχνά πυκνωμένο με κολοκύθα και πατάτες. Μια άλλη εθνική λιχουδιά είναι το ψητό κατσικίσιο τυρί, το οποίο μπορείτε να βρείτε σχετικά φθηνά στα εστιατόρια.

Ένα τυπικό ποτό για το Πράσινο Ακρωτήριο ονομάζεται grogue. Πρόκειται για ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο. Το grogue περιέχει υψηλό ποσοστό αλκοόλ (έως και 54%) και έχει γεύση σαν πολύ δυνατό ρούμι. Η τοπική μπύρα ονομάζεται Strela, κοστίζει περίπου 1,35 ευρώ και η γεύση της μοιάζει με ισχυρότερη τσέχικη lager. Η γεύση της δεν είναι καθόλου κακή.

Το νερό της βρύσης είναι γενικά πόσιμο, αλλά στους πιο ευαίσθητους Ευρωπαίους συνιστάται να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.

Πώς να φάτε σαν ντόπιος

Ψάρια, ψάρια και άλλα ψάρια. Οι ντόπιοι τρώνε κυρίως φρέσκα ψάρια, τα οποία αγοράζουν μαζί με φρούτα από τις αγορές ή απευθείας από τους ψαράδες που έρχονται στα μικρά λιμάνια και ζυγίζουν και πωλούν τα αλιεύματά τους στις αποβάθρες. Οι κάτοικοι του Πράσινου Ακρωτηρίου δεν αγοράζουν σε απόθεμα, έχουν πάντα τα πάντα φρέσκα.

Στους δρόμους μπορείτε να δείτε γυναίκες να κουβαλούν κουτιά με φρέσκα καλούδια. Συνήθως πρόκειται για τηγανητές σακούλες γεμάτες με μείγμα ψαριού ή πουρέ πατάτας αναμεμειγμένο με ψάρι. Είναι πολύ καλό και ένα κομμάτι κοστίζει περίπου 10 escudos, που μεταφράζεται σε περίπου 10 λεπτά. Το πιο συνηθισμένο κυρίως πιάτο είναι ο τόνος με μείγμα λαχανικών, ρύζι και κατσούπα, το οποίο μπορεί επίσης να γίνει μόνο με φασόλια σε μια φθηνότερη εκδοχή.

Συνήθεις τιμές στα εστιατόρια

Οι τιμές στα εστιατόρια είναι γενικά υψηλότερες από ό,τι στην Τσεχική Δημοκρατία. Ο μέσος όρος του κύριου γεύματος είναι περίπου 15 ευρώ. Μια μερίδα τόνου τότε βγαίνει περίπου στα 12 ευρώ.

Το φθηνότερο γεύμα είναι το ψητό κατσικίσιο τυρί στα 4 ευρώ. Όσον αφορά τα ποτά, η τοπική μπύρα Strela σερβίρεται συχνά σε μπουκάλια των τριών ουγκιών προς 1,35 eur, οι μεγάλες μπύρες κοστίζουν μεταξύ 2,5 - 4 eur. Προσέξτε τη δύναμη της μπύρας, παρόλο που έχει γεύση τραγανής ανοιχτής μπύρας, περιέχει 5,4% αλκοόλ.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.