Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Le Marais

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Le Marais

Μια αξιοσημείωτη ιστορική συνοικία όπου όλοι θα βρουν κάτι να απολαύσουν. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι η όμορφη αρχιτεκτονική της, καθώς αποτελείται κυρίως από αναγεννησιακά παλάτια της πλούσιας αριστοκρατίας, παλαιότερα γνωστά ως hôtels particuliers. Ανάμεσα στα παλάτια αξίζει να αναφέρουμε το hôtel de Sens (1 rue du Figuier) με τον όμορφο γεωμετρικό κήπο του, το Le Village Saint Paul με τα παλάτια, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης, το hôtel Lamoignon στην Rue Pavée, που ήταν ο πρώτος λιθόστρωτος δρόμος στο Παρίσι, το hôtel de Sully, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε από ένα πέρασμα από την Rue Saint Antonie ή από την Place des Vosges και να δείτε την όμορφη αυλή του.

Ένα πολύ δημοφιλές σημείο είναι ακριβώς η Place des Vosges, η οποία είναι η παλαιότερη πλατεία του Παρισιού, όπου θα νιώσετε μάλλον σαν να βρίσκεστε σε κάστρο.

Σίγουρα θα δείτε εδώ πολλές όμορφες εκκλησίες, καθώς και τη συναγωγή Tournelles. Στην πραγματικότητα εδώ εγκαταστάθηκε η εβραϊκή κοινότητα στα τέλη του 19ου αιώνα και η περιοχή τους ονομάζεται Pletzl. Εδώ θα βρείτε ακόμη και σήμερα πολλά εβραϊκά καταστήματα και ντελικατέσεν. Ολόκληρη η περιοχή είναι επίσης διάσημη για τις πολλές γκαλερί και μουσεία τέχνης, τα οποία είναι κυρίως μικρής κλίμακας. Το Le Marais δεν είναι μόνο ένα ιστορικό μέρος, αλλά αποτελεί επίσης κόμβο για την κοινότητα LGBT από τη δεκαετία του 1980. Στην πραγματικότητα, σχεδόν οι μισές από αυτές τις παριζιάνικες επιχειρήσεις βρίσκονται εδώ.

Διαμονή

Η συνοικία Le Marais είναι ένα από τα πιο ήσυχα μέρη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακριβώς στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού. Οι λάτρεις της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και των ξενοδοχείων καλύτερης ποιότητας μπορούν να μείνουν εδώ σε προσιτές τιμές από 130 ευρώ ανά διανυκτέρευση και πάνω.

Πώς να έρθετε εδώ

Η συνοικία βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Σηκουάνα και ουσιαστικά οριοθετείται από το Μουσείο Πομπιντού από τη μία πλευρά και την πλατεία της Βαστίλης και το κανάλι της από την άλλη. Δεδομένου ότι η συνοικία δεν είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να τη διασχίσετε σε περίπου 30 λεπτά, αν δεν σταματήσετε πουθενά. Δεν υπάρχει μετρό που να οδηγεί απευθείας σε αυτή τη συνοικία, αλλά θα βρείτε αρκετούς σταθμούς γύρω της. Για παράδειγμα, Saint Paul και Hotel de Ville (γραμμή 1), Rambuteau (11), Arts et Métiers ή Temple (3, 11) και Chemin Vert (8).

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.