Ριάντ
Αεροδρόμιο King Khalid του Ριάντ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Ριάντ

Transfer at Ριάντ Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 17. 1. 2024

Το αεροδρόμιο του Ριάντ διαθέτει συνολικά 5 δημόσιους αεροσταθμούς, χωρισμένους ανά αεροπορική εταιρεία.

Κάντε κράτηση δωματίου - ξενοδοχεία κοντά στο Αεροδρόμιο RUH

Οι αεροσταθμοί 1, 2, 3 και 4 συνδέονται σε ένα μακρόστενο κτίριο με τρεις αίθουσες (μία για κάθε αεροσταθμό). Ο νεότερος Αεροσταθμός 5 βρίσκεται περίπου 1,5 χλμ. νότια των Αεροσταθμών 1, 2, 3 και 4.

Στην απέναντι πλευρά του αεροδρομίου βρίσκεται το Royal Terminal, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις πτήσεις της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Αεροσταθμοί 1, 2, 3, 4

Οι αρχικοί αεροσταθμοί, που κατασκευάστηκαν το 1983, συνδέονται μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα ενιαίο κτίριο. Ο χώρος είναι αρκετά στενός και συχνά υπάρχει έλλειψη θέσεων μετά τον έλεγχο ασφαλείας, ιδίως κατά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες αιχμής, όταν αναχωρούν οι περισσότερες πτήσεις.

  • Αεροσταθμός 1 - επί του παρόντος υφίσταται εκτεταμένη ανακαίνιση και δεν χρησιμοποιείται για check-in
  • Αεροσταθμός 2 - Air Arabia, airblue, Air Cairo, Air India, Azerbaijan Airlines, Biman Bangladesh, British Airways, Egyptair, Emirates, Ethiopian Airlines, Etihad Airways, Fly Bosnia, flydubai, Gulf Air, Indigo, Jazeera Airways, Kuwait Airways, Lufthansa, Oman Air, Pakistan Airlines, Pegasus Airlines, Philippine Airlines, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, Salam Air, Spicejet, Srilankan Airlines, Tarco Aviation, Yemenia.
  • Αεροσταθμός 3 - Flyadeal (μόνο διεθνείς πτήσεις), Flynas (μόνο διεθνείς πτήσεις), KLM, Middle East Airlines, Turkish Airlines, Qatar Airways, Wizz Air
  • Αεροσταθμός 4 - Saudia (μόνο διεθνείς πτήσεις)

Αεροσταθμός 5

Ο νεότερος τερματικός σταθμός, που κατασκευάστηκε το 2016, είναι επίσης ο μεγαλύτερος και πιο καλά εξοπλισμένος με υπηρεσίες.

Εξυπηρετεί όλες τις εσωτερικές πτήσεις εντός της Σαουδικής Αραβίας.

  • Αεροσταθμός 5 - Flyadeal (μόνο εσωτερικές πτήσεις), Flynas (μόνο εσωτερικές πτήσεις), Saudia (μόνο εσωτερικές πτήσεις)

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Η μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ριάντ είναι πολύ καλά οργανωμένη και απλή. Αν και οι διεθνείς αεροσταθμοί 1, 2, 3 και 4 δεν είναι από τις πιο σύγχρονες δομές του αεροδρομίου, τα πολλά εστιατόρια του αεροδρομίου καθιστούν τις μεταφορές εύκολες.

Όταν αλλάζετε αεροπλάνο, περνάτε από τον έλεγχο ασφαλείας στον χώρο διέλευσης. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την περιοχή διέλευσης κατά τη μετεπιβίβαση μεταξύ διεθνών πτήσεων.

Οι περισσότερες μετεπιβιβάσεις πραγματοποιούνται εντός ενός μόνο αεροσταθμού, αλλά ακόμη και αν χρειαστεί να μετεπιβιβαστείτε μεταξύ των αεροσταθμών 1, 2, 3 και 4, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την περιοχή διέλευσης. Όλα τα κτίρια συνδέονται μεταξύ τους με διαδρόμους τόσο στους χώρους διέλευσης όσο και στους κοινόχρηστους χώρους.

Κάντε κράτηση δωματίου - Ξενοδοχεία αεροδρομίου RUH

Χρειάζομαι βίζα κατά τη μετεπιβίβαση;

Δεν χρειάζεται να κανονίσετε ακριβή βίζα για τη Σαουδική Αραβία, εφόσον ο χρόνος μεταφοράς δεν υπερβαίνει τις 12 ώρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μετεπιβίβασης δεν βγαίνετε από την περιοχή διέλευσης και, ως εκ τούτου, δεν περνάτε καθόλου από έλεγχο διαβατηρίων.

Θα χρειαστεί να αποκτήσετε βίζα μόνο αν συνδυάσετε τη μεταφορά σας στο Ριάντ μόνοι σας από δύο ξεχωριστά αγορασμένα εισιτήρια.

Από ποιους ελέγχους περνάω όταν αλλάζω αεροπλάνο;

Κατά τη διάρκεια της μετεπιβίβασης θα περνάτε πάντα από ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για τους επιβάτες μετεπιβίβασης και βρίσκεται εντός της ζώνης διέλευσης.

Το σημείο ελέγχου ασφαλείας διαχωρίζεται πάντα σε σειρές για άνδρες και γυναίκες.

Εάν μετεπιβιβαστείτε από πτήση εξωτερικού σε πτήση εσωτερικού ή αντίστροφα, θα περάσετε φυσικά και από έλεγχο διαβατηρίων.

Ποιος είναι ο ελάχιστος χρόνος μετεπιβίβασης;

Ο επίσημος ελάχιστος χρόνος μετεπιβίβασης εντός των αεροσταθμών 1, 2, 3, 4, όπου πραγματοποιούνται όλες οι διεθνείς μετεπιβιβάσεις, είναι 75 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, μπορείτε να περάσετε εύκολα από τον έλεγχο ασφαλείας.

Για τις μεταφορές μεταξύ των τερματικών σταθμών, ο ελάχιστος χρόνος ορίζεται στα 120 λεπτά.

Μεταφορά μεταξύ τερματικών σταθμών

Μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ των τερματικών σταθμών 1, 2, 3 και 4 με τα πόδια μέσω των εσωτερικών διαδρόμων, τόσο στην πλευρά της ξηράς όσο και στην πλευρά του αέρα.

Η απόσταση από το τέλος του αεροσταθμού 1 έως το τέλος του αεροσταθμού 4 είναι περίπου 1,5 χλμ.

Για να συνδεθείτε με/από πτήσεις εσωτερικού, πρέπει να μετακινηθείτε στον τερματικό σταθμό 5, σε απόσταση 2 χλμ.

Ένα δωρεάν λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια μεταξύ όλων των τερματικών σταθμών στο υπαίθριο δημόσιο τμήμα, κάθε 10 λεπτά για 24 ώρες την ημέρα. Ο χρόνος διαδρομής του λεωφορείου είναι περίπου 7 λεπτά.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.