Πηγαίνοντας στο Μάλτα

Comino

Η Μάλτα είναι φτηνή για να φτάσετε κυρίως με αεροπλάνο. Τακτικά πλοία από το εξωτερικό λειτουργούν επί του παρόντος μόνο από την Ιταλία.

Αεροπορικώς

Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε φθηνά στη Μάλτα είναι αεροπορικώς. Υπάρχει μόνο ένα διεθνές αεροδρόμιο στα νησιά Malta Luqa MLA.

Υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς τη Μάλτα από όλη την Ευρώπη. Οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μπορούν να αγοραστούν στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας emirates.com που εκτελεί απευθείας πτήσεις προς το Ντουμπάι με συνδέσεις προς την Ασία και την Αυστραλία.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι παραδοσιακά υψηλότερες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά το χειμώνα μπορούν να αγοραστούν πολύ φθηνά. Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους προς ευρωπαϊκούς προορισμούς προσφέρουν συχνά εισιτήρια μετ' επιστροφής που κυμαίνονται από 40 έως 60 ευρώ.

Βρείτε πτήσεις προς Μάλτα

Οι ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Μάλτας:

  • KM Malta Airlines - Συνδέσεις με μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια
  • Ryanair - απευθείας πτήσεις προς δεκάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη
  • Wizz Air - φθηνές πτήσεις προς πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης
  • easyJet - φθηνές πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία ή την Ελβετία
  • Jet2.com - συχνές συνδέσεις με πολλές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε απευθείας πτήσεις προς Μάλτα στους ιστότοπους των αεροπορικών εταιρειών lufthansa.com, vueling.com, airserbia.com και πολλά άλλα.

Πλοία

Ακόμη και όσοι δεν θέλουν να πετάξουν έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στη Μάλτα. Επί του παρόντος, δύο εταιρείες εκτελούν τακτικά δρομολόγια πλοίων από τη Μάλτα προς την Ιταλία σε διάφορα δρομολόγια. Δεν υπάρχουν πλοία για Τυνησία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα από τη Μάλτα.

Όλα τα πλοία αναχωρούν από το λιμάνι της πρωτεύουσας Βαλέτα.

Πλοία Μάλτα - Σικελία

Η ιταλική Σικελία εξυπηρετείται από την Virtu Ferries, η οποία μεταφέρει πεζούς και, σε ορισμένα δρομολόγια, αυτοκίνητα.

Συνιστούμε να αγοράζετε εισιτήρια online τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα στις ιστοσελίδες των ναυτιλιακών εταιρειών ή να χρησιμοποιείτε ιστοσελίδες σύγκρισης όπως η Directferries.com για να βρείτε όλες τις διαθέσιμες συνδέσεις σε μια συγκεκριμένη διαδρομή.

Βαλέτα - Κατάνια

Το δρομολόγιο εκτελείται από το μικρό πλοίο Virtu Lines που είναι μόνο για πεζούς.

Βαλέτα - Pozzallo

Μεγάλα πορθμεία για πεζούς και αυτοκίνητα αναχωρούν για αυτή την πόλη στα πολύ νότια της Σικελίας.

  • 2-4 φορές την ημέρα,
  • Η κρουαζιέρα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά.
  • Εισιτήριο απλής διαδρομής 65 ευρώ, τέλος αυτοκινήτου 65 ευρώ.
  • Κάντε κράτηση για κρουαζιέρα
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.