Transfer at Φρανκφούρτη Airport

Φρανκφούρτη

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης διαθέτει 2 κύριους τερματικούς σταθμούς που συνδέονται μεταξύ τους με αυτόματο τρένο, δείτε παρακάτω λεπτομέρειες και χάρτες τερματικών σταθμών.

Οι ώρες λειτουργίας και για τους δύο τερματικούς σταθμούς είναι 24/7.

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Οτερματικός σταθμός 1 είναι πολύ μεγαλύτερος, πιο δομημένος και χωρίζεται σε διάφορα τμήματα. Οι πύλες στον Αεροσταθμό 1 φέρουν τις ενδείξεις A, B, C και Z (οι τελευταίες είναι συνήθως για πτήσεις προς τις ΗΠΑ). Τα γκισέ check-in χωρίζονται σε δύο στενά συνδεδεμένες αίθουσες A, B και C.

Οτερματικός σταθμός 2 έχει απλή διάταξη σε ένα ενιαίο τμήμα με τις πύλες αναχώρησης με τις ενδείξεις D και E.

Αεροσταθμοί - διαχωρισμός αεροπορικών εταιρειών

Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός αναγράφεται πάντα στο εισιτήριο, αλλά για ευκολία παραθέτουμε τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες και από ποιον τερματικό σταθμό πετούν στη Φρανκφούρτη:

  • Αεροσταθμός 1: Lufthansa, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, ANA, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Condor, Croatia Airlines, Egyptair, Ethiopian Airlines, Eurowings, LATAM, LOT, SAS, Swiss, Singapore Airlines, TAP, Thai Airways, Turkish Airlines, United.
  • Αεροσταθμός 2: Air Lingus, Air Algérie, Air Astana, Air Baltic, Air Cairo, Air Europa, Air France, Air Premia, Air Serbia, American Airlines, Bamboo Airways, British Airways, Bulgaria Air, Cathay Pacific, China Airlines, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, Corendon Airlines, Delta, El Al, Emirates, Etihad Airways, Finnair, Freebird Airlines, Gulf Air, Iberia, Icelandair, IranAir, ITA Airways, JAL Japan Airlines, KLM, Korean Air, Kuwait Airways, MEA, MIAT Mongolian, Nouvelair, Oman Air, Pegasus Airlines, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, Ryanair, SATA Azores, Saudia, Sri Lankan Airlines, SunExpress, TAROM, TUI fly, Tunisair, Turkmenistan Airlines, Uzbekistan Airways, Vietnam Airlines, Vistara.

Για την τρέχουσα κατανομή των αεροπορικών εταιρειών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Μεταφορά μεταξύ των πτήσεων

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι ένα από τα πιο συχνά σημεία μετεπιβίβασης στην Ευρώπη. Αν και πολλοί ταξιδιώτες αξιολογούν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ως χαοτικό και δυσάρεστο, η πραγματικότητα δεν είναι τόσο άσχημη.

Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας και τις μεγάλες αποστάσεις.

Μπορεί να χρειαστούν έως και 40 λεπτά για τη μετεπιβίβαση εντός ενός τερματικού σταθμού και 60 λεπτά μεταξύ των τερματικών σταθμών, εάν το ταξίδι σας είναι κλεισμένο με μία κράτηση. Στην περίπτωση αυτή, η μετεπιβίβαση είναι επίσης εγγυημένη, οπότε ακόμη και αν την χάσετε (για παράδειγμα, μεγάλη καθυστέρηση στην πρώτη πτήση), η αεροπορική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να σας παρέχει δωρεάν την επόμενη διαθέσιμη ανταπόκριση.

Η μεταφορά μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του αεροσταθμού 1 γίνεται μόνο με τα πόδια, με κινητούς διαδρόμους (travelators) που είναι διαθέσιμοι σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα τμήματα.

Εάν μεταφέρεστε μόνοι σας, αξίζει σίγουρα να προβλέψετε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, ιδανικά 3 ώρες ή περισσότερο.

Για επίσημες πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.frankfurt-airport.com.

Μεταφορά μεταξύ τερματικών σταθμών

Κατά τη μετεπιβίβαση από τον τερματικό σταθμό 1 στον τερματικό σταθμό 2, προσέξτε για πινακίδες για το "SkyLine Train", το οποίο είναι ένα αυτοματοποιημένο τρένο που αιωρείται μεταξύ των τερματικών σταθμών.

Λειτουργεί από τις 5:00 έως τις 22:00 σε διαστήματα περίπου 2-5 λεπτών και ο χρόνος διαδρομής είναι περίπου 4 λεπτά. Το τρένο λειτουργεί τόσο στην "χερσαία πλευρά", δηλαδή στο δημόσιο τμήμα, όσο και στην "εναέρια πλευρά", δηλαδή στη ζώνη διέλευσης.

Οι τερματικοί σταθμοί συνδέονται επίσης με πεζόδρομο, αλλά και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περάσετε από έλεγχο ασφαλείας.

Υπάρχουν επίσης δωρεάν κίτρινα λεωφορεία που κινούνται μεταξύ των τερματικών σταθμών κάθε 5-10 λεπτά μέσω του δημόσιου υπαίθριου χώρου. Σταματούν ακριβώς μπροστά από τα κτίρια των τερματικών σταθμών.

Ασφάλεια και έλεγχος διαβατηρίων

Πρέπει να περάσετε από έλεγχο διαβατηρίων ή έλεγχο ασφαλείας όταν αλλάζετε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης; Εξαρτάται από το από πού και προς πού πετάτε!

  • Σένγκεν -> Σένγκεν: κανένας έλεγχος
  • Σένγκεν -> μη Σένγκεν: έλεγχος διαβατηρίων
  • Μη Σένγκεν -> Σένγκεν: έλεγχος διαβατηρίου και έλεγχος ασφαλείας
  • Non-Schengen -> Non-Schengen: έλεγχος ασφαλείας

Όταν μετακινείστε μεταξύ τερματικών σταθμών, περνάτε πάντα από έλεγχο ασφαλείας.

Χάρτης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης

Μπορείτε να δείτε τον επίσημο χάρτη των αεροσταθμών του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης στη διεύθυνση frankfurt-airport.com/en/airport-guide. Υπάρχουν επίσης χάρτες που μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή .pdf.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.