Col de Vergio

Col de Vergio

Το Col de Vergio βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα πάνω από το διάσημο φαράγγι Spelunca και, με υψόμετρο 1.477 μέτρα, είναι το υψηλότερο οδικό πέρασμα στην Κορσική. Αν είστε λάτρης των οδικών διαδρομών, το Col de Vergio δεν πρέπει να το χάσετε.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Κορσική

Πεζοπορία και μαγευτική θέα

Η περιοχή γύρω από το πέρασμα Vergio είναι ένα παραμυθένια όμορφο μέρος. Ένα πυκνό δάσος από ώριμα πεύκα δίνει σταδιακά τη θέση του σε αραιούς θάμνους και ανοιχτές χορταριασμένες πεδιάδες διάσπαρτες με γρανιτένιους όγκους.

Από εδώ μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του πραγματικά ευρύχωρου περιβάλλοντος, να περπατήσετε μέσα σε ευωδιαστά πευκοδάση ή να πάρετε τη σύντομη πίστα σκι που λειτουργεί εδώ το χειμώνα.

Τρία σηματοδοτημένα μονοπάτια πεζοπορίας ξεκινούν από το Col de Vergio. Μπορείτε να βρείτε ένα χάρτη τους στη διεύθυνση mapy.cz. Η πιο δημοφιλής πεζοπορία οδηγεί στο όμορφο Lac de Nino, που βρίσκεται σε ένα ευρύ ανοιχτό οροπέδιο με όμορφη θέα.

Διαμονή

Λίγες εκατοντάδες μέτρα κάτω από το πέρασμα θα βρείτε το όμορφο ξενοδοχείο Castel de Vergio, το οποίο είναι ιδανικό για πεζοπόρους.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κορσική.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.