Γκόζο
Γκόζο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Γκόζο

Καιρός σε Γκόζο και καλύτερη ώρα για να πάτε

Krystof Hajek ενημερωμένο 24. 11. 2023

Το Γκόζο είναι ένας δημοφιλής προορισμός όλο το χρόνο, με κάθε εποχή να προσφέρει διαφορετικές ευκαιρίες για δραστηριότητες. Ο καιρός στο Γκόζο μοιάζει πολύ με αυτόν της γειτονικής Μάλτας. Τα καλοκαίρια στο Γκόζο τείνουν να είναι πολύ ζεστά, ενώ οι χειμώνες είναι ήπιοι.

Ο ψυχρότερος μήνας είναι ο Ιανουάριος, ενώ οι θερμότεροι μήνες είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Η μεγαλύτερη πιθανότητα βροχοπτώσεων είναι τον Δεκέμβριο. Το έτος χωρίζεται σε 4 εποχές.

Καιρός και θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του έτους

Έτσι είναι ο καιρός στη Μάλτα τις διάφορες εποχές του χρόνου.

Χειμώνας

Ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος αναφέρονται ως χειμώνας στο Γκόζο. Αυτή είναι η ιδανική εποχή του χρόνου για πεζοπορία.

Όλο το νησί ανθίζει, η φύση ξυπνάει, οι λόφοι είναι διάσπαρτοι με πράσινο και πολύχρωμα λουλούδια της τοπικής χλωρίδας. Παρόλο που ο Ιανουάριος θεωρείται ο ψυχρότερος μήνας, μπορείτε να περιμένετε μέσες θερμοκρασίες γύρω στους 12°C. Ωστόσο, να έχετε υπόψη σας ότι αν ο ήλιος λάμπει, η θερμοκρασία αισθάνεται πολύ υψηλότερη- τις ηλιόλουστες ημέρες δεν είναι πρόβλημα να περπατήσετε μόνο με ένα μπλουζάκι.

Οι παραλίες είναι σχεδόν άδειες το χειμώνα, και οι γενναίοι μπορούν να απολαύσουν τη σκλήρυνση στη θάλασσα, η οποία είναι περίπου 16 °C. Παρά τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, αυτή είναι η ιδανική εποχή για να χαλαρώσετε στην παραλία και να απολαύσετε για πρώτη φορά τις ακτίνες του ήλιου. Οι τιμές των καταλυμάτων είναι στο ελάχιστο.

Άνοιξη

Ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι οι ανοιξιάτικοι μήνες. Οι βροχοπτώσεις μειώνονται σημαντικά, οι ημέρες μεγαλώνουν και ο καιρός είναι πιο σταθερός.

Η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 17 °C τον Απρίλιο, 19 °C τον Μάιο και πάνω από 23 °C τον Ιούνιο.

Η θάλασσα θερμαίνεται σιγά σιγά, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 22 °C τον Ιούνιο. Επομένως, η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για ταξίδια, εξερευνήσεις, πεζοπορία και τις πρώτες σας βουτιές στη θάλασσα.

Οι τιμές τωνκαταλυμάτων εξακολουθούν να είναι πολύ λογικές και ο αριθμός των επισκεπτών στο νησί αυξάνεται σιγά-σιγά, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ακόμα για συνωστισμό.

Καλοκαίρι

Ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου αποτελούν την υψηλή περίοδο στο Γκόζο.

Αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, με μέση θερμοκρασία γύρω στους 27°C, αλλά οι θερμοκρασίες που αισθάνεστε είναι αρκετά υψηλότερες.

Αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία θα βρείτε τους περισσότερους τουρίστες στο Γκόζο, οι οποίοι έρχονται εδώ κυρίως για κολύμπι, χαλάρωση και θαλάσσια σπορ. Οι καλοκαιρινοί μήνες έχουν να κάνουν με χαλάρωση, υψηλές θερμοκρασίες, ξεκούραση και χωρίς βιασύνη.

Αν προτιμάτε την πεζοπορία και την ενεργή εξερεύνηση νέων τόπων, επιλέξτε άλλους μήνες αντ' αυτού. Αν, από την άλλη πλευρά, είστε οπαδός του πολιτισμού και των ενδιαφέρουσων εκδηλώσεων, μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε τα τοπικά φεστιβάλ festa που λαμβάνουν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι τιμές των καταλυμάτων βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Φθινόπωρο

Ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος αναφέρονται ως φθινόπωρο.

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου οι τουρίστες αρχίζουν σταδιακά να εξαφανίζονται από το Γκόζο, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ήρεμη και πιο χαλαρή και πάλι μετά την πολυάσχολη καλοκαιρινή περίοδο. Είναι ο Οκτώβριος που πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ως την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Γκόζο.

Η φύση αρχίζει και πάλι να πρασινίζει, η μέση θερμοκρασία είναι γύρω στους 21°C και η θάλασσα είναι απόλυτα ζεστή μετά την εποχή, η μέση θερμοκρασία της εξακολουθεί να είναι γύρω στους 24°C.

Οι κολυμβητές, οι περιπλανώμενοι στην πόλη, οι λάτρεις της ιστορίας και οι πεζοπόροι θα είναι όλοι σε μια απόλαυση.

Ο Νοέμβριος είναι ελαφρώς πιο δροσερός, με τη μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας τον Δεκέμβριο, όταν κορυφώνεται η περίοδος των βροχών. Αν βρεθείτε στο Γκόζο τον Δεκέμβριο, μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε τη ζωντανή φάτνη, λίγα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Γκόζο - Μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του έτους

Μήνας
Καιρός
Air
Νερό
Ιανουάριος
βροχερό
15 °C
15 °C
Φεβρουάριος
ηλιόλουστο
15 °C
15 °C
Μάρτιος
ηλιόλουστο
17 °C
15 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
19 °C
15 °C
μπορεί
ήλιος
24 °C
18 °C
Ιούνιος
ήλιος
28 °C
21 °C
Ιούλιος
ήλιος
32 °C
26 °C
Αύγουστος
ήλιος
32 °C
26 °C
Σεπτέμβριος
ήλιος
29 °C
25 °C
Οκτώβριος
βροχερό
25 °C
24 °C
Νοέμβριος
βροχερό
18 °C
19 °C
Δεκέμβριος
βροχερό
16 °C
17 °C

Πότε να πάτε στο Γκόζο

Το πότε θα πάτε στο Γκόζο εξαρτάται κυρίως από τον λόγο για τον οποίο έρχεστε εδώ. Αν πηγαίνετε στη Μάλτα για κολύμπι, ηλιοθεραπεία στις παραλίες ή κολύμπι με αναπνευστήρα, τότε είναι καλύτερο να πάτε το καλοκαίρι, δεδομένης της θερμοκρασίας της θάλασσας. Οι ιδανικοί μήνες είναι ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος, όταν έχει ήδη αρκετή ζέστη, αλλά και χαμηλότερες τιμές και λιγότερους τουρίστες από ό,τι στις καλοκαιρινές διακοπές.

Βρείτε καταλύματα στο Γκόζο

Δεν ασχολείστε άμεσα με το κολύμπι, αλλά σας αρέσουν τα όμορφα τοπία που μπορείτε να συνδυάσετε περιστασιακά με περιηγήσεις στα αξιοθέατα; Τότε πηγαίνετε στο Γκόζο την άνοιξη ή το φθινόπωρο, και αν δεν σας πειράζει κάποιος κίνδυνος για βροχές, πηγαίνετε το χειμώνα. Σίγουρα θα απολαύσετε τον ευχάριστο και πάντα πιο ζεστό καιρό από ό,τι εδώ.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.