Μεταφορά από το αεροδρόμιο Λάρνακα

Λάρνακα

Εκτός από πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, το αεροδρόμιο είναι επίσης προσβάσιμο με λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας και υπεραστικά λεωφορεία προς άλλες πόλεις.

Φθηνά ξενοδοχεία σε Λάρνακα

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν θέλετε να εξερευνήσετε την Κύπρο μόνοι σας, οδηγώντας και ανακαλύπτοντας ερημικές παραλίες ή ορεινά χωριά, ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο. Στην περιοχή αφίξεων του αεροσταθμού υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, τόσο τοπικές όσο και πολυεθνικές. Μπορείτε εύκολα να τις συγκρίνετε όλες με το πάτημα ενός κουμπιού, για παράδειγμα μέσω του booking.com.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. Ενώ μπορείτε να πληρώσετε από 200 ευρώ για μια εβδομάδα ενοικίασης αυτοκινήτου στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι τιμές πέφτουν σε ποσά από 120 ευρώ την εβδομάδα.

Συγκρίνετε τις τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Τα γκισέ ενοικίασης αυτοκινήτων είναι ευδιάκριτα σημειωμένα στην αριστερή πλευρά της αίθουσας αφίξεων.

Μάθετε περισσότερες πρακτικές συμβουλές όχι μόνο για τις μεταφορές στην Κύπρο.

Λεωφορείο για Λάρνακα

Αν πρόκειται να πάτε στο κέντρο της Λάρνακας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες της Λάρνακας. Τα δρομολόγια ανά στάση βρίσκονται με μεγαλύτερη σαφήνεια στον ιστότοπο publictransport.com. cy.

Θα βρείτε τη στάση του λεωφορείου μπροστά από την αίθουσα αναχωρήσεων στον πρώτο όροφο, ενώ η διαδρομή από την αίθουσα αφίξεων δεν έχει σήμανση. Στην αίθουσα αφίξεων, οι πινακίδες "Λεωφορεία" οδηγούν μόνο σε υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία. Αφού βγείτε από την αίθουσα αφίξεων, ανεβείτε με τις κυλιόμενες σκάλες στην αίθουσα αναχωρήσεων, διασχίστε την αίθουσα προς την αριστερή έξοδο και από εκεί θα δείτε τη στάση λεωφορείου στα αριστερά σας.

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε από τον οδηγό ή από το γκισέ στη δεξιά πλευρά της αίθουσας αφίξεων, επιλέξτε από τους ακόλουθους τύπους εισιτηρίων:

 • 2,40 eur - 1 διαδρομή οπουδήποτε στις δημόσιες συγκοινωνίες της Λάρνακας (εισιτήριο χωρίς μεταφορά)
 • 4 eur - Νυχτερινό εισιτήριο μεταξύ 21:00 και 04:00, που ισχύει για 1 διαδρομή (δεν μεταβιβάζεται)
 • 7,50 eur - Εισιτήριο ημέρας για όλες τις γραμμές των δημόσιων συγκοινωνιών της Λάρνακας, που ισχύει μόνο για μια συγκεκριμένη ημερολογιακή ημέρα. Το εισιτήριο αυτό αναφέρεται ως εισιτήριο 4 διαδρομών, όπου όλες οι περαιτέρω διαδρομές από την 5η και πάνω είναι δωρεάν
 • 15 eur - Εισιτήριο 2 ημερών για τις γραμμές των δημόσιων συγκοινωνιών της Λάρνακας, που ισχύει μόνο για τις ημερολογιακές ημέρες και όχι για 48 ώρες.
 • 15 eur - Ολοήμερο εισιτήριο για όλα τα λεωφορεία στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των υπεραστικών υπεραστικών υπεραστικών γραμμών, που ισχύει μόνο τη συγκεκριμένη ημερολογιακή ημέρα, όχι για 24 ώρες

Μόνο εισιτήρια μονής διαδρομής μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό. Όλα τα άλλα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από το γκισέ στην αίθουσα αφίξεων (δίπλα στην έξοδο προς το Ταξί).

Τα εισιτήρια στο γκισέ του οδηγού μπορούν να πληρωθούν μόνο με μετρητά, ενώ μπορείτε επίσης να πληρώσετε με κάρτα στο γκισέ των αφίξεων.

Ποιες γραμμές λεωφορείων εκτελούν δρομολόγια προς το αεροδρόμιο Λάρνακας;

 • Κέντρο: οι γραμμές 407, 425, 429, 430, 431, 432, που εκτελούν αθροιστικά δρομολόγια περίπου κάθε 15 λεπτά.
 • Ολόκληρη η ακτή της πόλης: γραμμή 425, που εκτελεί δρομολόγια κάθε 20 λεπτά
 • Μακένζι: γραμμές 425 (+ σύντομη έκδοση), 429, αθροιστικά κάθε 15-20 λεπτά
 • Περιβόλια: γραμμές 429, 430, που εκτελούνται αθροιστικά 1-2 φορές την ώρα
 • Δρομαλαξιά: γραμμές 431, 432, που εκτελούνται αθροιστικά 1-2 φορές την ώρα
 • Κίτι: γραμμές 407, 430, 432, που εκτελούνται αθροιστικά 1-3 φορές ανά ώρα
 • Ζύγι, Μαζωτός, Καλαβός: γραμμή 407, εκτελείται 5 φορές την ημέρα

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Λάρνακας διαρκεί 25 λεπτά. Το πρώτο δρομολόγιο από το σταθμό λεωφορείων, που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι στο κέντρο, εκτελείται στις 5:50 τις καθημερινές ή στις 6:00 τα Σαββατοκύριακα. Το τελευταίο δρομολόγιο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο αναχωρεί στις 23:55.

Νυχτερινά λεωφορεία

Τα βράδια της Παρασκευής προς Σάββατο και του Σαββάτου προς Κυριακή, το νυχτερινό λεωφορείο 446 εκτελεί επίσης δρομολόγια προς το αεροδρόμιο, με αναχώρηση από τη Λάρνακα προς το αεροδρόμιο στις 1:00 και 4:00 και από το αεροδρόμιο προς τη Λάρνακα στις 2:35 και 5:35.

Ταξί και απογευματινές/νυχτερινές αφίξεις

Εάν πετάτε απευθείας στη Λάρνακα με τη Wizz Air, θα προσγειωθείτε στην Κύπρο αργά το βράδυ, όταν δεν υπάρχουν λεωφορεία για να προλάβετε. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ταξί, οι οποίες έχουν σταθερές τιμές και δεν μπορούν να παζαρέψουν. Οι τιμές ποικίλλουν κατά τη διάρκεια της ημέρας (6:00-20:30) και τη νύχτα (20:30-6:00).

 • Κέντρο της πόλης της Λάρνακας - 15 ευρώ κατά τη διάρκεια της ημέρας / 20 ευρώ τη νύχτα
 • Αγία Νάπα και Λεμεσός - 50 eur κατά τη διάρκεια της ημέρας / 60 eur τη νύχτα
 • Λευκωσία - 45 eur κατά τη διάρκεια της ημέρας / 50 eur τη νύχτα

Λεωφορεία προς άλλες πόλεις

Υπάρχουν επίσης υπεραστικά λεωφορεία απευθείας από το αεροδρόμιο προς άλλες μεγάλες κυπριακές πόλεις. Δεν υπάρχει εθνικό εισιτήριο λεωφορείου με 15 ευρώ την ημέρα για οποιαδήποτε από αυτές τις διαδρομές.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και δεν σας πειράζει να αλλάζετε λεωφορείο, τότε είναι πάντα φθηνότερο να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο των δημόσιων συγκοινωνιών για Λάρνακα με 1,50 ευρώ και στη συνέχεια τα τακτικά υπεραστικά λεωφορεία InterCity Buses, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 4 ευρώ έως 9 ευρώ. Αναλυτικά δρομολόγια και άλλες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: intercity-buses.com

Ωστόσο, αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, χρησιμοποιήστε τις απευθείας συνδέσεις σε αυτές τις διαδρομές:

 • Λευκωσία: Kapnos Airport Shuttle, το ταξίδι διαρκεί 40 λεπτά και το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 9 eur
 • Αγία Νάπα: Kapnos Airport Shuttle, Η διαδρομή διαρκεί 60 λεπτά και το εισιτήριο χωρίς επιστροφή κοστίζει 10 eur.
 • Λεμεσός: Limassol Airport Express, Η διαδρομή διαρκεί 45 λεπτά και το εισιτήριο χωρίς επιστροφή κοστίζει 10 eur.
 • Αεροδρόμιο Πάφου: Kapnos Airport Shuttle, λειτουργεί 2-3 φορές την ημέρα, διαρκεί 90 λεπτά και το εισιτήριο χωρίς επιστροφή κοστίζει 16 eur

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.