Ρίγα
Ρίγα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Ρίγα

Οδός Alberta

Krystof Hajek ενημερωμένο 26. 3. 2024
Art Nouveau

Το καλλιτεχνικό στυλ Art Nouveau είναι τόσο χαρακτηριστικό της Ρίγας που η πόλη δικαίως αποκαλείται Μέκκα της Art Nouveau.

Η κύρια ανάπτυξη αυτού του καλλιτεχνικού στυλ έφτασε στη Ρίγα στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν η Ρίγα έγινε στρατηγικό λιμάνι. Η οικονομική ανάπτυξη έφερε μαζί της την ανέγερση νέων κατοικιών, και μέσα σε ένα μόνο έτος χτίστηκαν πεντακόσια νέα κτίρια στη Ρίγα.

Έχετε ήδη κατάλυμα στη Ρίγα;

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Art Nouveau μπορεί να βρεθεί στην Alberta iela, όπου σπίτια σε αυτό το στυλ Art Nouveau μπορούν να βρεθούν σε όλο το μήκος της. Κάθε σπίτι είναι μοναδικό και οκτώ από αυτά είναι καταγεγραμμένα ως αρχιτεκτονικά μνημεία εθνικής σημασίας.

Πώς να έρθετε εδώ

Η Alberta iela δεν αποτελεί μέρος της Παλιάς Πόλης. Αν θέλετε να περπατήσετε μέχρι εδώ, υπολογίστε 10 λεπτά και τρέξτε κατά μήκος του καναλιού της Ρίγας και μέσα από το πάρκο Kronvalda City.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο ή μέτρα στα πόδια σας. Οι πλησιέστερες στάσεις είναι οι Medicīnas muzejs και Elizabetes iela, οι οποίες εξυπηρετούνται από τις λεωφορειακές γραμμές 2, 20 και 24.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.