Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βρυξέλλες Charleroi

Βρυξέλλες

Οι μόνες συγκοινωνιακές συνδέσεις από το αεροδρόμιο είναι λεωφορεία προς Βρυξέλλες, Λιλ, Γάνδη, Μπριζ και Σαρλερουά. Υπάρχουν στάσεις ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό 1, στον οποίο μπορείτε να φτάσετε σε 10 λεπτά από το αεροπλάνο.

Βρείτε ξενοδοχεία σε Brussels

Λεωφορεία προς Βρυξέλλες

Το των Βρυξελλών εξυπηρετείται από την εταιρεία λεωφορείων Flibco περίπου κάθε 30 λεπτά και τα δρομολόγια καλύπτουν όλες τις αναχωρήσεις και αφίξεις. Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 18,99 ευρώ. Το εισιτήριο μετ' επιστροφής δεν έχει έκπτωση.

Το εισιτήριο αγοράζεται ηλεκτρονικά στο terravision.eu ή στο flibco.com (και οι δύο ιστότοποι πωλούν εισιτήρια για τα ίδια λεωφορεία) για μια συγκεκριμένη ημέρα κατά την οποία μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε λεωφορείο. Το εισιτήριο μπορεί επίσης να αγοραστεί από ένα μηχάνημα ή από ένα περίπτερο στη στάση του λεωφορείου, αλλά είναι 1 eur ακριβότερο από την online αγορά.

Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια προς το σταθμό Bruxelles-Midi, ο οποίος είναι η μοναδική στάση στις Βρυξέλλες.

Το χρονοδιάγραμμα είναι προσαρμοσμένο στην κίνηση των πτήσεων και καλύπτει όλες τις αναχωρήσεις και αφίξεις στο αεροδρόμιο Charleroi.

 • Χρόνος διαδρομής - 60 λεπτά
 • Ναύλοι - 18,99 eur
 • Συχνότητα - 20 λεπτά
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 0:40
 • Πρώτο λεωφορείο από Βρυξέλλες-Midi - 3:00

Αγορά εισιτηρίου - Terravision.com

Τρένο προς Βρυξέλλες + λεωφορείο

Μια εναλλακτική λύση είναι να συνδυάσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες με τη γραμμή A3 του λεωφορείου προς Luttre ή τη γραμμή A1 Chalreori και στη συνέχεια να πάρετε το τρένο.

Η τιμή είναι 16,80 eur και η διαδρομή με μία αλλαγή διαρκεί περισσότερο από 75 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για συνδυασμένη διαδρομή με λεωφορείο δημόσιας συγκοινωνίας της γραμμής Α προς τον πλησιέστερο σταθμό και τρένο προς τις Βρυξέλλες στην ιστοσελίδα των βελγικών σιδηροδρόμων.

Λεωφορείο προς Charleroi

Υπάρχει λεωφορείο A1 του αεροδρομίου για το Charleroi προς το σιδηροδρομικό σταθμό Sud με 6 eur ανά διαδρομή. Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια κάθε 30 λεπτά και χρειάζεται 20 λεπτά για να φτάσει στο σταθμό.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήριο από την εφαρμογή για κινητά TEC (διαθέσιμη στο Google Play / App Store). Δεν υπάρχει εισιτήριο πόλης για το αεροδρόμιο με 2,10 ευρώ, αλλά μόνο ειδικό εισιτήριο αεροδρομίου 6 eur. Ωστόσο, το εισιτήριο είναι εισιτήριο μετεπιβίβασης και ισχύει για 90 λεπτά για άλλες γραμμές δημόσιων συγκοινωνιών στο Σαρλερουά.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Σαρλερουά, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του μεταφορέα: letec.be.

Υπάρχουν 3 δρομολόγια προς το αεροδρόμιο:

 • Α1 - προς Charleroi Gare Centrale
 • Α2 - προς το σταθμό Fleurus
 • A3 - προς το σταθμό Luttre

Εάν αγοράσετε το εισιτήριό σας απευθείας από τον αυτόματο πωλητή εισιτηρίων στη στάση του λεωφορείου για το τρένο από το Σαρλερουά και μετά στο Βέλγιο, θα συμπεριληφθεί στην τιμή των λεωφορείων Α1, Α2 ή Α3.

Μπριζ, Γάνδη, Λιλ

Η Flibco προσφέρει εισιτήρια για Μπριζ, Γάνδη, Λιλ και Λουξεμβούργο. Τα φτηνά εισιτήρια των 5 ευρώ όταν αγοράζονται εκ των προτέρων δεν είναι πλέον διαθέσιμα και θα πληρώσετε τις κανονικές τιμές.

Σε όλες τις διαδρομές, τα λεωφορεία εκτελούν 12-13 δρομολόγια την ημέρα και ο μέσος χρόνος διαδρομής κυμαίνεται μεταξύ 100 και 130 λεπτών. Η μεγαλύτερη διαδρομή είναι προς τη Μπριζ.

 • Μπριζ - 24,40 eur (πρωινά και βραδινά δρομολόγια από 19,90 eur)
 • Γάνδη - 22,40 eur
 • Λιλ - από 19,90 eur

Για τα δρομολόγια και τις τρέχουσες τιμές προς κάθε πόλη, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα flibco.com.

Προς το αεροδρόμιο Zaventem

Για τη μεταφορά μεταξύ των αεροδρομίων Charleroi - Zaventem, χρησιμοποιήστε ένα συνδυασμό των λεωφορείων αεροδρομίου A1, A2 ή A3 προς τους πλησιέστερους σταθμούς (Charleroi, Fleurus ή Luttre) και τρένων.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο απλής μετάβασης για 25,30 eur στον ιστότοπο των βελγικών σιδηροδρόμων: belgiantrain.be, συμπεριλαμβανομένου του λεωφορείου από το αεροδρόμιο Charleroi στο σταθμό. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο για το κέντρο των Βρυξελλών (βλ. παραπάνω) και να μετεπιβιβαστείτε στο τρένο για το αεροδρόμιο Zaventem, το οποίο κοστίζει 8 ευρώ. Το ταξίδι μειώνεται σε 90 λεπτά.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.