Μεταφορά από το αεροδρόμιο Φρανκφούρτη

Φρανκφούρτη

Αν θέλετε να συνδυάσετε το ταξίδι σας στο αεροδρόμιο με μια επίσκεψη στη Φρανκφούρτη ή στις γύρω πόλεις, χρησιμοποιήστε τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες με τρένα ή λεωφορεία S-Bahn.

Τύπος μεταφορικού μέσου Προορισμοί Τιμή Χρόνος ταξιδιού Συχνότητα
S-Bahn S8 + S9
Τρένα RE2, RE3
Frankfurt Hbf 5,80 eur 12 λεπτά 10-15 λεπτά
Τρένα RB58, RB59 Φρανκφούρτη Süd 5,80 eur 12 λεπτά 20-40 λεπτά
Λεωφορείο 61 + X61 Φρανκφούρτη Süd 5,80 eur 22-35 λεπτά 15 λεπτά

Κάντε κράτηση για το φθηνότερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Φρανκφούρτης

Τρένα S-Bahn

Ο πιο βολικός τρόπος μεταφοράς είναι το S-Bahn της πόλης - οι γραμμές S8 και S9. Εκτός από τις γραμμές "S", μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις περιφερειακές γραμμές με την ένδειξη "RE" ή "RB" χωρίς καμία ανησυχία.

Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια κάθε 10-20 λεπτά, ενώ η διαδρομή προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά. Πρακτικά μπορείτε να μετακινηθείτε σε ολόκληρη την περιοχή της Φρανκφούρτης με μετεπιβίβαση μέσα σε 30 λεπτά.

Ο σταθμός βρίσκεται στον αεροσταθμό 1 στο ισόγειο, ο οποίος συνδέεται με αυτόν με έναν σύντομο διάδρομο και είναι πολύ καλά σηματοδοτημένος. Ακολουθήστε τις πινακίδες "Regionalbahnhof". Από τον τερματικό σταθμό 2, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δωρεάν κίτρινα λεωφορεία ή το δωρεάν αυτόματο τρένο SkyLine για να φτάσετε στον τερματικό σταθμό 1.

Τα εισιτήρια προς 5,80 eur μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το μηχάνημα έξω από την είσοδο της πλατφόρμας και να τα πληρώσετε είτε με κάρτα είτε με μετρητά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο το κόκκινο μηχάνημα της Deutsche Bahn όσο και το πράσινο μηχάνημα της RMV.

Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να αγοραστούν μέσω της εφαρμογής RMVGo για κινητά (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

Για πληροφορίες σχετικά με τις μεταφορές, τον προγραμματισμό συνδέσεων, τους χάρτες και τα δρομολόγια, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα rmw.de- τα δρομολόγια μπορείτε επίσης να τα βρείτε στην ιστοσελίδα των Γερμανικών Σιδηροδρόμων: bahn.de.

Οδηγίες Φρανκφούρτη Hbf και κέντρο της πόλης

Όλα τα τρένα S-Bahn και τα περιφερειακά τρένα RE2, RE3, RB58 και RB59 κατευθύνονται στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης, ενώ οι γραμμές S8 και S9 συνεχίζουν στο κέντρο της Φρανκφούρτης.

 • Συχνότητα: 10-15 λεπτά (τη νύχτα το διάστημα είναι 30-60 λεπτά)
 • Χρόνος διαδρομής: 12 λεπτά έως τον κεντρικό σταθμό
 • Ναύλοι: 1,5 εκατ: eur, ημερήσια εισιτήρια για όλους τους τύπους μεταφορών στη Φρανκφούρτη για 11,30 eur

Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια προς το αεροδρόμιο όλο το 24ωρο χωρίς νυχτερινό διάλειμμα.

Τα τρένα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα της εβδομάδας.

Οι ιστορικές πόλεις Μάιντς και Βισμπάντεν είναι επίσης εύκολα προσβάσιμες από το αεροδρόμιο. Χρησιμοποιήστε τα τρένα S-Bahn S8 + S9 και τις περιφερειακές γραμμές RE2 + RE3.

 • Μάιντς - γραμμές S8, RE2, RE3 (τιμή 5,80 eur)
 • Wiesbaden - γραμμές S8, S9 (τιμή 5,80 eur)
 • Rüsselsheim - γραμμές S8, S9, RE2, RE3, RB58 (τιμή 3,80 eur)

Οδηγίες Φρανκφούρτη Süd, Ost και Hanau

Απευθείας τρένα προς τους σταθμούς Südbahnhof και Ostbahnhof της Φρανκφούρτης και στη συνέχεια προς το Hanau παρέχονται από τις γραμμές RB58 και RB59, οι οποίες εκτελούν δρομολόγια περίπου μία φορά κάθε 20 λεπτά.

Τα S-Bahn S8 + S9 πηγαίνουν επίσης απευθείας στο Hanau χωρίς μετεπιβίβαση, αλλά περνούν μέσα από το κέντρο και με περισσότερες στάσεις.

Το κόμιστρο σε αυτές τις γραμμές είναι το εισιτήριο πόλης, δηλαδή 5,80 eur προς Südahnhof και Ostbahnhof και 9,75 eur προς Hanau.

Λεωφορεία δημόσιων μεταφορών

Οι λεωφορειακές γραμμές σταματούν επίσης στον τερματικό σταθμό 1, παρέχοντας ένα εναλλακτικό μέσο άμεσης μεταφοράς προς τη νότια Φρανκφούρτη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τα γύρω χωριά, π.χ. αν βρείτε φτηνό κατάλυμα κοντά στο αεροδρόμιο.

Μόνο οι γραμμές 61 και 62 σταματούν μπροστά από τον τερματικό σταθμό 2.

Ένα εισιτήριο λεωφορείου για τον σταθμό Frankfurt Süd ή Frankfurt Höchst κοστίζει το ίδιο με το εισιτήριο τρένου, δηλαδή 5,80 eur. Τα εισιτήρια προς τα κοντινά χωριά (Kelsterbach, Neu-Isenburg, Mörfelden-Walldorf, Rüsselsheim κ.λπ.) κοστίζουν μόνο 3,80 eur.

Τα εισιτήρια των λεωφορείων μπορούν να αγοραστούν από το πράσινο μηχάνημα RMV κοντά στις στάσεις των λεωφορείων, που βρίσκεται μπροστά από τον τερματικό σταθμό 1 και 2, ή μέσω της εφαρμογής RMVGo για κινητά (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα δρομολόγια λεωφορείων προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις:

 • Frankfurt Südbahnhof - γραμμή 61 (λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, διάστημα 15 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας ή 30 λεπτών τη νύχτα, διάρκεια διαδρομής 40 λεπτά), γραμμή X61 (λειτουργεί 4:15-0:39, διάστημα 30 λεπτών, διάρκεια διαδρομής 21 λεπτά)
 • Frankfurt Höchst - γραμμές 58, X53 και X58
 • Kelsterbach - γραμμές 72, 73, 82
 • Alt-Schwanheim - γραμμή 62
 • Neu-Isenburg - γραμμή X17
 • Rüsselsheim - γραμμές 68, 82
 • Mörfelden-Walldorf - γραμμή 68
 • Raunheim - γραμμή 82

Μπορείτε να βρείτε τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα rmv. de.

Νυχτερινές μεταφορές

Τα περισσότερα δρομολόγια εκτελούνται περίπου μεταξύ 4:30 και 0:00, αλλά μερικά δρομολόγια συνδέουν το αεροδρόμιο με τη γύρω περιοχή όλο το 24ωρο. Τα ακόλουθα δρομολόγια λειτουργούν όλη τη νύχτα:

 • Γραμμή S-Bahn S8
 • Γραμμή λεωφορείου 58
 • Γραμμή λεωφορείου 62

Λεωφορεία προς Darmstadt

Υπάρχουν απευθείας δρομολόγια λεωφορείων προς τη μεγάλη πόλη Darmstadt, 24 χλμ. νότια του αεροδρομίου.

Όλες οι γραμμές προς το Darmstadt εκτελούν δρομολόγια μόνο από τον τερματικό σταθμό 1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα δρομολόγια:

 • Γραμμή X15 - εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ώρα από τις 4:45 έως τις 0:20 περίπου, διάρκεια διαδρομής 65 λεπτά, τιμή εισιτηρίου 5,80 eur - αγοράστε το εισιτήριο από ένα μηχάνημα ή από την εφαρμογή RMVGo για κινητά (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).
 • AirLiner - εκτελεί δρομολόγια δύο φορές την ώρα από τις 4:00 έως τις 23:59 περίπου, διάρκεια διαδρομής 41 λεπτά, τιμή εισιτηρίου 9,60 eur - αγορά από τον οδηγό του λεωφορείου (μπορεί επίσης να πληρωθεί με κάρτα)

Το πρόγραμμα δρομολογίων της γραμμής X15 μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση rmv.de, ενώ πληροφορίες για τη γραμμή AirLiner μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση heagmobibus.de/de/airliner

Χάρτης διαδρομών από/προς το αεροδρόμιο

Έναν λεπτομερή χάρτη με όλες τις διαδρομές τρένων και λεωφορείων μπορείτε να βρείτε εδώ:

Τρένα μεγάλων αποστάσεων

Υπάρχει επίσης ένας σταθμός για υπεραστικά τρένα και τρένα εξπρές ICE με την ονομασία "Frankfurt Flughafen Fernbahnof" στο υπόγειο του τερματικού σταθμού 1.

Τα τρένα της Deutsche Bahn εκτελούν απευθείας δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς κυριολεκτικά κάθε γωνιά της Γερμανίας, αλλά και προς το Άμστερνταμ, τη Βασιλεία και το Παρίσι.

Ιδανικά, θα πρέπει να αγοράζετε τα υπεραστικά σας εισιτήρια όσο το δυνατόν νωρίτερα από την ιστοσελίδα της Deutsche Bahn.

 • Βρείτε συνδέσεις και αγοράστε εισιτήρια στο bahn.de

Τα πιο συχνά δρομολόγια εκτελούνται προς την Κολωνία, τη Βόννη, το Ντίσελντορφ, το Κομπλέντζ, το Μανχάιμ, τη Στουτγάρδη και την Καρλσρούη, αλλά απευθείας τρένα εκτελούν επίσης δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προς τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γερμανίας, όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο και το νησί Sylt.

Υπεραστικά λεωφορεία

Υπάρχει επίσης στάση υπεραστικών λεωφορείων στο σταθμό λεωφορείων μεταξύ των τερματικών σταθμών (δείτε τη θέση στο google.com/maps). Οι περισσότερες γραμμές εκτελούνται από τη Flixbus, η οποία εκτελεί απευθείας δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς κυριολεκτικά κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Οι συχνές συνδέσεις αφορούν κυρίως γερμανικούς προορισμούς, τις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία.

 • Βρείτε συνδέσεις και αγοράστε εισιτήρια στο flixbus.com
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.