Piscia di Gallo

Piscia di Gallu

Ο Piscia di Gallo είναι ο υψηλότερος καταρράκτης της Κορσικής. Βρίσκεται στα βουνά Ospedale και σχηματίζεται από το ρέμα Palavesani που ρέει από ένα φράγμα περίπου 2 χλμ. πάνω από τον καταρράκτη. Από το οροπέδιο, πέφτει 70 μέτρα σε ένα στενό φαράγγι που συνεχίζει το φαράγγι προς τη θάλασσα.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Κορσική

Θα βρείτε τον καταρράκτη μέσα στο παρθένο τοπίο των πυκνοδασωμένων βουνών στα νότια της Κορσικής, διάσπαρτα με βραχώδεις ορεινούς όγκους.

Η σηματοδοτημένη περιπατητική διαδρομή προς τον καταρράκτη ακολουθεί την κοιλάδα του ρέματος Petra Plana από ένα μικρό χώρο στάθμευσης στον δρόμο D368. Η συνολική διαδρομή μετ' επιστροφής είναι 5 χιλιόμετρα και οδηγεί μέσα από μια όμορφη κοιλάδα με εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά. Η διαδρομή είναι εύκολη και λίγο πολύ σε υψόμετρο. Τα τελευταία 200 μέτρα είναι μια απότομη κατάβαση καθώς φτάνετε στην κορυφή του καταρράκτη και η καλύτερη θέα είναι από κάτω.

Ο καταρράκτης Piscia di Gallo απέχει περίπου 28 χλμ. από το δημοφιλές θέρετρο Porto-Vecchio και 23 χλμ. από το πέρασμα Bavella με τα πολλά άλλα μονοπάτια πεζοπορίας.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κορσική.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.