Πόλη του Μεξικού
Αεροδρόμιο Benito Juarez της Πόλης του Μεξικού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Πόλη του Μεξικού

Transfer at Πόλη του Μεξικού Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 31. 3. 2024

Το αεροδρόμιο διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς, ο καθένας στην αντίθετη πλευρά του διαδρόμου προσγείωσης. Οι τερματικοί σταθμοί είναι σύγχρονοι και μεγάλοι, αλλά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον αριθμό των επιβατών το πρωί και νωρίς το βράδυ.

Ειδικότερα, να είστε προετοιμασμένοι για έλλειψη θέσεων. Οι ουρές για τον έλεγχο ασφαλείας φτάνουν συνήθως τα 10-20 λεπτά.

Καλύτερα ξενοδοχεία σε Mexico City

Ποιος αεροσταθμός; Κατανομή ανά αεροπορική εταιρεία

Σε κάθε αεροπορική εταιρεία ανατίθεται ένας συγκεκριμένος τερματικός σταθμός για το check-in.

 • Αεροσταθμός 1 - Air Canada, Air France, American Airlines, ANA, Avianca, British Airways, Emirates, Iberia, KLM, Lufthansa, Magnicharters, Turkish Airlines, United, VivaAerobus, Volaris
 • Αεροσταθμός 2 - AeroMexico, Copa Airlines, Delta, LATAM

Μεταφορά μεταξύ των τερματικών σταθμών

Οι τερματικοί σταθμοί απέχουν περίπου 1,5 χλμ. μεταξύ τους και δεν συνδέονται με πεζόδρομους.

Καθώς οι μετεπιβιβάσεις μεταξύ των τερματικών σταθμών δεν είναι πολύ συχνές, η μεταφορά είναι δυνατή μόνο μέσω του δημόσιου τμήματος. Δεν υπάρχουν λεωφορεία που να κινούνται στην περιοχή του αεροδρομίου εντός της ζώνης διέλευσης.

AeroTrain

Η ταχύτερη και πιο βολική μεταφορά είναι το αυτόματο τρένο "AeroTrain". Η μεταφορά είναι δωρεάν.

Το τρένο εκτελεί δρομολόγια κάθε 5 λεπτά από τις 5:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. και ο χρόνος διαδρομής μεταξύ των τερματικών σταθμών είναι περίπου 8 λεπτά.

 • Αεροσταθμός 1 - ο σταθμός βρίσκεται μπροστά από το κτίριο του αεροδρομίου, ο χρόνος περπατήματος από τον αεροσταθμό είναι περίπου 2 λεπτά
 • Αεροσταθμός 2 - ο σταθμός βρίσκεται εντός του αεροσταθμού

Παρόλο που το AeroTrén λειτουργεί στο δημόσιο τμήμα ("landside"), η πρόσβαση στο σταθμό είναι δυνατή μόνο με την επίδειξη της κάρτας επιβίβασης ή του εισιτηρίου. Ωστόσο, είναι δυνατόν να πάρετε το μετρό από το κέντρο της πόλης προς τον τερματικό σταθμό 1 και να πάρετε το αυτόματο τρένο προς τον τερματικό σταθμό 2 αφού παρουσιάσετε το εισιτήριό σας.

Λεωφορείο Tetsa

Εάν δεν έχετε κάρτα επιβίβασης για πτήση ανταπόκρισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο λεωφορείο "Tetsa".

Τα λεωφορεία σταματούν ακριβώς έξω από τους δύο τερματικούς σταθμούς και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Ο χρόνος διαδρομής είναι περίπου 15 λεπτά και η συχνότητα των λεωφορείων είναι 5-10 λεπτά.

Το εισιτήριο του λεωφορείου καταβάλλεται 16 mxn μέσα στο λεωφορείο (στον οδηγό ή τον ελεγκτή) και μπορεί να πληρωθεί μόνο με μετρητά.

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Εάν έχετε εγγυημένη μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού (και οι δύο πτήσεις έχουν αγοραστεί ως μέρος της ίδιας κράτησης), στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα μεταφερθείτε εντός ενός μόνο τερματικού σταθμού.

Δείτε ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο

Μεταφορά εντός ενός αεροσταθμού

Οι διαδικασίες μεταφοράς είναι οι ίδιες τόσο στον αεροσταθμό 1 όσο και στον αεροσταθμό 2.

Από ποιους ελέγχους περνάω κατά τη μετεπιβίβαση;

Να είστε προετοιμασμένοι για διαφορετικούς τύπους ελέγχων για κάθε τύπο μετεπιβίβασης. Παρόμοια με τις ΗΠΑ, στο Μεξικό πρέπει να περάσετε επίσημα από έλεγχο διαβατηρίων όταν μεταφέρεστε από διεθνή πτήση σε άλλη διεθνή πτήση προς 3η χώρα.

 • Διεθνής -> διεθνής: έλεγχος μετανάστευσης και ασφάλειας
 • Διεθνές -> εσωτερικό: έλεγχος μετανάστευσης και ασφάλειας
 • Εσωτερικό -> διεθνές: κανένας έλεγχος
 • Εθνικό -> εθνικό: κανένας έλεγχος

Πρέπει να εγκαταλείψω τη ζώνη διέλευσης όταν αλλάζω αεροπλάνο;

Εάν φτάνετε στο Μεξικό από άλλη χώρα, πρέπει πάντα να εγκαταλείπετε τη ζώνη διέλευσης, τόσο κατά τη μετεπιβίβαση σε άλλη διεθνή πτήση όσο και κατά τη μετεπιβίβαση σε πτήση εσωτερικού εντός του Μεξικού.

Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τη ζώνη διέλευσης κατά τη μετεπιβίβαση από πτήση εσωτερικού σε οποιαδήποτε άλλη σύνδεση (εσωτερικού ή εξωτερικού).

Πρέπει να παραλάβω τις αποσκευές μου;

Αν και πρέπει να περάσετε από τη μεταναστευτική υπηρεσία κατά την άφιξη από διεθνή πτήση, δεν παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας. Θα μεταφερθούν αυτόματα, και όταν συνδεθείτε με μια πτήση εσωτερικού ή διεθνή πτήση.

Θα παραλάβετε τις αποσκευές σας μόνο αν συνδυάσετε τη μεταφορά σας μόνοι σας από δύο διαφορετικά εισιτήρια.

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος μεταφοράς;

 • Διεθνής -> Διεθνής: περίπου 60 λεπτά
 • Διεθνής -> Εσωτερικού: περίπου 60 λεπτά
 • Εσωτερικού -> Εσωτερικού: περίπου 35 λεπτά
 • Εσωτερικό -> Διεθνές: περίπου 35 λεπτά

Χρειάζομαι βίζα για το Μεξικό;

Κάθε φορά που μετεπιβιβάζεστε από μια διεθνή πτήση, πρέπει να περνάτε από τον έλεγχο μετανάστευσης.

Το Μεξικό έχει τουριστικά ταξίδια χωρίς βίζα με το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Ωστόσο, εάν το Μεξικό απαιτεί βίζα, θα πρέπει να την αποκτήσετε και κατά τη μετεπιβίβαση μεταξύ δύο διεθνών πτήσεων.

Πόση ώρα χρειάζεται για να περάσετε από το μεταναστευτικό έλεγχο;

Υπάρχουν συχνά μεγάλες ουρές για τον έλεγχο της μετανάστευσης, ωστόσο η διαδικασία τείνει να είναι πολύ αποτελεσματική και σπάνια θα περιμένετε περισσότερο από 30 λεπτά.

Πρέπει να περάσω από έλεγχο διαβατηρίων κατά την αναχώρηση;

Όχι. Δεν υπάρχει πλέον έλεγχος μετανάστευσης κατά την αναχώρηση από το Μεξικό.

Μεταφορά μεταξύ τερματικών σταθμών

Η μεταφορά μεταξύ των τερματικών σταθμών 1 και 2 δεν είναι πολύ συνηθισμένη. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν λεωφορεία μεταφοράς εντός της ζώνης διέλευσης.

Πρέπει πάντα να περνάτε από τη μετανάστευση, να παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας, να παίρνετε το τρένο AeroTrén ή το λεωφορείο (βλ. παραπάνω) για τον άλλο τερματικό σταθμό, να κάνετε ξανά check-in και να περνάτε από τον έλεγχο ασφαλείας.

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος μετεπιβίβασης;

 • Διεθνής -> Διεθνής: περίπου 90 λεπτά
 • Διεθνές -> Εσωτερικό: περίπου 90 λεπτά
 • Εσωτερικού -> Εσωτερικού: περίπου 60-70 λεπτά
 • Εσωτερικό -> Διεθνές: περίπου 60-70 λεπτά
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.