Παρίσι
Αεροδρόμιο Paris Beauvais-Tille

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Παρίσι Beauvais-Tille

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Παρίσι Beauvais-Tille

David Eiselt ενημερωμένο 23. 3. 2024

Δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο, αλλά συνδέεται με την παρακείμενη πόλη Beauvais και με το Παρίσι με απευθείας δρομολόγια λεωφορείων.

Λεωφορείο για Παρίσι

Λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το σταθμό Porte Maillot κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου. Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια κάθε 25 λεπτά και προς τις δύο κατευθύνσεις και ο χρόνος διαδρομής είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 16,90 eur για μία διαδρομή για τους ενήλικες και 9,90 eur για τα παιδιά κάτω των 11 ετών. Τα εισιτήρια μετ' επιστροφής κοστίζουν 29,90 eur ή 19,80 eur για τα παιδιά. Οι αποσκευές συμπεριλαμβάνονται και τα παιδιά κάτω των 4 ετών ταξιδεύουν δωρεάν.

  • Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω της ιστοσελίδας terravision.eu

Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να αγοραστούν επί τόπου στο εκδοτήριο εισιτηρίων μεταξύ των αεροσταθμών 1 και 2 ή στο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων στην αίθουσα αφίξεων των αεροσταθμών 1 και 2. Ωστόσο, τα εισιτήρια που αγοράζονται επί τόπου είναι πιο ακριβά: τα εισιτήρια μονής διαδρομής κοστίζουν 18 eur, τα εισιτήρια μετ' επιστροφής 35 eur.

Η στάση του λεωφορείου του αεροδρομίου βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των δύο τερματικών σταθμών, περίπου 30 μέτρα από την πύλη. Στο Παρίσι, ο χώρος στάθμευσης κοντά στο σταθμό Porte Maillot.

Στο σταθμό Porte Maillot, μετεπιβιβαστείτε στην κίτρινη γραμμή του παρισινού μετρό 1 ή περπατήστε μέχρι τη Avenue des Champs-Élysées (20 λεπτά με τα πόδια).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα υπεραστικά λεωφορεία Flixbus αναχωρούν από το Porte Maillot για το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και, φυσικά, πολλές πόλεις της Γαλλίας.

Λεωφορείο προς Beauvais

Αν κατευθύνεστε μόνο προς το Beauvais, πάρτε τις λεωφορειακές γραμμές 6 και "NA" Navette Aeroport, οι οποίες εκτελούν δρομολόγια προς το κέντρο και τον σιδηροδρομικό σταθμό, το σωρευτικό διάστημα είναι μεταξύ 30 και 60 λεπτών και η διαδρομή προς το κέντρο διαρκεί 20 λεπτά.

Για τα ακριβή δρομολόγια και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εταιρείας μεταφορών: www.corolis.fr.

Το εισιτήριο για τη γραμμή 6 κοστίζει 1 ευρώ και για το Navette Aeroport 4 ευρώ, αλλά ισχύει για τις επόμενες 48 ώρες για όλες τις γραμμές του Beauvais.

Αν σκέφτεστε να παρακάμψετε το ακριβό απευθείας λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το Παρίσι, παίρνοντας τη γραμμή 6 της τοπικής συγκοινωνίας μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό Beauvais και στη συνέχεια το τρένο, η εξοικονόμηση θα είναι μηδενική. Το τρένο από το Beauvais προς το Παρίσι κοστίζει περίπου 14 με 15 ευρώ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Το αεροδρόμιο Beauvais βρίσκεται ουσιαστικά στη γαλλική ύπαιθρο και μπορεί να αποτελέσει πολύ βολικό σημείο εκκίνησης για ένα οδικό ταξίδι στη βορειοδυτική Γαλλία.

Πολλές γνωστές και τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν την έδρα τους στο αεροδρόμιο, με τιμές ενοικίασης για μια εβδομάδα που ξεκινούν από 260 eur.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.