Γκόζο
Γκόζο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Γκόζο

Xlendi

Krystof Hajek ενημερωμένο 24. 11. 2023
Xlendi

Το Xlendi θεωρείται το πιο γραφικό χωριό του Γκόζο.

Κυριαρχείται από έναν σχετικά στενό κόλπο, αλλά διαθέτει απόλυτα καθαρά νερά που προσκαλούν για κολύμπι τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Xlendi διαθέτει πλήρεις εγκαταστάσεις με πολλά εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία.

Βρείτε καταλύματα στο Γκόζο

Εντυπωσιακοί βράχοι

Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι η περιοχή γύρω από τον κόλπο. Από τα αριστερά, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της ακτογραμμής, μέχρι το μεσαιωνικό παρατηρητήριο Xlendi, από όπου θα έχετε θέα στην ανοιχτή θάλασσα.

Υπάρχει ένα Gozo Coastal Walk που διασχίζει το χωριό, οπότε τα μονοπάτια είναι καλά διατηρημένα.

Στη δεξιά πλευρά του κόλπου, μπορείτε να σκαρφαλώσετε στον παρακείμενο βράχο για να απολαύσετε εκπληκτική θέα σε ολόκληρο τον κόλπο. Θα συναντήσετε επίσης το μαγικό Caroline Cave.

Το Xlendi είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα σε όλο το Γκόζο.

Σκάφος και άλλες δραστηριότητες

Στον κόλπο, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με σκάφος, να νοικιάσετε καγιάκ ή να νοικιάσετε ένα τζετ σκι για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή από το επίπεδο της θάλασσας.

Υπάρχουν επίσης κάποιες κρουαζιέρες που ξεκινούν από το Xlendi γύρω από το νησί ή κρουαζιέρες στον κόλπο Dwejra.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε θαλάσσιες δραστηριότητες είναι για παράδειγμα οι εξής

Παραλίες και κολύμπι

Στη μέση του πεζόδρομου ακριβώς στο κέντρο του Ξλέντι θα βρείτε μια μικρή παραλία με άμμο και βότσαλα. Το Ξλέντι δεν είναι ένα τυπικό θέρετρο όπου θα κατευθυνθείτε για κολύμπι. Η παραλία είναι πραγματικά μικρή (περίπου 5x10 μέτρα) και είναι πιο κατάλληλη για μια εφάπαξ βουτιά.

Υπάρχουν δωρεάν ντους δίπλα στην παραλία.

Διαμονή στο Xlendi

Το Xlendi είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για διαμονή στο Γκόζο λόγω της γραφικής ομορφιάς του, των ευκαιριών για περπάτημα κατά μήκος των βράχων και των τουριστικών εγκαταστάσεων.

Πώς να πάτε εκεί

Το Xlendi είναι προσβάσιμο μέσω του κεντρικού δρόμου τόσο από τη Victoria (3χλμ.) όσο και από το Ta'Sannat (2,5χλμ.). Υπάρχει ένας μεγάλος δωρεάν χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων ακριβώς στο κέντρο και δωρεάν χώρος στάθμευσης είναι επίσης διαθέσιμος κατά μήκος του κεντρικού δρόμου.

Αν και οι χώροι στάθμευσης τείνουν να είναι εντελώς γεμάτοι κατά τη θερινή περίοδο, θα πρέπει πάντα να βρίσκετε μια ελεύθερη θέση μέσα σε 10 λεπτά.

Το Xlendi συνδέεται επίσης καλά με το δίκτυο λεωφορείων.

  • Γραμμή 306 - εκτελεί μια φορά την ώρα κυκλική διαδρομή Victoria - Munxar - Xlendi - Victoria.
  • Γραμμή 330 - 5 φορές την ημέρα απευθείας προς Βικτώρια

Υπάρχουν επίσης τουριστικά λεωφορεία "Gozo Sightseeing" στη μοβ γραμμή προς Xlendi. Δρομολογούνται 1 φορά κάθε 45 λεπτά κατά τη θερινή περίοδο και 1 φορά ανά ώρα το χειμώνα. Το ημερήσιο εισιτήριο και για τις δύο τουριστικές λεωφορειακές γραμμές κοστίζει 20 ευρώ. Ωστόσο, το εισιτήριο δεν ισχύει για τα δημόσια λεωφορεία. Δρομολόγια και άλλες πληροφορίες: city-sightseeing.com//gozo.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.