Το παλάτι των Δόγηδων

Το παλάτι των Δόγηδων

Το υπέροχο Palazzo Ducale είναι το κυρίαρχο κτίριο στις όχθες του Μεγάλου Καναλιού, κοντά στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Το κτίριο του 14ου αιώνα συνδυάζει όμορφα στοιχεία βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ευρωπαϊκής γοτθικής, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα "βενετσιάνικης γοτθικής".

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στην πλατεία του Αγίου Μάρκου

Η έδρα των ηγεμόνων της Βενετικής Δημοκρατίας αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη από το εσωτερικό της. Οι πλούσια διακοσμημένοι χρυσαφένιοι εσωτερικοί χώροι και οι τεράστιες τοιχογραφίες δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο ούτε ένα άτομο που συνήθως δεν ενδιαφέρεται για την αρχιτεκτονική.

Αρχιτεκτονική και λίγη ιστορία

Το Παλάτι των Δόγηδων χρησίμευε ως κατοικία του Δόγη της Βενετίας, κυβερνήτη της Δημοκρατίας της Βενετίας, από το 1340. Στο απόγειο αυτού του κράτους, οι Δόγηδες της Βενετίας ήταν από τις πιο ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Το παλάτι εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά με την όμορφη και αντισυμβατική αρχιτεκτονική του, η οποία μοιάζει να αγνοεί τους βασικούς νόμους της φυσικής. Ο βαρύς, ομοιόμορφος όγκος του δεύτερου ορόφου κάθεται πάνω στον λεπτό και λεπτό πρώτο όροφο με τις στοές, τις στοές και την πλούσια διακόσμηση, δημιουργώντας μια εξαιρετική αισθητική αξία.

Επίσκεψη στο παλάτι

Το εσωτερικό του παλατιού των Δόγηδων, ωστόσο, αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη. Σε πολλές από τις αίθουσες θα θαυμάσετε τους υπέροχους πίνακες και τις τοιχογραφίες στις οροφές, τους επιχρυσωμένους και πλούσια διακοσμημένους τοίχους και τις πύλες, καθώς και τα όμορφα έπιπλα.

Με μήκος 53 μέτρα, η αίθουσα του Μεγάλου Συμβουλίου είναι μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες σε οποιοδήποτε ιστορικό κτίριο στην Ευρώπη.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει επίσης μια έκθεση της φυλακής, στην οποία εισέρχεται κανείς μέσω της περίφημης Ponte dei Sospiri, την οποία μπορεί έτσι να περπατήσει.

Η ξενάγηση των επισκεπτών μπορεί να γίνει μόνη σας ή με ακουστικό οδηγό.

Παρακαλείστε να υπολογίσετε τουλάχιστον 45-60 λεπτά για την ξενάγηση.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Η βασική είσοδος περιλαμβάνει όλα τα μουσεία στην πλατεία του Αγίου Μάρκου: το Παλάτι των Δόγηδων, το Museo Correr, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Βιβλιοθήκη Marciana. Δεν είναι δυνατή η αγορά φθηνότερου εισιτηρίου μόνο για το Παλάτι των Δόγηδων.

Συνιστούμε να αγοράσετε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας palazzoducale.visitmuve.it για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στην ουρά. Το μειωμένο εισιτήριο των 5 ευρώ μέσω διαδικτύου ισχύει μόνο για αγορά τουλάχιστον 1 μήνα πριν από την επίσκεψη.

Λόγω του σχετικά ακριβού εισιτηρίου εισόδου, συνήθως δεν υπάρχουν μεγάλες ουρές ακόμα και για όσους θέλουν να αγοράσουν το εισιτήριό τους επί τόπου.

Τιμή επί τόπου Διαδικτυακή τιμή (αγορά 30 ημέρες νωρίτερα)
Ενήλικες 30 ευρώ 25 eur

Ηλικιωμένοι 65+
Παιδιά 6-14
Φοιτητές κάτω των 25 ετών

15 eur 13 eur

Οι ώρες λειτουργίας ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή.

  • 1 Απριλίου - 31 Οκτωβρίου Ανοιχτά 9:00 - 19:00 (τελευταία είσοδος στις 18:00)
  • 1 Νοεμβρίου - 31 Μαρτίου Ανοιχτά 9:00 - 18:00 (τελευταία είσοδος στις 17:00)
  • Από την 1η Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου είναι ανοιχτό έως τις 23:00 τις Παρασκευές και τα Σάββατα (τελευταία είσοδος στις 22:00)

Επίσημος δικτυακός τόπος: palazzoducale.visitmuve.it

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Βενετία.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.