Λισαβόνα
Λισαβόνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Λισαβόνα

Γέφυρα Vasco da Gama

Krystof Hajek ενημερωμένο 2. 2. 2024
Γέφυρα Vasco da Gama

Με μήκος 12 χιλιομέτρων, η Ponte Vasco da Gama είναι η μεγαλύτερη γέφυρα στην Ευρώπη. Αυτό το εξαιρετικό τεχνικό επίτευγμα διασχίζει το ευρύτερο τμήμα των εκβολών του Τάγου από το βορειοανατολικό άκρο της Λισαβόνας έως την πόλη Montijo και χρησιμεύει ως σημαντική εκτροπή για τη διαμετακομιστική κυκλοφορία έξω από την πόλη.

Δείτε ξενοδοχεία στη Λισαβόνα

Το σύνολο της κατασκευής κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ. Σχεδόν ακριβώς 3 χρόνια μετά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου, η γέφυρα άνοιξε για το κοινό. Με μόνο έναν αυτοκινητόδρομο να τη διασχίζει, η γέφυρα μπορεί να θαυμάζεται μόνο από μακριά, για παράδειγμα από την περιοχή Parco des Nacoes κοντά στο σταθμό Oriente, ενώ η θέα είναι επίσης υπέροχη κατά την απογείωση ή την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.