Πόλη του Μεξικού
Αεροδρόμιο Benito Juarez της Πόλης του Μεξικού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Πόλη του Μεξικού

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Πόλη του Μεξικού

Krystof Hajek ενημερωμένο 31. 3. 2024

Το αεροδρόμιο Benito Juárez βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και η μεταφορά διαρκεί μεταξύ 20 και 45 λεπτών, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τον τύπο του μέσου που επιλέγεται.

Καλύτερα ξενοδοχεία σε Mexico City

Δημόσιες συγκοινωνίες

Καθώς οι δύο τερματικοί σταθμοί βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του αεροδρομίου, κάθε κτίριο μπορεί να προσεγγιστεί από το κέντρο με διαφορετικούς τρόπους και σε ελαφρώς διαφορετικούς χρόνους.

Λεωφορείο 4 (τερματικοί σταθμοί 1 και 2)

Η γραμμή 4 του λεωφορείου Metrobus εξυπηρετεί και τους δύο τερματικούς σταθμούς. Η γραμμή 4 είναι υπηρεσία εξπρές και σταματά μόνο στις στάσεις που σημειώνονται στον παρακάτω χάρτη.

Το λεωφορείο κάνει κύκλους γύρω από ολόκληρο το ιστορικό κέντρο, κάνοντας στάσεις στο σταθμό λεωφορείων San Lazaro (σταθμός TAPO) και στο σιδηροδρομικό σταθμό Buenavista.

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται μόνο από τα δρομολόγια που επισημαίνονται ως "Ruta Norte" ή "Ruta Aeropuerto". Τα λεωφορεία με προορισμό "Pantitlán" ή "Ruta Sur" δεν εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

 • Τιμή: 30 mxn + 21 mxn για κάρτα επαναφόρτισης.
 • Χρόνος ταξιδιού: 1,5 χλμ: 40 λεπτά από τον τερματικό σταθμό 1, 55-60 λεπτά από τον τερματικό σταθμό 2
 • Συχνότητα: 5-7 λεπτά
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 0:01 (και από τους δύο τερματικούς σταθμούς)
 • Πρώτο λεωφορείο προς το αεροδρόμιο - 4:30
 • Επίσημος δικτυακός τόπος: metrobus.cdmx.gob.mx

Εισιτήρια

Για να πληρώσετε το εισιτήριό σας, πρέπει να αγοράσετε μια "Κάρτα Μετρό" έναντι 21 mxn από το μηχάνημα στην αίθουσα αφίξεων ή στη στάση του λεωφορείου (το κόστος της κάρτας δεν περιλαμβάνεται στο εισιτήριο). Κατά την αγορά της, χρεώνετε απευθείας την κάρτα με το ποσό της επιλογής σας.

Η κάρτα μετρό μπορεί επίσης να ανανεωθεί ανά πάσα στιγμή στα μηχανήματα σε κάθε σταθμό του μετρό ή του μετρό.

Μια διαδρομή με τη γραμμή 4 από/προς το αεροδρόμιο κοστίζει 30 mxn. Η μετακίνηση με άλλες γραμμές του συστήματος Metrobus κοστίζει 4 mxn. Ελέγξτε την επίσημη ιστοσελίδα για τις τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων: metrobus.cdmx.gob.mx.

Γραμμή 5 του μετρό (τερματικός σταθμός 1)

Το μετρό αποτελεί μόνο μια συμπληρωματική επιλογή προς το αεροδρόμιο. Ο σταθμός "Terminal Aérea" βρίσκεται περίπου 5-8 λεπτά με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό 1 και είναι σαφώς σηματοδοτημένος από έναν πεζόδρομο.

Ο πλησιέστερος σταθμός στον Τερματικό Σταθμό 2 ονομάζεται Pantitlán και απέχει περίπου 2 χλμ. από το κτίριο. Ο πεζόδρομος δεν περνάει μέσα από μια ωραία γειτονιά και είναι πολύ άβολος. Χρησιμοποιήστε αντ' αυτού το λεωφορείο για να φτάσετε στο κέντρο από τον τερματικό σταθμό 2.

Η κίτρινη γραμμή 5 περνάει μέσα από το σταθμό και συνδέει το αεροδρόμιο με το βόρειο τμήμα της πόλης και το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων "Terminal del Norte".

Η γραμμή 5 δεν πηγαίνει στο ιστορικό κέντρο και για να φτάσετε στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού θα πρέπει να αλλάξετε στη γραμμή Β στο σταθμό Oceanía ή να πάτε από την άλλη πλευρά στον τερματικό σταθμό Pantitlán, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 1 για να φτάσετε στο κέντρο.

Για χάρτη του δικτύου του μετρό και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: metro.cdmx.gob.mx/la-red.

 • Τιμή: 5 mxn + 21 mxn για κάρτα επαναφόρτισης
 • Χρόνος διαδρομής: 2 ώρες: 35-40 λεπτά μέχρι το ιστορικό κέντρο, με μετεπιβίβαση στο σταθμό Oceanía
 • Συχνότητα: 3-5 λεπτά
 • Τελευταίο μετρό από το αεροδρόμιο - 0:03
 • Πρώτο μετρό προς το αεροδρόμιο - 5:00 π.μ. (7:00 π.μ. τις Κυριακές)

Εισιτήρια

Για να πληρώσετε το εισιτήριό σας, πρέπει να αγοράσετε μια "Κάρτα Μετρό" προς 21 mxn από το μηχάνημα στην αίθουσα αφίξεων ή στη στάση του λεωφορείου (το κόστος της κάρτας δεν περιλαμβάνεται στο εισιτήριο). Κατά την αγορά της, χρεώνετε απευθείας την κάρτα με το ποσό της επιλογής σας.

Η κάρτα μετρό μπορεί επίσης να ανανεωθεί ανά πάσα στιγμή στα μηχανήματα σε κάθε σταθμό του μετρό ή του μετρό.

Το κόμιστρο του μετρό είναι συμβολικό και ανέρχεται σε 5 mxn. Η τιμή ισχύει και στη γραμμή του αεροδρομίου. Δεν υπάρχουν τουρνικέ κατά τη διάρκεια των μετεπιβιβάσεων, οπότε με 5 πέσος μπορείτε να φτάσετε οπουδήποτε στην πόλη από το αεροδρόμιο με μετεπιβίβαση.

Ταξί, Uber

Μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο με κανονικά ταξί, ενώ υπάρχει και μια εφαρμογή για κινητά που ονομάζεται Uber στην Πόλη του Μεξικού.

Τα επίσημα ταξί του αεροδρομίου είναι πάντα προπληρωμένα. Και στους δύο αεροσταθμούς, θα βρείτε γκισέ ταξί στις αίθουσες αφίξεων, όπου δηλώνετε τον προορισμό σας και πληρώνετε για το ταξί.

Δεν συζητάτε πλέον την τιμή με τον οδηγό του ταξί, απλώς επιδεικνύετε την απόδειξη.

Η κανονική τιμή ενός κλασικού ταξί για το ιστορικό κέντρο είναι 300 mxn. Η τιμή της υπηρεσίας Uber, ιδίως κατά τις ώρες εκτός αιχμής (μεσημέρι και αργά το βράδυ), μπορεί να είναι ακόμη και κάτω από 170 mxn.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Εάν θα μείνετε μόνο στην Πόλη του Μεξικού κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, η ενοικίαση αυτοκινήτου σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο λόγω της έντονης και χαοτικής κυκλοφορίας.

Ωστόσο, αν κατευθύνεστε κατευθείαν από το αεροδρόμιο για να εξερευνήσετε τις φυσικές ομορφιές και την ύπαιθρο του Μεξικού, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια βολική και φθηνή επιλογή.

Πολλά διεθνή γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται και στους δύο τερματικούς σταθμούς και οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 4 000 mxn.

Λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων

Τα υπεραστικά λεωφορεία προς άλλες πόλεις του Μεξικού σταματούν επίσης στο αεροδρόμιο κοντά και στους δύο τερματικούς σταθμούς.

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από τις εταιρείες λεωφορείων ADO και Primera Plus. Τα δρομολόγια και την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο:

Το αεροδρόμιο δεν εμφανίζεται στο αναπτυσσόμενο σύστημα κρατήσεων. Πρέπει να πληκτρολογήσετε "Mexico City Aeropuerto" στο πλαίσιο.

Τα λεωφορεία από το αεροδρόμιο εξυπηρετούν τους ακόλουθους προορισμούς:

 • Puebla - ADO, περίπου μία φορά την ώρα, τιμή από 396 mxn
 • Κόρδοβα - ADO, 1 φορά την ημέρα, τιμή από 586 mxn
 • Santiago de Querétaro - Primera Plus, περίπου 1 φορά την ώρα, τιμή από 500 mxn
 • Celaya - Primera Plus, 3 φορές την ημέρα, τιμή από 675 mxn
 • San Juan del Río - Primera Plus, 1 φορά την ημέρα, τιμή από 375 mxn
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.