Μεταφορά από το αεροδρόμιο Πράγα

Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα

Επί του παρόντος, το αεροδρόμιο συνδέεται με το κέντρο της πόλης μόνο με λεωφορείο ή ταξί. Για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε συνδυασμό λεωφορείου και μετρό.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο κέντρο της Πράγας

Λεωφορεία και τρόλεϊ προς το κέντρο της πόλης

Μόνο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της εταιρείας μεταφορών της Πράγας, τα οποία αποτελούν μέρος του ενιαίου συστήματος μεταφορών της Πράγας, πηγαίνουν στο αεροδρόμιο.

Σταματάνε πάντα και στους δύο τερματικούς σταθμούς στο ισόγειο.

Τα δρομολόγια και την αναζήτηση συνδέσεων μπορείτε να τα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο των συγκοινωνιών της Πράγας: pid.cz/en

Διαδρομή Τελική στάση Σύνδεση με το μετρό Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο Τιμές
59 Nádraží Veleslavín A (πράσινη γραμμή) 30 έως 40 λεπτά 40 κορώνες
100 Zličín B (κίτρινη γραμμή) 45 έως 50 λεπτά 40 κορώνες
191 Anděl (Na Knížecí) B (κίτρινη γραμμή) 60 έως 70 λεπτά 40 κορώνες
AE Κύριος σιδηροδρομικός σταθμός Γ (κόκκινη γραμμή) 45 έως 50 λεπτά 100 κορώνες

Εισιτήρια: τιμές και πού να αγοράσετε

Σε όλες τις γραμμές των δημόσιων συγκοινωνιών (59, 100 και 191) που πηγαίνουν στο αεροδρόμιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κανονικά εισιτήρια της Πράγας χωρίς ειδικές προσαυξήσεις.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω της εφαρμογής Lítačka για κινητά ή από τα κίτρινα μηχανήματα απευθείας στις στάσεις των λεωφορείων, όπου μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή κάρτα.

Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να αγοραστούν μέσα στο λεωφορείο από το πορτοκαλί μηχάνημα, όπου μπορείτε να πληρώσετε μόνο με κάρτα. Ο οδηγός δεν πωλεί εισιτήρια.

Πρέπει να επικυρώσετε το εισιτήριό σας από το μηχάνημα στη στάση του λεωφορείου στο κίτρινο μηχάνημα στην πλατφόρμα ή μέσα στο λεωφορείο. Μην επικυρώνετε εκ νέου το εισιτήριο όταν αλλάζετε λεωφορείο. Τα εισιτήρια που αγοράζονται μέσα στο λεωφορείο δεν επικυρώνονται πλέον.

Όλα τα εισιτήρια είναι μεταβιβάσιμα και μπορείτε να κανονίσετε οποιονδήποτε αριθμό διαδρομών με λεωφορείο, μετρό, τραμ και τρένο εντός της Πράγας.

90 λεπτά 40 κορώνες
30 λεπτά 30 κορώνες
24 ώρες 120 κορώνες
72 ώρες 330 κορώνες

Τα παιδιά έως 6 ετών και οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών ταξιδεύουν δωρεάν.

Διαδρομή 59 (προς την πράσινη γραμμή του μετρό Α)

Το τρόλεϊ με αριθμό 59 είναι η ταχύτερη σύνδεση με το κέντρο της πόλης. Μέχρι τον Μάρτιο του 2024, η γραμμή αυτή εξυπηρετείτο από τακτικά λεωφορεία και ήταν γνωστή ως 119. Το τρόλεϊ 59, το οποίο εκτελεί μέρος της διαδρομής ως συμβατικό λεωφορείο, ακολουθεί την ίδια διαδρομή με την πρώην γραμμή 119.

Σε 17 λεπτά, η γραμμή 59 θα σας μεταφέρει στο σταθμό του μετρό της γραμμής Α "Nádraží Veleslavín", από όπου μπορείτε να φτάσετε στο ιστορικό κέντρο σε άλλα 8 έως 12 λεπτά.

 • Χρόνος διαδρομήςπρος το κέντρο (λεωφορείο+μετρό) - περίπου 30 έως 40 λεπτά.
 • Συχνότητα - 3 έως 10 λεπτά
 • Ναύλος - 40 κορώνες για 90 λεπτά

Το τελευταίο τρόλεϊ της γραμμής 59 από το αεροδρόμιο αναχωρεί στις 23:32 με σύνδεση με το μετρό από το Nádraží Veleslavín προς το κέντρο στις 23:55.

Το πρώτο τρόλεϊ από το Nádraží Veleslavín αναχωρεί στις 5:13.

Το Nádraží Veleslavín είναι η τελική στάση της γραμμής 59, οπότε δεν μπορείτε να χάσετε την έξοδο.

Διαδρομή 100 (προς την κίτρινη γραμμή B του μετρό)

Το λεωφορείο με αριθμό 100 πηγαίνει στα νοτιοδυτικά προάστια της Πράγας προς την τελική στάση του μετρό Β "Zličín".

Η διαδρομή προς το κέντρο είναι μεγαλύτερη από το συνδυασμό του λεωφορείου 119 και του μετρό Α, αλλά αν έχετε ξενοδοχείο κάπου κατά μήκος της γραμμής Β του μετρό, χρησιμοποιήστε αυτή τη σύνδεση.

 • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο (λεωφορείο+μετρό) - περίπου 50 λεπτά.
 • Συχνότητα δρομολογίων - 15 έως 20 λεπτά
 • Ναύλος - 40 κορώνες για 90 λεπτά

Το τελευταίο λεωφορείο της γραμμής 100 από το αεροδρόμιο αναχωρεί στις 23:16. Στο Zličín συνδέεται με το μετρό προς το κέντρο που αναχωρεί στις 23:40.

Η πρώτη σύνδεση από το Zličín προς το αεροδρόμιο αναχωρεί στις 5:20.

Η στάση Zličín είναι η τελική στάση της γραμμής 100, οπότε δεν μπορείτε να χάσετε την έξοδο.

Διαδρομή 191

Το λεωφορείο 191 είναι το λιγότερο κατάλληλο για ταξίδια προς το κέντρο της Πράγας και εξυπηρετεί περισσότερο τους υπαλλήλους του αεροδρομίου που ζουν στην περιοχή.

Χρειάζονται 50 λεπτά για να φτάσετε στο σταθμό "Anděl" της κίτρινης γραμμής Β του μετρό μέσω των σταθμών Dědina, Petřiny ή Strahov.

Η συχνότητα των συνδέσεων από/προς το αεροδρόμιο είναι μόλις 30 λεπτά. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια από το κέντρο της πόλης τερματίζουν στο εμπορικό κέντρο περίπου 3 χλμ. νότια του τερματικού σταθμού.

Λεωφορείο AE προς τον κεντρικό σταθμό

Υπάρχει μια ειδική γραμμή λεωφορείων απευθείας από τη διεύθυνση προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, η οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κανονικά εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών της Πράγας.

Η γραμμή AE (Airport Express) εκτελεί δρομολόγια κάθε 20 λεπτά και χωρίς στάση χρειάζεται 45 έως 50 λεπτά για να φτάσει στον κεντρικό σταθμό, ανάλογα με την κίνηση. Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα της γραμμής AE μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: pid.cz/AE.

Το λεωφορείο σταματά μόνο μπροστά από τον τερματικό σταθμό 1, από όπου μπορείτε να περπατήσετε μέχρι τον τερματικό σταθμό 2 σε 5 λεπτά.

Στη γραμμή AE ισχύει ειδικό εισιτήριο 4 eur και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κανονικά εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών της Πράγας. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από το περίπτερο πληροφοριών "DPP" στην αίθουσα αφίξεων των αεροσταθμών 1 και 2 ή από τον οδηγό. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με μετρητά ή κάρτα.

 • Χρόνος διαδρομής μέχρι το σταθμό - 45 έως 50 λεπτά
 • Ναύλος 4 ευρώ
 • Συχνότητα δρομολογίων - 20 λεπτά (60 λεπτά τη νύχτα)
 • Ώρες λειτουργίας - 24/7

Regiojet προς σταθμό λεωφορείων Florenc

Οι απευθείας συνδέσεις με τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Φλωρεντίας παρέχονται από τα υπεραστικά λεωφορεία Regiojet.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τη διαδρομή αεροδρόμιο - Florenc, αλλά και από το αεροδρόμιο με μετεπιβίβαση στη Φλωρεντία προς άλλους προορισμούς της Regiojet (Brno, Jihlava, Βιέννη κ.λπ.).

Τα λεωφορεία αναχωρούν από το αεροδρόμιο μία φορά την ώρα από τις 7:30 έως τις 19:30 και το ταξίδι προς τη Φλωρεντία διαρκεί περίπου 50 λεπτά.

Το εισιτήριο κοστίζει 100 κορώνες και μπορεί να αγοραστεί μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας regiojet.cz. Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Courtyard Marriott, περίπου 100 μέτρα από τους τερματικούς σταθμούς.

Νυχτερινά λεωφορεία

Ειδικές νυχτερινές γραμμές λεωφορείων και τραμ λειτουργούν στην Πράγα από τις 23:45 έως τις 5:00 περίπου. Το μετρό δεν λειτουργεί τη νύχτα.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ίδιες με αυτές των ημερήσιων μεταφορών.

Υπάρχουν δύο νυχτερινά λεωφορεία για το αεροδρόμιο.

 • Γραμμή 910 - πηγαίνει στο κέντρο (Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Pankrác) με συχνότητα 30 λεπτών. Η διαδρομή προς το κεντρικό τμήμα της πόλης διαρκεί περίπου 45 λεπτά.
 • Γραμμή 907 - πηγαίνει στο κέντρο (Πλατεία Δημοκρατίας, Μουσείο, Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός) με συχνότητα 30 λεπτών (οι μισές συνδέσεις καταλήγουν στον κεντρικό σταθμό). Η διαδρομή προς το κεντρικό τμήμα της πόλης διαρκεί περίπου 50 λεπτά.

Παρέχεται επίσης ολονύκτια υπηρεσία από τη γραμμή AE προς τον κεντρικό σταθμό.

Ταξί

Τα ταξί είναι η ταχύτερη απευθείας μεταφορά προς το κέντρο της πόλης και, ιδίως τη νύχτα, η προτιμώμενη επιλογή. Η Πράγα είναι μια πολύ ασφαλής πόλη ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο η νυχτερινή δημόσια συγκοινωνία προς το αεροδρόμιο είναι χρονοβόρα.

Ο επίσημος φορέας εκμετάλλευσης ταξί προς το αεροδρόμιο είναι η UBER. Έτσι, η τιμή είναι γνωστή εκ των προτέρων και δεν μπορεί να υπάρξει ανεντιμότητα εκ μέρους των οδηγών.

Μπορείτε να καλέσετε ταξί μέσω της εφαρμογής UBER για κινητά ή από το μηχάνημα στην αίθουσα αφίξεων (χώρος παραλαβής αποσκευών).

Η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό και την ώρα της ημέρας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ζήτηση για ταξί, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή.

Η συνήθης τιμή για το κέντρο της πόλης είναι 500 κορώνες από το αεροδρόμιο.

Regiojet προς Karlovy Vary

Η απευθείας γραμμή υπεραστικών λεωφορείων της Regiojet Πράγα - Karlovy Vary κάνει επίσης στάση στο αεροδρόμιο. Η στάση βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Courtyard Marriott, περίπου 100 μέτρα από τους τερματικούς σταθμούς.

Τα λεωφορεία από το αεροδρόμιο εκτελούν δρομολόγια μία φορά την ώρα από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. και το ταξίδι προς το Karlovy Vary διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες.

Το εισιτήριο κοστίζει 189 κορώνες και μπορεί να αγοραστεί μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας regiojet.cz.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.