Λισαβόνα
Λισαβόνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Λισαβόνα

Το άγαλμα του Χριστού στην Almada

Krystof Hajek ενημερωμένο 2. 2. 2024
Άγαλμα του Χριστού Λισαβόνα

Το άγαλμα του Χριστού του Βασιλιά βρίσκεται σε έναν ψηλό βράχο πάνω από τον ποταμό Tejo κοντά στην Almada, με θέα ολόκληρη τη Λισαβόνα στην απέναντι όχθη.

Η ομοιότητα με το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο δεν είναι τυχαία. Το εμβληματικό άγαλμα της Βραζιλίας αποτέλεσε έμπνευση για ένα παρόμοιο μνημείο στην Πορτογαλία μετά την επίσκεψη του καρδινάλιου της Λισαβόνας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Επιλέξτε το φθηνότερο ξενοδοχείο στη Λισαβόνα

Ο Χριστός της Λισαβόνας σε αριθμούς

Το άγαλμα ανεγέρθηκε σε έναν βράχο ύψους 133 μέτρων πάνω από τις εκβολές του ποταμού Τάγου στη θάλασσα το 1959. Επομένως, είναι πάνω από 25 χρόνια νεότερο από το βραζιλιάνικο μοντέλο.

Το ίδιο το άγαλμα έχει ύψος 25 μέτρα, 3 μέτρα μικρότερο από τον Χριστό Σωτήρα στο Ρίο. Ωστόσο, στέκεται πάνω σε ένα βάθρο ύψους 82 μέτρων, καθιστώντας την όλη κατασκευή υπερδιπλάσια σε ύψος από το άγαλμα στη Βραζιλία.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Στην κορυφή του βάθρου, ακριβώς κάτω από το άγαλμα, υπάρχει ένα τουριστικό σημείο θέασης, ένα από τα πιο δημοφιλή στη Λισαβόνα. Από εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια κυριολεκτικά θεϊκή θέα του μνημειώδους ποταμού Τάγου, της γέφυρας της 24ης Απριλίου και του κέντρου της Λισαβόνας.

Η πρόσβαση στο σημείο θέασης κάτω από το βάθρο στο ιερό είναι δωρεάν. Υπάρχει χρέωση για την πρόσβαση στο βάθρο. 8 eur κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και 7 ευρώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο με μετρητά.

Ανοιχτά καθημερινά από τις 9:30 π.μ., η ώρα κλεισίματος ποικίλλει ανάλογα με την εποχή (18:45 μ.μ. έως 19:30 μ.μ.).

Επίσημη ιστοσελίδα: cristorei.pt/en

Πώς θα φτάσετε στο άγαλμα;

Αφιερώστε τουλάχιστον μισή ημέρα για να το επισκεφθείτε, είναι αρκετά μακριά από το κέντρο της Λισαβόνας.

Πλοίο + λεωφορείο

Χρησιμοποιήστε πρώτα το πλοίο που διασχίζει τον Τάγο από το Cais do Sodre προς το Cacilhas (δρομολόγιο: ttsl.pt/horarios-cacilhas). Το εισιτήριο κοστίζει 1,50 ευρώ και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα παρατεταμένο 24ωρο εισιτήριο για το πλοίο, δείτε την ενότητα Μεταφορές.

Η γραμμή 3001 του λεωφορείου Almadan έχει τερματικό σταθμό ακριβώς στην αποβάθρα και σας μεταφέρει μέχρι το άγαλμα, όπου έχει τη δεύτερη στάση της (δρομολόγια στον ιστότοπο carrismetropolitana.pt).

Το 24ωρο εισιτήριο της Λισαβόνας δεν ισχύει για τα λεωφορεία στο Αλμάντα, αλλά μπορείτε να ανανεώσετε το εφάπαξ εισιτήριό σας με την κάρτα Viva Viagem, κοστίζει 0,85 ευρώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από τον οδηγό για 1,25 eur.

Λεωφορείο 753

Υπάρχει απευθείας λεωφορείο της γραμμής 753 από τον κίτρινο σταθμό του μετρό "Marques de Pombal" στο κέντρο της Λισαβόνας προς το άγαλμα του Χριστού. Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια μία φορά κάθε 30 λεπτά (χρονοδιάγραμμα: carris.pt/753) και το βασικό 24ωρο εισιτήριο για τη Λισαβόνα ισχύει για όλη τη διαδρομή.

Κατεβείτε στην πρώτη στάση μετά τη διέλευση της γέφυρας της 25ης Απριλίου, η οποία ονομάζεται "Portagem-Cristo Rei". Από τη στάση του λεωφορείου μέχρι το άγαλμα θα πρέπει να περπατήσετε περίπου 1.100 μέτρα, δείτε το χάρτη της διαδρομής στη διεύθυνση en.mapy.cz.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.