Πόλη του Μεξικού

Αεροδρόμιο Benito Juarez της Πόλης του Μεξικού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Πόλη του Μεξικού

Αεροδρόμιο Benito Juarez της Πόλης του Μεξικού με λίγα λόγια

Krystof Hajek ενημερωμένο 31. 3. 2024

Το αεροδρόμιο Benito Juarez βρίσκεται στην πυκνοδομημένη περιοχή της Πόλης του Μεξικού (9 χλμ. από το κέντρο της πόλης) και είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Λατινικής Αμερικής.

Εδώ εδρεύουν οι εταιρείεςAeroMexico, Interjet, VivaAerobus και Volaris. Η πλειονότητα της κίνησης είναι προς προορισμούς στο Μεξικό (συχνά πολλές φορές την ώρα προς μία πόλη), τις ΗΠΑ και τις γειτονικές χώρες. Τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων κατευθύνονται προς την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ασία.

Λόγω των πολύ περιορισμένων έως ανύπαρκτων δυνατοτήτων ανάπτυξης του αεροδρομίου και της εντελώς γεμάτης χωρητικότητας, το 2014 αποφασίστηκε η κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου Texcoco. Ωστόσο, έπειτα από 8 χρόνια, το έργο σταμάτησε και αντ' αυτού τέθηκε σε λειτουργία το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο Santa Lucía, που σήμερα ονομάζεται Felipe Angeles NLU, ως εναλλακτική λύση για το υπερφορτωμένο αεροδρόμιο Benito Juárez.

Το αεροδρόμιο Toluca TLC, 70 χλμ. μακριά, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πτήσεις προς την Πόλη του Μεξικού.

Ξενοδοχεία στην Πόλη του Μεξικού - δείτε τις τιμές

Flag of Mexico
MEX
Κωδικός IATA
? °C
Τρέχων καιρός
23:09
Τοπική ώρα

Πάρτε περισσότερες συμβουλές για ταξίδια από το αεροδρόμιο Πόλη του Μεξικού

Είτε φθάνετε είτε αναχωρείτε από το αεροδρόμιο Πόλη του Μεξικού, δείτε τις πρακτικές συμβουλές και συστάσεις μας:

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.