Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ηράκλειο

Ηράκλειο

Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στον κεντρικό κρητικό δρόμο και είναι επίσης καλά συνδεδεμένο με το δίκτυο αστικών λεωφορείων του Ηρακλείου.

Αν πάτε στην Κρήτη με ταξιδιωτικό πράκτορα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για τις μεταφορές. Απλά βγείτε από την αίθουσα αφίξεων και ακριβώς απέναντι θα βρείτε το γραφείο του ταξιδιωτικού σας πράκτορα, όπου ένας εκπρόσωπος θα σας κατευθύνει σε απευθείας λεωφορείο προς το ξενοδοχείο σας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Κρήτη μόνοι σας είναι με αυτοκίνητο. Ειδικά στα απομακρυσμένα ορεινά χωριά, αλλά ακόμα και στις λιγότερο γνωστές παραλίες, τα λεωφορεία συχνά εκτελούν δρομολόγια μόνο 1 ή 2 φορές την ημέρα.

Στην αίθουσα αφίξεων στεγάζονται πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, τόσο τοπικές όσο και πολυεθνικές. Οι συνήθεις τιμές στην υψηλή περίοδο είναι περίπου 48 ευρώ την ημέρα για ενοικίαση μιας εβδομάδας.

Δημόσιο λεωφορείο προς Ηράκλειο

Η υπηρεσία λεωφορείων στο Ηράκλειο είναι σχετικά αξιόπιστη. Οι γραμμές 5, 6, 10, 11, 12, 15 και 19 συνδέουν το κέντρο και το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων με το αεροδρόμιο περίπου μία φορά κάθε 6 έως 10 λεπτά.

Δείτε ξενοδοχεία στο Ηράκλειο

Οι γραμμές 6, 10, 11, 12, 15 και 19 κινούνται από το κέντρο προς το αεροδρόμιο στην ίδια διαδρομή, οπότε μόνο στην κατεύθυνση από το κέντρο (όταν συναντούν την κοινή διαδρομή από διαφορετικές κατευθύνσεις) προς το αεροδρόμιο σημειώνονται ως γραμμή 1. Στην κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς το κέντρο διατηρούν τη δική τους σήμανση καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, καθώς κάθε γραμμή συνεχίζει αλλού μετά τη διέλευση από το κέντρο.

Επίσημος δικτυακός τόπος για τις δημόσιες συγκοινωνίες: astiko-irakleiou.gr/en.

  • Κέντρο: γραμμές 1, 5, 6, 10, 11, 12, 15, 19
  • Σταθμός λεωφορείων: γραμμές 1, 6, 10, 11, 12, 15, 19
  • Παραλία Αμμουδάρα: γραμμή 6

Το εισιτήριο κοστίζει 1,10 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από το μηχάνημα στη στάση ή από τα εκδοτήρια σε μεγάλες στάσεις λεωφορείων (όπως το αεροδρόμιο). Το εισιτήριο δεν μεταβιβάζεται και για να φτάσετε στο αεροδρόμιο αρκεί να αγοράσετε ένα πορτοκαλί εισιτήριο για τη ζώνη Α.

Τα πρώτα λεωφορεία αναχωρούν για τη διαδρομή γύρω στις 6:00 το πρωί και τα τελευταία λεωφορεία αναχωρούν γύρω στις 11:00 το βράδυ.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ημερήσιο εισιτήριο για μια συγκεκριμένη ημερολογιακή ημέρα έναντι 5 ευρώ μόνο από τα εκδοτήρια. Στη συνέχεια, μπορείτε να προμηθευτείτε από τον οδηγό ένα εισιτήριο μονής διαδρομής για 2 eur.

Μπορείτε να πληρώνετε μόνο με μετρητά ανά πάσα στιγμή, εκτός από το περίπτερο στη στάση του λεωφορείου, όπου μπορείτε επίσης να πληρώσετε με κάρτα.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον τερματικό σταθμό. Από την αίθουσα αφίξεων πρέπει να πάτε αριστερά προς την πιάτσα ταξί και στη συνέχεια να διασχίσετε ολόκληρο το χώρο στάθμευσης προς την μπλε πινακίδα "Σταθμός λεωφορείων".

Υπεραστικά λεωφορεία

Τα λεωφορεία εκτός Ηρακλείου με κατεύθυνση ανατολικά έχουν επίσης στάση στο αεροδρόμιο, συγκεκριμένα περίπου 150 μέτρα δεξιά του τερματικού σταθμού στον κεντρικό δρόμο (τοποθεσία στο google.com/maps).

Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας στο περίπτερο ακριβώς στη στάση του λεωφορείου, όπου μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά και κάρτα.

Όλα τα λεωφορεία σταματούν στο αεροδρόμιο με κατεύθυνση προς Κοκκίνη Χάνι, Κάτω Γούβες, Χερσόνησο, Σταλίδα, Μάλια, Νεάπολη, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία. Στο τμήμα Ηράκλειο - Αεροδρόμιο - Άγιος Νικόλαος εκτελούνται 1-2 δρομολόγια λεωφορείων ανά ώρα κατά την υψηλή περίοδο.

Μπορείτε να βρείτε τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα ktelherlas.gr, πληκτρολογήστε τη στάση "D.Aerodromio (Αεροδρόμιο)". Σημειώστε ότι οι ώρες είναι πολύ κατά προσέγγιση και το λεωφορείο μπορεί να φτάσει με 20 λεπτά καθυστέρηση, αλλά μπορείτε να φτάσετε 20 λεπτά νωρίτερα.

Για άλλες κατευθύνσεις, θα πρέπει να φτάσετε στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στο κέντρο της πόλης (τοποθεσία στο google.com/maps), απ' όπου αναχωρούν λεωφορεία για όλη την Κρήτη. Για να βρείτε υπεραστικές συνδέσεις, επισκεφθείτε το ktelherlas.gr, και για οδηγίες προς Ρέθυμνο και Χανιά, επισκεφθείτε το e-ktel.com.

Ταξί

Ένας μεγάλος αριθμός επίσημων ταξί είναι διαθέσιμος για όλες τις αφίξεις και αναχωρήσεις. Η τιμή για το κέντρο του Ηρακλείου είναι σταθερή και ανέρχεται στα 19 ευρώ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.