Γκόζο
Γκόζο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Γκόζο

Κόλπος Dwejra

Krystof Hajek ενημερωμένο 24. 11. 2023
Blue Hole για ήρεμη θάλασσα

Μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από την περιοχή γύρω από το πρώην Azure Window βρίσκεται ο πανέμορφος φωτογενής κόλπος Dwejra με τους απότομους βράχους και την εκπληκτική θέα στα ηλιοβασιλέματα. Η είσοδος του κόλπου καλύπτεται από τον βράχο Fungus Rock, ο οποίος συμπληρώνει την όμορφη και ενδιαφέρουσα εμφάνιση του κόλπου Dwejra.

Βρείτε καταλύματα στο Γκόζο

Εκτός από τον ίδιο τον κόλπο Dwejra, ωστόσο, η περιοχή Dwejra κρύβει και άλλα αξιοθέατα που από μόνα τους συγκαταλέγονται στα μαργαριτάρια του Γκόζο.

Inland Sea

Η λιμνοθάλασσα, που περιβάλλεται από βράχια και συνδέεται με τη θάλασσα με μια φυσική σήραγγα , προσελκύει την περισσότερη προσοχή στην Dwejra.

Στη λιμνοθάλασσα μπορείτε να κολυμπήσετε στα ήρεμα νερά και υπάρχουν επίσης εξαιρετικές συνθήκες για κολύμπι με αναπνευστήρα. Οι παραλίες γύρω από το Inland Sea είναι βοτσαλωτές ή τσιμεντένιες.

Πάνω από 5 ευρώ μπορείτε να απολαύσετε μια περίπου 15λεπτη βόλτα με σκάφος μέσα από μια σήραγγα προς την ανοιχτή θάλασσα. Θα μπορέσετε επίσης να δείτε την τοποθεσία του Azure Window.

Blue Hole

Από το πλεονεκτικό σημείο του κατεστραμμένου Azure Window, θα έχετε θέα σε έναν μοναδικό βραχώδη σχηματισμό ακριβώς έξω από την ακτή που δημιουργεί μια φυσική θαλάσσια πισίνα.

Εάν η θάλασσα είναι ήρεμη, μπορείτε να κολυμπήσετε με ασφάλεια στη Γαλάζια Τρύπα. Η πρόσβαση από το χώρο στάθμευσης γίνεται μέσω ενός βραχώδους μονοπατιού, αλλά η απόσταση είναι μικρή (περίπου 150 μέτρα) και η πραγματική είσοδος στο νερό είναι σχετικά άνετη.

Ωστόσο, σε περίπτωση μεγάλων κυμάτων, το κολύμπι στη Blue Hole είναι πολύ επικίνδυνο.

Κόλπος Dwejra και Fungus Rock

Ο ίδιος ο κόλπος Dwejra προσφέρει κυρίως εκπληκτική θέα στους βράχους και τον βράχο που προεξέχει από τη θάλασσα και ονομάζεται "Fungus Rock".

Δεν μπορείτε να κολυμπήσετε στον κόλπο Dwejra, δεν υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα.

Από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια στο σημείο θέασης του κόλπου σε περίπου 5 λεπτά σε ένα άνετο μονοπάτι που περνάει από το μεσαιωνικό παρατηρητήριο Dwejra.

Κατάδυση

Η Dwejra είναι ένας από τους πιο διάσημους τόπους κατάδυσης όχι μόνο στη Μάλτα, αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Υπάρχουν αρκετές υποθαλάσσιες σήραγγες που κόβουν την ανάσα γύρω από τη Γαλάζια Τρύπα, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες προσβάσιμες για καταδύσεις αναψυχής στην Ευρώπη.

Στο μικρό χωριό θα βρείτε επίσης τη σχολή καταδύσεων Dwejra Dive School ή Dive Smart Gozo, όπου μπορείτε να πληρώσετε για βασικά μαθήματα κατάδυσης για αρχάριους (120 ευρώ ανά ώρα) ή ακόμη και για μια απλή εκδρομή με αναπνευστήρα (2-3 ώρες από 30 ευρώ).

Διαμονή Dwejra

Δεν υπάρχουν καταλύματα απευθείας στην Dwejra. Θα βρείτε μόνο μερικά εστιατόρια και πάγκους με φαγητό.

Αναζητήστε το πλησιέστερο κατάλυμα στο χωριό San Lawrenz, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.

  • Ta' Lorenzo - Καλά βαθμολογημένα ιδιωτικά διαμερίσματα στο κέντρο του χωριού
  • Gozo Dwejra Views - πολυτελή διαμερίσματα με εκπληκτική θέα στην ακτή
  • Kempinski Hotel San Lawrenz ***** - πολυτελές ξενοδοχείο με τεράστιους ήσυχους χώρους στο εσωτερικό του νησιού, ένα από τα καλύτερα στο Γκόζο

Πώς να πάτε εκεί

Η Dwejra βρίσκεται στη δυτική ακτή του Γκόζο, περίπου 6 χλμ. από την πόλη Victoria.

Με αυτοκίνητο

Ένας νέος και φαρδύς δρόμος εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή μέχρι την ακτή, όπου καταλήγει σε μεγάλους δωρεάν χώρους στάθμευσης. Ακόμη και κατά τη θερινή περίοδο δεν θα είναι πρόβλημα να σταθμεύσετε εδώ.

Οι πινακίδες για τον "κόλπο Dwejra" οδηγούν ήδη από τη Βικτώρια. Πρέπει να οδηγήσετε κατά μήκος της άκρης του Gharb και μέσα από το κέντρο του χωριού San Lawrenz.

Με λεωφορείο

Το χωριό Dwejra είναι επίσης προσβάσιμο με τη γραμμή 311 του λεωφορείου από τη Βικτώρια. Η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά και το 311 εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ώρα. Κάντε κλικ στον αριθμό της γραμμής για το πρόγραμμα και τον χάρτη.

Το λεωφορείο κάνει επίσης στάσεις στο Gharb και στο San Lawrenz.

Τα τουριστικά λεωφορεία "Gozo Sightseeing" της μοβ γραμμής πηγαίνουν επίσης στην Dwejra. Δρομολογούνται μία φορά κάθε 45 λεπτά κατά τη θερινή περίοδο και μία φορά κάθε ώρα το χειμώνα. Το ημερήσιο εισιτήριο και για τις δύο τουριστικές λεωφορειακές γραμμές κοστίζει 20 ευρώ. Ωστόσο, το εισιτήριο δεν ισχύει για τα δημόσια λεωφορεία. Δρομολόγια και άλλες πληροφορίες: city-sightseeing.com//gozo.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.