Ενοικίαση αυτοκινήτου σε Μάλτα

Comino

Η Μάλτα με τα δύο νησιά της είναι μια μικροσκοπική χώρα που έχει το μέγεθος μιας ευρωπαϊκής πόλης και διαθέτει καλές υπηρεσίες λεωφορείων, αλλά αν θέλετε να εξερευνήσετε τις λιγότερο γνωστές παραλίες, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η καλύτερη επιλογή.

Ειδικά στο Γκόζο, ένα αυτοκίνητο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο, καθώς δεν υπάρχουν λεωφορεία για ορισμένα από τα πιο τουριστικά σημεία στη βόρεια ακτή.

Στη Μάλτα, η οδήγηση γίνεται με το αριστερό χέρι.

Πώς και πού να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου στη Μάλτα

Οι περισσότερες πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δραστηριοποιούνται στη χώρα, αλλά το καλύτερο μέρος για να νοικιάσετε αυτοκίνητο είναι απευθείας στο μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο

Για να κάνετε κράτηση, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή σύγκρισης των περισσότερων εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, η οποία θα ταξινομήσει τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα κριτήρια που έχετε επιλέξει:

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου - booking.com

Όταν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου στη Μάλτα, η τιμή εξαρτάται κυρίως από την εποχή. Δεν έχει μεγάλη διαφορά αν κάνετε κράτηση για το αυτοκίνητό σας 14 ημέρες ή 5 μήνες πριν από το ταξίδι σας (αν και η κράτηση νωρίτερα σας δίνει σίγουρα την ευκαιρία να έχετε ελαφρώς χαμηλότερη τιμή). Οι τιμές το χειμώνα (Νοέμβριο έως Μάρτιο) είναι επίσης περισσότερο από το μισό της τιμής του καλοκαιριού.

Οι ταξιδιώτες είχαν καλές εμπειρίες με την Europcar ή την ACE Rent a Car, για παράδειγμα. Από την άλλη πλευρά, σας συνιστούμε να αποφύγετε την Goldcar ή την Add Car.

Όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων μπορούν επίσης να φιλτραριστούν στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα rentalcars. com.

Τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στη Μάλτα

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Μάλτα είναι μία από τις φθηνότερες στην Ευρώπη.

Η τιμή εξαρτάται από τη διάρκεια της μίσθωσης (όσο μεγαλύτερη είναι η μίσθωση, τόσο φθηνότερη είναι η ημερήσια τιμή ενοικίασης) και την εποχή. Παραδείγματα τιμών δίνονται παρακάτω.

 • Εβδομαδιαία ενοικίαση το καλοκαίρι - από 150 eur
 • 3ήμερη καλοκαιρινή ενοικίαση - από 75 eur
 • Εβδομαδιαία ενοικίαση χειμώνα - από 60 eur
 • Χειμερινή ενοικίαση 3 ημερών - από 25 eur
 • Κάντε κράτηση αυτοκινήτου στη Μάλτα

Παίρνετε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο πλοίο;

Όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν την έδρα τους στο διεθνές αεροδρόμιο MLA της Μάλτας. Δεν υπάρχουν μεγάλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Γκόζο, αλλά τακτικά δρομολόγια πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων εκτελούνται μεταξύ του κύριου νησιού και του Γκόζο.

Μπορώ να πάρω το πλοίο με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό μου;

Παρόλο που οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δεν επιτρέπουν γενικά την επιβίβαση αυτοκινήτων σε πλοία, τα υποκαταστήματα όλων των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων στη Μάλτα κάνουν μια εξαίρεση και το πλοίο για το Γκόζο δεν αποτελεί πρόβλημα.

Το κόστος για ένα αυτοκίνητο με οδηγό είναι 15,70 eur, ενώ κάθε επιπλέον επιβάτης κοστίζει 4,65 eur.

Τα δρομολόγια και οι τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα: www.gozochannel.com

Διεθνής άδεια οδήγησης και άλλα έγγραφα

Η Μάλτα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως δεν απαιτείται διεθνής άδεια οδήγησης. Η εταιρεία ενοικίασης δέχεται επίσης εθνική άδεια οδήγησης από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων συνήθως απαιτούν πιστωτική κάρτα για την ενοικίαση αυτοκινήτου, αλλά συχνά δανείζουν και με χρεωστική κάρτα, αλλά είτε με λιγότερο ευνοϊκούς όρους είτε με πολύ υψηλή προκαταβολή, που συχνά υπερβαίνει τα 1 000 ευρώ.

Τιμές βενζίνης

Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ στη Μάλτα είναι ελαφρώς χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Κατά μέσο όρο, θα πληρώσετε περίπου 1,35 eur, αλλά οι τιμές αλλάζουν συχνά. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ένα γράφημα με τις τάσεις των τιμών στον ιστότοπο: fuel-prices.eu/Malta.

Πώς λειτουργούν τα πρατήρια καυσίμων στη Μάλτα;

Η πυκνότητα των πρατηρίων καυσίμων είναι περισσότερο από επαρκής και στα δύο μικρά νησιά.

Τα πρατήρια στη Μάλτα είναι αυτοεξυπηρετούμενα και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως στην ηπειρωτική Ευρώπη. Πρώτα γεμίζετε μόνοι σας και στη συνέχεια πληρώνετε μέσα στο κατάστημα ή στον υπάλληλο που έχει το γραφείο του ακριβώς δίπλα στα πρατήρια καυσίμων.

Ορισμένα πρατήρια καυσίμων είναι εντελώς μη επανδρωμένα και η διαδικασία είναι αντίστροφη.

Αρχικά, πληρώνετε την ποσότητα που θέλετε να γεμίσετε στην αντλία (με κάρτα ή μετρητά). Μόνο τότε θα απελευθερωθεί η παροχή βενζίνης. Σταματάει όταν φτάσετε στην ποσότητα που έχετε επιλέξει. Εάν το ρεζερβουάρ γεμίσει νωρίτερα σε χαμηλότερη τιμή, τα υπόλοιπα χρήματα θα επιστραφούν.

Χώρος στάθμευσης

Με εξαίρεση τη Βαλέτα, τη Φλωριάνα, το Χαμρούν και το L-Imsida, η στάθμευση είναι δωρεάν στα περισσότερα σημεία. Ωστόσο, ακόμη και στη Βαλέτα υπάρχουν μεγάλοι δωρεάν χώροι στάθμευσης.

Κατά γενικό κανόνα, εάν μια θέση στάθμευσης είναι σημειωμένη με μια λευκή οριζόντια γραμμή, μπορείτε να παρκάρετε δωρεάν. Μόνο οι κάτοικοι επιτρέπεται να παρκάρουν σε μπλε ή πράσινες γραμμές, ενώ στις κίτρινες γραμμές απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση για οποιονδήποτε.

Η στάθμευση στις παραλίες της Μάλτας είναι δωρεάν στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι μεγαλύτεροι χώροι στάθμευσης συχνά είναι επανδρωμένοι με φύλακες που φορούν καπέλο και πινακίδα με επίσημα διαπιστευτήρια για να κατευθύνουν την κυκλοφορία. Η στάθμευση είναι προαιρετική και το φιλοδώρημα αναμένεται 1 ευρώ έως 2 ευρώ.

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου - booking.com

Έλλειψη χώρων στάθμευσης

Η μετακίνηση στη Μάλτα με αυτοκίνητο έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα σε σύγκριση με τα λεωφορεία. Υπάρχει ακραία έλλειψη θέσεων στάθμευσης σε όλα σχεδόν τα τουριστικά αξιοθέατα.

Συχνά, θα περάσετε περισσότερα από 30 λεπτά ψάχνοντας για μια κατάλληλη θέση στάθμευσης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Μάλτα έχει αριστερόστροφη κυκλοφορία, δηλαδή το ίδιο με το Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα.

Οι κανόνες εδώ είναι πολύ παρόμοιοι με εκείνους άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με εξαίρεση την οδήγηση στα αριστερά, δεν υπάρχουν δύσκολα πράγματα για τα οποία πρέπει να προετοιμαστείτε.

Η Μάλτα χρησιμοποιεί το μετρικό σύστημα, οπότε όλες οι ταχύτητες δίνονται σε χιλιόμετρα ανά ώρα (km/h) και οι αποστάσεις σε χιλιόμετρα.

Ποια είναι τα όρια ταχύτητας;

Στη Μάλτα ισχύουν τα ακόλουθα όρια ταχύτητας:

 • Δομημένες περιοχές - 50 km/h
 • Έξω από το χωριό μονόδρομος - 60 km/h
 • Αυτοκινητόδρομοι και δρόμοι πολλαπλών λωρίδων - 80 km/h (ωστόσο, η ταχύτητα συχνά μειώνεται με πινακίδα)

Κυκλικοί κόμβοι

Η Μάλτα είναι μια χώρα με πολύ μεγάλη συγκέντρωση κυκλικών κόμβων, τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές.

Εάν ένας κυκλικός κόμβος έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας (κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο), το όχημα στην εσωτερική λωρίδα κυκλοφορίας έχει πάντα προτεραιότητα έναντι του οχήματος στην εξωτερική λωρίδα κυκλοφορίας.

Σε έναν κυκλικό κόμβο είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιείτε τα φλας σας ως εξής:

 • Εάν βγαίνετε από τον κυκλικό κόμβο από την πρώτη έξοδο, πρέπει να αναβοσβήνετε το αριστερό σας φλας πριν εισέλθετε στον κυκλικό κόμβο.
 • Εάν φεύγετε από τη δεύτερη έξοδο (δηλαδή de facto συνεχίζετε ευθεία στον κόμβο), αναβοσβήνετε αριστερά μόνο από το ύψος περίπου της πρώτης εξόδου.
 • Εάν πάρετε την τρίτη (τελευταία έξοδο), θα αναβοσβήνετε δεξιά πριν εισέλθετε στον κυκλικό κόμβο. Μόνο στο ύψος της προτελευταίας εξόδου αρχίζετε να αναβοσβήνετε αριστερά.

Προτεραιότητες οδήγησης

Τα οχήματα που κινούνται από τα δεξιά έχουν προτεραιότητα σε διασταυρώσεις χωρίς σήμανση. Ωστόσο, στους κόμβους Τ, τα οχήματα που κινούνται στο οδόστρωμα έχουν πάντα προτεραιότητα.

Τα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών έχουν πάντα προτεραιότητα κατά την έξοδο από στάση λεωφορείου.

Οι πεζοί έχουν πάντα προτεραιότητα έναντι των μηχανοκίνητων οχημάτων στις διαβάσεις.

Άλλοι κανόνες

 • Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση τηλεφώνων, tablet και άλλων συσκευών κατά την οδήγηση και κατά τη στάση σε φανάρια ή στην κυκλοφορία. Επιτρέπεται η χρήση χωρίς χέρια.
 • Το αλκοόλ είναι ανεκτό μόνο μέχρι 0,8‰.
 • Οι ζώνες ασφαλείας είναι υποχρεωτικές για όλους.
 • Οι αριστερές στροφές με κόκκινο δεν επιτρέπονται στη Μάλτα, εκτός εάν ανάβει το συμπληρωματικό πράσινο βέλος.

Κυκλοφορία και ποιότητα του οδικού δικτύου

Οι δρόμοι της Μάλτας βρίσκονται σε καλή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των δευτερευόντων δρόμων. Λόγω της μεγάλης πυκνότητας του πληθυσμού, πρέπει να είστε υπομονετικοί.

Η ζώνη των πόλεων κατά μήκος της βόρειας ακτής της Μάλτας είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη και συχνά θα βρεθείτε να οδηγείτε σε ουρές με αργή κίνηση.

Οι παράδρομοι, ιδίως στο Γκόζο, είναι γεμάτοι λακκούβες και ορισμένες παραλίες δεν έχουν καν άσφαλτο.

Οι Μαλτέζοι οδηγοί οδηγούν με διακριτικότητα και είναι συνηθισμένοι στους τουρίστες, οπότε δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για την επιβράδυνση της ταχύτητας.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.