Corte

Corte

Η πόλη Corte βρίσκεται στην καρδιά της Κορσικής και περιβάλλεται από βουνά σε όλες τις πλευρές. Η Corte είναι επίσης η μόνη πόλη της Κορσικής ενδοχώρας που είναι οχυρωμένη με ακρόπολη.

Το φρούριο προσφέρει μια υπέροχη θέα στα γύρω βουνά και στις κοιλάδες των ποταμών Restonica και Tavignano. Στην ακρόπολη στεγάζεται το Μουσείο της Κορσικής (Musée de la Corse), όπου μπορείτε να μάθετε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και λεπτομέρειες για την Κορσική.

Βρείτε το καλύτερο ξενοδοχείο σε Corte

Στο Corte βρίσκεται επίσης το μοναδικό πανεπιστήμιο της Κορσικής, το Università di Corsica Pasquale Paoli. Η πόλη Corte εξακολουθεί να αναφέρεται ως η ανεπίσημη πρωτεύουσα της Κορσικής.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η περήφανη Corte είναι μια από τις πιο διάσημες πόλεις. Η θέση της σχεδόν στο κέντρο της Κορσικής την καθιστά προσβάσιμη από όλες τις γωνιές του νησιού και, χάρη στα βουνά που την περιβάλλουν, ήταν ιστορικά ένα μέρος που αμυνόταν εύκολα από επιδρομές.

Ακρόπολη

Το κεντρικό μνημείο είναι αναμφίβολα η Ακρόπολη του Corte, γνωστή και ως "Αετοφωλιά" λόγω της θέσης της σε ένα στενό βραχώδες ακρωτήριο.

Ένα αμυντικό φρούριο χτίστηκε εδώ ήδη από το 1419 και κατά το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα χτίστηκε στο εσωτερικό του φρουρίου μια ακρόπολη με διάφορα κτίρια και ένα παλάτι.

Πράγματι, κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, το Corte αποτέλεσε το σκηνικό μεγάλων ιστορικών γεγονότων. Το 1755, μετά από μια σειρά επιτυχημένων μαχών με τους Γενοβέζους, ο Κορσικανός στρατηγός Pasquale Paoli ίδρυσε την ανεξάρτητη Δημοκρατία της Κορσικής και έκανε την Corte πρωτεύουσά της. Ωστόσο, το ανεξάρτητο κράτος δεν διήρκεσε πολύ και ήδη το 1769 κατακτήθηκε από τους Γάλλους υπό τον Λουδοβίκο XV, οι οποίοι επέκτειναν σημαντικά την ακρόπολη.

  • Είσοδος: μαζί με εισιτήριο για το παρακείμενο Μουσείο της Κορσικής για 5,50 eur
  • Επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου: museudiacorsica.corsica

Πεζοπορία στα βουνά

Η Corte περιβάλλεται από βουνά που φτάνουν σε υψόμετρο έως και 1.900 μέτρα, με ποτάμια και ρυάκια να πλέκονται σαν κορδέλες ανάμεσά τους σε βαθιές δασωμένες κοιλάδες. Αυτό δημιουργεί φυσικά ιδανικές συνθήκες για πεζοπορία.

Ένα από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια είναι σίγουρα το άνετο, λίγο πολύ επίπεδο μονοπάτι μέσα από τη βαθιά κοιλάδα του Le Tavignano. Μπορείτε να βρείτε μονοπάτια πεζοπορίας που παρουσιάζονται, για παράδειγμα, στο mapy.cz.

Διαμονή σε Corte

Λόγω της στρατηγικής του θέσης ακριβώς στο κέντρο της Κορσικής, το Corte είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για διαμονή. Οι τιμές των ξενοδοχείων εδώ είναι χαμηλότερες από ό,τι στην ακτή και μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο μπορεί να αγοραστεί από περίπου 59 ευρώ.

Προσθέτουμε επίσης συγκεκριμένες συμβουλές για τις καλύτερες προσφορές:

  • Hotel de La Paix ** - ένα κλασικό μεγάλο ξενοδοχείο που δεν προσβάλλει, αλλά ικανοποιεί με χαμηλές τιμές
  • Hôtel U Passa Tempu - ένα ξενοδοχείο ακριβώς στο κέντρο της Corte με πολύ καλή βαθμολογία
  • Casa Petra - ένα μικρό ιδιωτικό διαμέρισμα που είναι ένα από τα καλύτερα στο Corte

Πώς θα φτάσετε στο Corte;

Αν θέλετε να εξερευνήσετε διεξοδικά τα γύρω βουνά, η καλύτερη και στην πραγματικότητα η μόνη επιλογή για να φτάσετε στο Corte είναι με αυτοκίνητο. Από το Ajaccio χρειάζονται 80 χιλιόμετρα για να φτάσετε εδώ, ενώ από τη Bastia χρειάζονται 70 χιλιόμετρα.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων

Αν σας αρκεί η διαμονή στο Corte, είναι εύκολο να φτάσετε στην πόλη με το τρένο. Αυτό συμβαίνει επειδή η κύρια σιδηροδρομική γραμμή της Κορσικής περνάει από εδώ, συνδέοντας το Ajaccio με τη Bastia.

  • Ajaccio. 12 ευρώ
  • Bastia: Η διαδρομή διαρκεί 2 ώρες και κοστίζει περίπου 10 eur.
  • Επίσημη ιστοσελίδα: cf-corse.corsica/horaires

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κορσική.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.