Παραλία Μακρόνησος

Παραλία Μακρόνησος

Το θέρετρο της Αγίας Νάπας στην ανατολική Κύπρο διαθέτει πολλές παραλίες, μερικές από τις οποίες είναι από τις πιο διάσημες στην Κύπρο. Η νούμερο 1 παραλία είναι η διάσημη παραλία Νησί, ωστόσο, σύμφωνα με πολλούς, η πραγματικά πιο όμορφη παραλία στην Αγία Νάπα είναι η παραλία Μακρόνησος.

  • Η ψιλή ανοιχτόχρωμη άμμος
  • Τα πολύ ρηχά νερά και η σταδιακή είσοδος στη θάλασσα χωρίς βράχια
  • Ήρεμη θάλασσα προστατευμένη από τους ανέμους
  • Διαστάσεις περίπου 200 x 150 μέτρα

Ξενοδοχεία κοντά στην παραλία της Αγίας Νάπας

Εγκαταστάσεις κολύμβησης και παραλίας

Η παραλία της Μακρονήσου βρίσκεται ήδη έξω από την πόλη, περιτριγυρισμένη από λίγα μόνο ξενοδοχεία και κατά τα άλλα σε ωραίο αγροτικό περιβάλλον. Η παραλία της Μακρονήσου είναι επομένως πολύ πιο ήσυχη από το Νησί. Στην πραγματικότητα, η παραλία συνδέει ένα μικρό βραχώδες νησί με την ακτογραμμή, δημιουργώντας δύο λιμνοθάλασσες - μπορείτε να κολυμπήσετε και στις δύο πλευρές της παραλίας.

Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου στην παραλία και υπάρχουν πλήρεις εγκαταστάσεις με τη μορφή πολλών εστιατορίων και μπαρ, ένα μικρό θαλάσσιο πάρκο, διάφορα θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες που προσφέρονται και φυσικά ενοικίαση ξαπλώστρας και ομπρέλας (7,50 ευρώ για ένα σετ με μία ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες).

Ξενοδοχεία κοντά στην παραλία της Μακρονήσου

Αρκετά ξενοδοχεία και θέρετρα περιβάλλουν την παραλία, αλλά η φήμη της Μακρονήσου επιβάλλει το τίμημά της με τη μορφή υψηλότερων τιμών, οι οποίες ξεκινούν από 4 0 eur 0 eur ανά διανυκτέρευση για 2 άτομα στην υψηλή περίοδο.

Μεταφορά

Η παραλία της Μακρονήσου βρίσκεται κοντά στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την Αγία Νάπα και υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης ακριβώς δίπλα στην παραλία. Ωστόσο, αυτό γεμίζει πολύ γρήγορα και δεν υπάρχει πουθενά να σταματήσετε γύρω στις 9 το πρωί.

Επομένως, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία, τα οποία σταματούν περίπου 70 μέτρα από την παραλία. Τα υπεραστικά δρομολόγια της InterCity από Λάρνακα και Λευκωσία σταματούν εδώ, καθώς και οι γραμμές 101 και 102 των τοπικών δημόσιων συγκοινωνιών ΟΣΕΑ, οι οποίες θα σας μεταφέρουν στο υδάτινο πάρκο, στο κέντρο της Αγίας Νάπας, στο Κάβο Γκρέκο και στον Πρωταρά.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κύπρος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.