Παράθυρο Azure που έχει καταρρεύσει

Πρώην Azure Window

Το Azure Window ήταν σίγουρα ένα από τα πιο ελκυστικά αξιοθέατα σε ολόκληρη τη Μάλτα. Βρίσκεται στην Dwejra στη δυτική ακτή του Γκόζο.

Βρείτε καταλύματα στο Γκόζο

Αυτό το εντυπωσιακό μέρος έχει γίνει δημοφιλής κινηματογραφική τοποθεσία, μπορεί να θυμάστε το Azure Window από την πρώτη σεζόν της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Games of Thrones. Εδώ πραγματοποιήθηκε ο γάμος των Ντοθράκι.

Πότε κατέρρευσε το Azure Window;

Δυστυχώς, στις 8 Μαρτίου 2017, το Azure Window κατέρρευσε εξαιτίας μιας ισχυρής καταιγίδας και έντονων κυμάτων που προκάλεσαν την αμετάκλητη κατάρρευση αυτής της πύλης από ασβεστολιθικό βράχο ηλικίας άνω των 500 ετών στη θάλασσα. Το Azure Window είχε ύψος περίπου 28 μέτρα και αποτελούνταν από δύο κομμάτια ασβεστόλιθου, εκ των οποίων το ένα ήταν πυλώνας και το άλλο αψίδα.

Η σημερινή εναλλακτική λύση στο καταρρεύσαν Azure Window είναι ο μικρότερος βραχώδης σχηματισμός Wied il-Mielah, που βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα βόρεια.

Σημείο θέασης - είσοδος και πρόσβαση

Το σημείο θέασης αξίζει να το επισκεφθείτε ακόμη και σήμερα. Μπορεί να μην δείτε το Azure Window, αλλά μπορείτε να απολαύσετε τους μνημειώδεις βράχους και τα όμορφα ηλιοβασιλέματα.

Το σημείο θέασης προσφέρει επίσης μια όμορφη θέα της φυσικής πισίνας "Blue Hole", την οποία περιγράφουμε περισσότερο στις λεπτομέρειες της τοποθεσίας Dwejra.

Η πρόσβαση στο σημείο θέασης είναι δωρεάν και υπάρχει ένα άνετο, πεπατημένο μονοπάτι που οδηγεί από το χώρο στάθμευσης στο σημείο θέασης, το οποίο έχει μήκος περίπου 150 μέτρα.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Γκόζο.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.