Καιρός σε Πράσινο Ακρωτήριο και καλύτερη ώρα για να πάτε

Πράσινο Ακρωτήριο

Είτε σκέφτεστε να κάνετε διακοπές στο Πράσινο Ακρωτήριο είτε έχετε αγοράσει ένα ταξίδι, θα σας φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες για τον καιρό, τη θερμοκρασία, τη βροχόπτωση και την ένταση του ανέμου. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από διαφορετικές πληροφορίες που ποικίλλουν ή και αντιφάσκουν μεταξύ τους όταν πρόκειται για τον καιρό στο Πράσινο Ακρωτήριο. Εδώ θα βρείτε τις πιο ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το πότε να πάτε στη θάλασσα στο Πράσινο Ακρωτήριο.

  • Διακοπές στο Salu
  • Διακοπές στην Μπόα Βίστα

Το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες καθορίζονται από την τοποθεσία των νησιών. Το Πράσινο Ακρωτήριο εμπίπτει σε μια ζώνη τροπικού κλίματος με χαρακτήρα ερήμου λόγω της απόστασης μόλις 500 χιλιομέτρων από τη Σαχάρα. Αυτή η κλιματική ζώνη αναφέρεται συχνά ως Σαχέλ.

Στο ΠράσινοΑκρωτήριο επικρατεί ζέστη όλο το χρόνο. Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 25 και 30 °C στη σκιά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.

Ο ήλιοςλάμπει πάντα στο Πράσινο Ακρωτήριο. Μπορείτε να μετρήσετε 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο εδώ. Οι υπόλοιπες θεωρούνται ημέρες κατά τις οποίες ο ουρανός μπορεί να είναι μερικώς συννεφιασμένος με σύννεφα που δεν θα επηρεάσουν τις διακοπές σας. Ο ήλιος λάμπει εδώ συνήθως από τις 7 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ η ηλιοθεραπεία ξεκινά ήδη από τις 8 π.μ.

Το Πράσινο Ακρωτήριο έχει συχνά ανέμους. Από τη μία πλευρά φυσούν εμπορικοί άνεμοι και βοριάδες από την Αφρική και από την άλλη οι μουσώνες του Ατλαντικού από τον ωκεανό. Οι άνεμοι συνήθως δεν ενοχλούν και απλώς διευκολύνουν τις ζεστές και άνυδρες ημέρες. Το χειμώνα, όταν οι άνεμοι είναι πιο δυνατοί, είναι ευπρόσδεκτοι από τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Οι ισχυρότεροι άνεμοι εδώ είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο. Τον υπόλοιπο χρόνο φυσάει μόνο σποραδικά και είναι περισσότερο ένα ευχάριστο αεράκι.

Στο ΠράσινοΑκρωτήριο δεν βρέχει. Αν έχετε διαβάσει κάπου ότι στο Πράσινο Ακρωτήριο υπάρχει περίοδος βροχών, ξεχάστε το. Οι κάτοικοι του Πράσινου Ακρωτηρίου παλεύουν με την έλλειψη νερού, το οποίο πρέπει να πάρουν μόνο από την υγρασία του αέρα και την ομίχλη πάνω από τον ωκεανό. Είναι αλήθεια ότι οι μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι βροχεροί, αλλά βρέχει μόνο τοπικά στα βουνά και τους λόφους των δυτικών νησιών. Τα παραθεριστικά νησιά Sal και Boa Vista είναι άνυδρα, χωρίς βροχές όλο το χρόνο. Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα για τον καιρό στο Sal.

Θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του έτους

Έτσι είναι ο καιρός στο Πράσινο Ακρωτήριο συγκεκριμένα για κάθε μήνα του έτους.

Ο καιρός τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος είναι ο ψυχρότερος μήνας του έτους. Όσον αφορά όμως τις θερμοκρασίες, περιμένετε τουλάχιστον 25°C στη σκιά τον Ιανουάριο. Η θερμοκρασία της θάλασσας είναι υπέροχοι 24 °C. Ωστόσο, αναμένονται ισχυρότεροι άνεμοι και, ως εκ τούτου, μεγαλύτερα κύματα και ισχυρότερα θαλάσσια ρεύματα.

Καιρός τον Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος εξακολουθεί να είναι τυπικά ο μήνας κατά τον οποίο οι ακτές του Πράσινου Ακρωτηρίου καταλαμβάνονται από αθλητές και μπορείτε να δείτε windsurfers και kitesurfers να πετούν στην παραλία. Οι θερμοκρασίες είναι παρόμοιες με τους γύρω μήνες, δηλαδή οι συνήθεις 25°C κατά τη διάρκεια της ημέρας και περίπου 20°C τη νύχτα. Η θερμοκρασία της θάλασσας παραμένει σταθερή στους 24 °C και θα γίνει πιο ταραγμένη με κύματα έως και ενός μέτρου.

Καιρός Μάρτιος

Ο Μάρτιος θα προσφέρει αύξηση της θερμοκρασίας κατά έναν βαθμό Κελσίου, εκτός από τους ακόμα επίμονους ανέμους. Η θερμοκρασία τον Μάρτιο στο Πράσινο Ακρωτήριο κυμαίνεται γύρω στους 26 °C κατά τη διάρκεια της ημέρας και 21 °C τη νύχτα. Η θερμοκρασία του νερού στην πισίνα και στις ακτές στη θάλασσα θα είναι 24 °C.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας καμπής στο Πράσινο Ακρωτήριο, όταν ο άνεμος σταματά να φυσάει και αλλάζει σε αεράκι. Η θερμοκρασία τον Απρίλιο κυμαίνεται γύρω στους 26°C και η θάλασσα εξακολουθεί να έχει ευχάριστη θερμοκρασία 24°C.

Καιρός Μάιος

Ο Μάιος προσφέρει και πάλι θερμότερες θερμοκρασίες. Ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με ημερήσιες θερμοκρασίες γύρω στους 27 °C και ανέφελο ουρανό. Το αεράκι θα κάνει τα ζεστά απογεύματα ευχάριστα και ο καιρός θα είναι απολύτως ειδυλλιακή. Η θάλασσα αρχίζει να ζεσταίνεται ελαφρώς, αλλά η αύξηση της θερμοκρασίας δεν θα είναι αισθητή παρά μόνο τους επόμενους μήνες. Η θερμοκρασία του νερού παραμένει στους 24 °C.

Ο καιρός τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί την άφιξη ενός ζεστού καλοκαιριού. Οι θερμοκρασίες την ημέρα ξεπερνούν εύκολα τους 27 °C και η ολοήμερη ηλιοφάνεια αρχίζει επίσης να ζεσταίνει τη γύρω θάλασσα και τον ωκεανό. Τον Ιούνιο, η θάλασσα είναι ήδη 25 °C και ακόμη και 26 °C μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο καιρός τον Ιούλιο

Ως πρώτος μήνας διακοπών, ο Ιούλιος προσφέρει όμορφες ηλιόλουστες ημέρες και καιρό με θερμοκρασίες άνω των 28 °C. Η θάλασσα θα ζεσταθεί αισθητά και το νερό στις πισίνες των ξενοδοχείων θα είναι 27 °C.

Καιρός τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος είναι ο πιο ζεστός μήνας του έτους. Η μέση θερμοκρασία στο Πράσινο Ακρωτήριο κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα διακοπών είναι 30 °C και 24 °C τη νύχτα. Η θάλασσα θερμαίνεται μέχρι τη μέγιστη ετήσια θερμοκρασία των 28 °C. Η πάντα συνεχής αύρα θα σας δώσει την αίσθηση του απολύτως ιδανικού καιρού για παραθαλάσσιες διακοπές.

Ο καιρός τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος εξακολουθεί να είναι πολύ ζεστός και η μέση ημερήσια θερμοκρασία φτάνει επίσης τους 30 °C. Ωστόσο, στον ουρανό μπορεί να εμφανιστούν σύννεφα, κυρίως στα δυτικά πάνω από τα άλλα νησιά, όπου θα σχηματιστούν βροχές γύρω από τους λόφους και τα βουνά. Στο Sal ή στο Boa Vista δεν θα επηρεαστείτε από τις βροχές και θα απολαύσετε ηλιόλουστο καιρό. Η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι δροσερή στους 28° Κελσίου.

Ο καιρός τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος θεωρείται συχνά ο καλύτερος μήνας του έτους για διακοπές στο Πράσινο Ακρωτήριο. Γιατί συμβαίνει αυτό, δεν ξέρω. Οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές όπως και τον υπόλοιπο χρόνο. Η θάλασσα είναι 27°C και ο αέρας δροσερός 29°C. Προς το τέλος του μήνα, το αεράκι αρχίζει να δυναμώνει.

Ο καιρός τον Νοέμβριο

Ο Νοέμβριος είναι ο πρώτος μήνας που θα μπορούσαμε να κατατάξουμε στην εποχή των ανέμων. Ο άνεμος δυναμώνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χαλάσει τις διακοπές σας με οποιονδήποτε τρόπο. Το αντίθετο μάλιστα. Με ημερήσιες θερμοκρασίες 28°C, θα είστε ευτυχείς που ο αέρας δεν είναι στάσιμος. Η θάλασσα έχει θερμοκρασία 26°C.

Ο καιρός τον Δεκέμβριο

Ο Δεκέμβριος συνήθως προσκαλεί για παραθαλάσσιες διακοπές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το Πράσινο Ακρωτήριο θα είναι ιδανικό για μια τέτοια διαμονή. Η θάλασσα είναι 26 °C και ο αέρας 26 °C ή περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Πράσινο Ακρωτήριο - Ολόκληρο το αρχιπέλαγος βρίσκεται σε μια ζώνη

Μήνας
Καιρός
Air
Ιανουάριος
windy
25 °C
Φεβρουάριος
windy
25 °C
Μάρτιος
windy
26 °C
Απρίλιος
ήλιος
26 °C
μπορεί
ήλιος
27 °C
Ιούνιος
ήλιος
27 °C
Ιούλιος
ήλιος
28 °C
Αύγουστος
ηλιόλουστο
30 °C
Σεπτέμβριος
ηλιόλουστο
30 °C
Οκτώβριος
ήλιος
29 °C
Νοέμβριος
windy
29 °C
Δεκέμβριος
windy
27 °C

Πότε να πάτε στο Πράσινο Ακρωτήριο

Αν ψάχνετε απάντηση στο ερώτημα πότε δεν πρέπει να πάτε στο Πράσινο Ακρωτήριο, μάλλον δεν θα τη βρείτε. Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο και εξαρτάται από εσάς αν προτιμάτε τη χειμερινή διασκέδαση στα κύματα ή το καλοκαιρινό ειδύλλιο στις ατελείωτες παραλίες.

Πότε να πάτε διακοπές στο Πράσινο Ακρωτήριο; Για σπορ από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Για τη θάλασσα και τις παραλίες οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Αν συγκρίνουμε το Πράσινο Ακρωτήριο με το πιο περιζήτητο εγχώριο εξωτικό, την Αίγυπτο, τότε ειδικά το χειμώνα το Πράσινο Ακρωτήριο είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Σε σύγκριση με τον καιρό στην Αίγυπτο, ο αέρας είναι κατά μέσο όρο πάνω από 5 °C θερμότερος και τα νερά 4 °C θερμότερα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.