Γύρω από το Πράσινο Ακρωτήριο

Πράσινο Ακρωτήριο

Υπάρχει συνήθως ένας κεντρικός δρόμος σε κάθε νησί, ο οποίος δεν ξεπερνά σε μήκος τις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα. Εκτός από μερικά μικρά λεωφορεία, στο νησί υπάρχουν μόνο ταξί για τους τουρίστες, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε είναι να νοικιάσετε το δικό σας αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα/σκούτερ.

Δεν έχετε κλείσει ακόμα διακοπές;

 • Διακοπές στο Salu
 • Διακοπές στην Boa Vista

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων / σκούτερ

Η πυκνότητα των καλής ποιότητας δρόμων και μονοπατιών είναι χαμηλή στο Πράσινο Ακρωτήριο και θα πρέπει να περιμένετε μη ασφαλτοστρωμένους και όχι ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Για το λόγο αυτό, συνιστούμε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο αντί για ένα 4x4. Σας συνιστούμε να μην νοικιάσετε σκούτερ.

Όταν οδηγείτε στην κύρια αρτηρία, να προσέχετε τυχόν λακκούβες και τρύπες στο δρόμο. Οδηγήστε προσεκτικά.

Η κυκλοφορία είναι ελάχιστη στα νησιά και οι ντόπιοι οδηγοί τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Η σήμανση είναι παρόμοια με την ευρωπαϊκή και την εγχώρια σήμανση.

Πόσο κοστίζει η ενοικίαση αυτοκινήτου ή σκούτερ για μια ημέρα;

 • Μεγαλύτερο τζιπ (Nissan Navara, Suzuki Vitara) 70 eur
 • Αυτοκίνητο 4x4 (Dacia Duster, Suzuki Jimmy) 55 έως 60 eur
 • αυτοκίνητο με κανονική κίνηση (Fiat Panda, Renault Kwid) 46 eur
 • με κίνηση στους τέσσερις τροχούς 40 eur
 • σκούτερ 30 eur

Κατά τη μίσθωση, αναμένετε υποχρεωτική προκαταβολή σε μετρητά από 200 eur έως 400 eur ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο μπορεί να ενοικιαστεί από άτομα με έγκυρη άδεια οδήγησης και άνω των 21 ετών. Σας συνιστούμε να έχετε μαζί σας διεθνή άδεια οδήγησης, αν και δεν θα χρειαστείτε κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Οι ενοικιάσεις δεν μπορούν να γίνουν μέσω διαδικτύου, αλλά μόνο επί τόπου.

Πρατήρια βενζίνης μπορείτε να βρείτε κοντά στις μεγάλες πόλεις και η τιμή του λίτρου βενζίνης ήταν περίπου 135 cve το 2022.

Δημόσιες συγκοινωνίες

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στα νησιά έχουν τη μορφή μικρών λεωφορείων. Στις μεγάλες πόλεις, όπως η Praia ή το Mindelo, λειτουργούν επίσης δημόσιες συγκοινωνίες.

Εκτός από τα μικρά λεωφορεία, στα νησιά λειτουργούν και ταξί. Οι τιμές από το αεροδρόμιο προς την πόλη ξεκινούν από 10 ευρώ και πάνω.

Μεταφορές μεταξύ των νησιών

Οι μεταφορές μεταξύ των νησιών του Πράσινου Ακρωτηρίου εξυπηρετούνται με θαλάσσια πορθμεία ή αεροπορικώς.

Με πλοίο γύρω από το Πράσινο Ακρωτήριο

Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια πλοίων (ferryboats) μεταξύ των νησιών που εκτελούνται από την εταιρεία CV Interilhas του Πράσινου Ακρωτηρίου σε 6 διαφορετικά δρομολόγια που συνδέουν τα νησιά με διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των πιο επισκέψιμων Sal και Boa Vista.

Ωστόσο, τα δρομολόγια των πλοίων δεν είναι συχνά και μπορεί να ακυρωθούν ανάλογα με τις κακές καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, υπάρχουν 2 δρομολόγια την εβδομάδα μεταξύ του Sal και του Boa Vista. Η διαδρομή των 50 χιλιομέτρων διαρκεί μεταξύ 3 και 3,5 ωρών.

Διαθέσιμα δρομολόγια: Ακτοπλοϊκά δρομολόγια:

 • L1: Santo Antão - São Vicente
 • L2: São Vicente - São Nicolau - Sal - Boa Vista
 • L3: São Vicente - Praia / Fogo / Brava
 • L4: Brava - Fogo - Praia
 • L5: Sal - Boa Vista - Praia
 • L6: São Nicolau - Praia / Fogo / Brava

Για συγκεκριμένο χάρτη των δρομολογίων, συμπεριλαμβανομένων των ωρών των συνδέσεων, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ναυτιλιακής εταιρείας.

Τα εισιτήρια πρέπει να αγοράζονται τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την αναχώρηση και μόνο η VISA γίνεται δεκτή για την ηλεκτρονική πληρωμή. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα cvinterilhas.cv.

Πράσινο Ακρωτήριο αεροπορικώς

Το Πράσινο Ακρωτήριο έχει μια κύρια αεροπορική εταιρεία , την Cabo Verde Airlines, αλλά πετάει από κάθε νησί προς τη Λισαβόνα. Αν θέλετε να πετάξετε εσωτερικού, θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της μικρότερης αεροπορικής εταιρείας Bestfly Cabo Verde.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνδέουν τα μεγάλα νησιά μεταξύ τους, διαφορετικά όλες οι πτήσεις κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο Praia. Πτήσεις μεταξύ Boa Vista και Salem δεν είναι διαθέσιμες, θα πρέπει να αγοράσετε δύο εισιτήρια απλής μετάβασης μόνο μέσω Praia.

Τα εισιτήρια απλής μετάβασης κοστίζουν περίπου 8 000 cve. Μπορείτε να τα αγοράσετε στο bestflycaboverde.com.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.