Ριάντ
Αεροδρόμιο King Khalid του Ριάντ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Ριάντ

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ριάντ

Krystof Hajek ενημερωμένο 10. 10. 2023

Το αεροδρόμιο της Τζέντα προσεγγίζεται καλύτερα με αυτοκίνητο, είτε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είτε με ταξί.

Δεν υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων προς το αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ. Προς το αεροδρόμιο κατασκευάζεται μετρό, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει στα τέλη του 2024/2025.

Ταξί, Uber, Careem και άλλα

Μακράν η πιο απλή και εύκολη επιλογή για να φτάσετε στο κέντρο του Ριάντ είναι τα ταξί.

Μπορείτε να βρείτε αυτοκίνητο σε όλους τους τερματικούς σταθμούς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υπάρχουν κανονικά ταξί που λειτουργούν αυστηρά με ταξίμετρο, καθώς και εναλλακτικές εφαρμογές όπου μπορείτε να παραγγείλετε αυτοκίνητο μέσω του κινητού σας και να γνωρίζετε εκ των προτέρων την τιμή. Πληρώνετε απευθείας από την εφαρμογή του κινητού σας, όπου εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Πώς να παραγγείλετε ταξί;

Στο Ριάντ και στη Σαουδική Αραβία γενικότερα, οι εφαρμογές για ταξί μέσω κινητού είναι πολύ δημοφιλείς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στο Ριάντ χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κινητά Careem (διαθέσιμη στη διεύθυνση: careem.com), αλλά η παγκοσμίως γνωστή εφαρμογή Uber (διαθέσιμη στη διεύθυνση: uber.com) ή η Bolt (διαθέσιμη στη διεύθυνση: bolt.eu) λειτουργούν επίσης καλά εδώ.

Η εφαρμογή Jeeny λειτουργεί επίσης στο Ριάντ.

Μπορείτε να καλέσετε ταξί μέσω της εφαρμογής για κινητά στους τερματικούς σταθμούς 2, 3 και 5.

Ιδανικά θα πρέπει να κάνετε κράτηση για το αυτοκίνητό σας μετά την έξοδο από την αίθουσα του αεροδρομίου. Ο χρόνος αναμονής είναι συνήθως 5-10 λεπτά. Αν δεν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο για την αγορά τοπικής κάρτας sim κατά την άφιξη, αγοράστε ηλεκτρονικά μια κάρτα sim πριν πετάξετε στη Σαουδική Αραβία χωρίς να ανησυχείτε. airalo.com.

Τιμές ταξί

Οι τιμές στις εφαρμογές Uber και Careem είναι δυναμικές και εξαρτώνται από τη ζήτηση. Ακολουθούν παραδείγματα μέσων τιμών προς συγκεκριμένες τοποθεσίες από το αεροδρόμιο.

  • Kingdom Center: 105 SAR
  • Al Rahji Mosque: 110 SAR
  • Masmak Fortress: 137 SAR
  • Princess Nourah Bint Abdul Rahman University: 67 SAR

Οι τιμές των ταξί υπολογίζονται αυστηρά σύμφωνα με το ταξίμετρο:

  • Αρχική τιμή: 20 SAR
  • διαδρομή 1 χλμ: 2,10 SAR
  • 1 λεπτό αναμονής (εάν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι κάτω από 20 km/h): 0,90 SAR

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν δεν περνάτε απλώς χρόνο στο Ριάντ, αλλά θέλετε να εξερευνήσετε τις φυσικές ομορφιές της Σαουδικής Αραβίας, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η πιο αποδοτική επιλογή.

Οι αλλοδαποί μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο χωρίς περιορισμούς. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια διεθνή άδεια οδήγησης και μια πιστωτική κάρτα.

Οι τιμές για μια εβδομαδιαία ενοικίαση στο αεροδρόμιο του Ριάντ ξεκινούν από 260 EUR.

Μετρό 4

Το μετρό του Ριάντ βρίσκεται υπό κατασκευή, με συνολικά 6 γραμμές που αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά τη λειτουργία τους από το τέλος του 2024.

Η γραμμή 4, η κίτρινη γραμμή, θα εκτείνεται προς το αεροδρόμιο και θα συνδέεται με την μπλε γραμμή προς το κέντρο της πόλης στην οικονομική περιοχή στα βόρεια της πόλης.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.