Μεταφορά από το αεροδρόμιο Κάλιαρι

Κάλιαρι

Το αεροδρόμιο του Κάλιαρι είναι προσβάσιμο με τρένο, διάφορες γραμμές λεωφορείων και υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν θέλετε να εξερευνήσετε τη Σαρδηνία μόνοι σας, οδηγώντας και ανακαλύπτοντας ερημικές παραλίες ή ορεινά χωριά, ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου. Το αεροδρόμιο του Κάλιαρι φιλοξενεί πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, τόσο τοπικές όσο και πολυεθνικές. Μπορείτε εύκολα να τις συγκρίνετε όλες με το πάτημα ενός κουμπιού, για παράδειγμα μέσω αυτών των ιστότοπων:

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με την εποχή και, κυρίως, με το πόσο νωρίτερα κάνετε την κράτησή σας. Αν κλείσετε ένα αυτοκίνητο για την καλοκαιρινή περίοδο ένα μήνα νωρίτερα, θα πληρώσετε μόλις 800 ευρώ για μια εβδομάδα, αλλά αν κάνετε κράτηση έξι μήνες νωρίτερα, για παράδειγμα, θα πληρώσετε για το ίδιο αυτοκίνητο για το ίδιο χρονικό διάστημα από 150 ευρώ.

Τρένο

Για να φτάσετε στο κέντρο του Κάλιαρι, υπάρχει τρένο από τον παρακείμενο σιδηροδρομικό σταθμό "Elmas Aeroporto" (5 λεπτά με τα πόδια κατά μήκος ενός σηματοδοτημένου μονοπατιού).

Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια κάθε 10-30 λεπτά από τις 5:30 έως τις 23:00 και θα σας μεταφέρουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κάλιαρι σε περίπου 10 λεπτά. Ελέγξτε το ακριβές χρονοδιάγραμμα στο trenitalia.com.

Το εισιτήριο κοστίζει 1,30 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από το μηχάνημα στην αίθουσα αφίξεων ή ηλεκτρονικά (δεν συνδέεται με συγκεκριμένη σύνδεση).

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα τρένα από την ίδια στάση προς την αντίθετη κατεύθυνση προς όλες τις μεγάλες πόλεις της Σαρδηνίας:

  • (6,10 eur, περίπου 50-70 λεπτά)
  • Macomer - μετεπιβίβαση σε λεωφορεία για Bosa (9,50 eur, περίπου 2 ώρες)
  • Olbia (18 eur, περίπου 3,5 ώρες)
  • Sassari (16,50 eur, περίπου 3,5 ώρες)

Λεωφορείο

Το τελευταίο νυχτερινό δρομολόγιο στις 0:15 από το αεροδρόμιο ή στις 0:00 από το κέντρο δεν είναι πλέον τρένο, αλλά η λεωφορειακή γραμμή 160 (δρομολόγια: arstspa.info/160). Στο αεροδρόμιο σταματούν επίσης οι λεωφορειακές γραμμές 501, 747 και 9342 από το Κάλιαρι, οι οποίες εκτελούν δρομολόγια μόνο 1-2 φορές την ημέρα.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο για αυτές τις υπηρεσίες της ARST στο εκδοτήριο στην αίθουσα αφίξεων, το οποίο είναι ανοιχτό μεταξύ 6:00 και 19:00. Είναι βολικό να αγοράσετε εισιτήριο μέσω της εφαρμογής DropTicket για κινητά (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

Ταξί

Στο αεροδρόμιο υπάρχει πάντα ένας αριθμός επίσημων ταξί που περιμένουν. Υπάρχει κατ' αποκοπήν χρέωση για μια διαδρομή προς το κέντρο του Κάλιαρι 17 ευρώ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.