Γκόζο
Γκόζο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Γκόζο

Wied Il-Ghasri

Krystof Hajek ενημερωμένο 24. 11. 2023
Wied il-Ghasri

Ο στενός θαλάσσιος κόλπος του Wied Il-Ghasri είναι ένα κρυμμένο μαργαριτάρι του βόρειου τμήματος του νησιού. Αυτός ο μακρύς, φωτογενής κόλπος περιβάλλεται από πέτρινους βράχους, κατά μήκος των οποίων μπορείτε να περπατήσετε πάνω σε σκαλοπάτια που σας οδηγούν σε μια μικρή παραλία με βότσαλα.

Βρείτε καταλύματα στο Gozo

Εάν η θάλασσα είναι ήρεμη, ο κόλπος είναι επίσης κατάλληλος για κολύμπι και κολύμπι με αναπνευστήρα. Επιπλέον, εκεί όπου ο κόλπος εκβάλλει στη θάλασσα, οι δύτες θα απολαύσουν να θαυμάζουν τις πολυάριθμες υποθαλάσσιες σπηλιές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να έρθετε εδώ με οργανωμένη ομάδα.

Υπάρχει επίσης ένας μικρός διάδρομος κατά μήκος των βράχων, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα από την κορυφή εκτός από το κολύμπι.

Πώς να έρθετε εδώ

Το Wied il-Ghasri βρίσκεται στο χωριό Zebbug, αλλά μερικές εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα σε υψόμετρο από το κέντρο του χωριού.

Η σκάλα που οδηγεί στον κόλπο μπορεί να προσεγγιστεί απευθείας με το αυτοκίνητο. Ωστόσο, υπάρχει μόνο ένας αυτοσχέδιος χώρος στάθμευσης για περίπου 15 αυτοκίνητα.

Περαιτέρω χώροι στάθμευσης υπάρχουν στην άκρη του δρόμου περίπου 150 μέτρα από τον όρμο (τοποθεσία στο google.com/maps), όπου οδηγεί ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος που συνδέει το Zebbug με το Marsalforn.

Κάντε κράτηση αυτοκινήτου - Αεροδρόμιο Μάλτας

Η πλησιέστερη στάση λεωφορείου της γραμμής 309 βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ. στο Zebbug. Ωστόσο, ο δρόμος είναι πολύ απότομος και, ειδικά στην επιστροφή προς το λεωφορείο, θα ανεβείτε έναν απότομο λόφο.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.