Πλατεία Αγίου Μάρκου

Piazza San Marco

Η Piazza San Marco είναι αναμφίβολα το πιο επισκέψιμο μέρος της Βενετίας. Γύρω από την τεράστια πλατεία θα βρείτε τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, με επικεφαλής τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το καμπαναριό της, το οποίο είναι ορατό από πολλά σημεία της Βενετίας. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε επίσης το περίφημο Παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του ρολογιού, καθώς και το Μουσείο Correr και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στην πλατεία

Το τουριστικό κέντρο της Βενετίας

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι το κύριο κέντρο της Βενετίας και εκεί συγκεντρώνουν τα βήματά τους οι περισσότεροι τουρίστες.

Ο μεγάλος ανοιχτός χώρος της πλατείας είναι ιδανικός για υπέροχες φωτογραφίες με το εμβληματικό καμπαναριό του Αγίου Μάρκου, καθώς και για να θαυμάσετε τα περίτεχνα palazzi με τις στοές τους, που στεγάζουν δεκάδες καφετέριες και εστιατόρια.

Το τμήμα της πλατείας που οδηγεί "γύρω από τη γωνία" στην προβλήτα του λιμανιού, όπου βρίσκεται το παλάτι των Δόγηδων, ονομάζεται Piazzetta San Marco.

Τακτικές πλημμύρες

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι το χαμηλότερο σταθερό σημείο της Βενετίας και λόγω της παλίρροιας σε συνδυασμό με τον χειμερινό καιρό, τμήματα της πλατείας πλημμυρίζουν τακτικά μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου.

Συνήθως, το νερό στην πλατεία είναι το πολύ 2 ή 3 φορές το χρόνο για μία ή δύο ημέρες, οπότε δεν επηρεάζει πολύ τον τουρισμό. Εάν η πλατεία πλημμυρίσει, υπάρχουν διαθέσιμες μπότες και αυτοσχέδιες ξύλινες γέφυρες.

Διαμονή κοντά στην πλατεία

Αν σας αρέσει να επιλέγετε καταλύματα στο κέντρο της δράσης, τότε η Piazza San Marco είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία γύρω από την πλατεία και εμείς έχουμε επιλέξει τα καλύτερα από αυτά:

 • Albergo San Marco - Το φθηνότερο ξενοδοχείο κοντά στην πλατεία, τιμές από 100 eur
 • Suites Torre Dell'Orologio - επιπλωμένα ευρύχωρα διαμερίσματα πολύ κοντά στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τιμές από 170 eur

Τοποθεσία και συγκοινωνία

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου απέχει περίπου 2.200 μέτρα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και απέχει περίπου 40 λεπτά με τα πόδια.

Υπάρχουν επίσης τρεις αποβάθρες υδατοδρομίων λεωφορείων κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Για λόγους σαφήνειας, παραθέτουμε όλες τις γραμμές θαλάσσιων λεωφορείων και τις αποβάθρες στις οποίες σταματούν. Κάντε κλικ στον αριθμό της γραμμής για το πρόγραμμα δρομολογίων.

Αποβάθρα San Marco - San Zaccaria

 • Προβλήτα Α - 14 (Lido, Punta Sabbioni, Burano), 15 (Punta Sabbioni)
 • Προβλήτα Β - 2 (San Giorgio, Giudecca, Zattere, Tronchetto, Piazzale Roma), 20 (San Servolo, San Lazzaro), Alilaguna R (Lido, Murano, αεροδρόμιο), Alilaguna B (Giudecca, Tronchetto, Piazzale Roma, Lido, Murano, αεροδρόμιο)
 • Προβλήτα C - 4.2, 5.2 (Giudecca - μόνο 4,2, Zattere - μόνο 5,2, Piazzale Roma, κεντρικός σταθμός)
 • Προβλήτα D - 4.1 (Giardini, F.te Nove, Murano), 7 (Murano)
 • Προβλήτα Ε - 1, 2 (Grand Canal, σιδηροδρομικός σταθμός, Piazzale Roma)
 • Προβλήτα ΣΤ - 1, 2*, 5.1 (Lido, Giardini)

Αποβάθρα San Marco - Giardinetti

 • 1, 2 (Canal Grande, σιδηροδρομικός σταθμός, Piazzale Roma), 10 (Zattere, Lido)
 • Alilaguna R, Alilaguna B, Alilaguna V

Λιμάνι του Αγίου Μάρκου - Vallaresso

 • Προβλήτα Α - 1 (Canal Grande, σιδηροδρομικός σταθμός, Piazzale Roma)
 • Προβλήτα Β - 1, 2*(Lido, Giardini)

* Η γραμμή 2 στο τμήμα "Σαν Μάρκο - Λίντο" και οι γραμμές 7 + Alilaguna R σε όλη τη διαδρομή λειτουργούν μόνο κατά τη θερινή περίοδο.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Βενετία.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.