Μεταφορά από το αεροδρόμιο Bridgetown

Μπαρμπάντος

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να φτάσετε στο Αεροδρόμιο Grantley Adams.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν δεν θέλετε να περιοριστείτε από τα δημόσια μέσα μεταφοράς χωρίς δρομολόγια και θέλετε να ταξιδέψετε στο νησί, η ενοικίαση αυτοκινήτου απευθείας στο αεροδρόμιο είναι η καλύτερη επιλογή.

Οι τιμές για τη μίσθωση ενός μικρότερου αυτοκινήτου για μια εβδομάδα κατά την υψηλή περίοδο (Δεκέμβριο έως Απρίλιο) ανέρχονται σε περίπου 450 δολάρια ΗΠΑ. Στη χαμηλή περίοδο, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για μια εβδομάδα με λιγότερο από 300 usd.

Σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση του αυτοκινήτου σας αρκετά νωρίτερα. Η χωρητικότητα των τοπικών εταιρειών ενοικίασης είναι μικρή και συμβαίνει τα αυτοκίνητα να είναι sold out για έως και 2 μήνες.

Στα Μπαρμπάντος, οδηγείτε στα αριστερά.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση στο νησί, ανατρέξτε στον οδηγό οδήγησης των Μπαρμπάντος.

Τα γραφεία πολλών εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων μπορείτε να τα βρείτε μετά την έξοδο από την αίθουσα αφίξεων, περίπου 20 μέτρα αριστερά.

Ταξί

Στο αεροδρόμιο διατίθενται μόνο επίσημα αδειοδοτημένα ταξί, τα οποία βρίσκονται ακριβώς έξω από την έξοδο της αίθουσας αφίξεων. Περπατήστε μέχρι το γραφείο τιμών και ένα μέλος του προσωπικού και θα σας κατευθύνει στο πλησιέστερο ταξί. Αν και τα αυτοκίνητα δεν είναι εξοπλισμένα με μετρητές, θα γνωρίζετε εκ των προτέρων την τιμή χάρη στον αναρτημένο πίνακα τιμών.

Τα ταξί μπορούν να πληρωθούν μόνο με μετρητά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο δολάρια Μπαρμπάντος όσο και δολάρια ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, για το κέντρο του Bridgetown μπορείτε να πληρώσετε 74 bbd, για τα θέρετρα γύρω από το Hastings και το Rockley 67 bbd και για το Holetown 125 bbd.

Λεωφορεία και ZR

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δημόσια συγκοινωνία για να φτάσετε στο αεροδρόμιο, η οποία παρέχεται από συμβατικά λεωφορεία (μπλε ή λευκά), μικρά λεωφορεία (κίτρινα με μπλε ρίγα) και "ZR", κοινόχρηστα ταξί που εκτελούν τακτικά δρομολόγια. Έχουν τη μορφή μικρών λευκών φορτηγών με μπορντό λωρίδα.

Τα λεωφορεία, τα minibus και τα κοινόχρηστα ταξί (ZRs) κοστίζουν πάντα 3,50 bbd για μια διαδρομή, είτε πηγαίνετε μια στάση είτε σε όλο το νησί. Μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά και μόνο σε δολάρια Μπαρμπάντος.

Για τα τακτικά λεωφορεία, πρέπει να έχετε το ακριβές ποσό ή να ταξιδέψετε με υψηλότερο ναύλο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα χρήματα ρίχνονται σε ένα κουτί με τον οδηγό, ο οποίος δεν έχει τρόπο να τα επιστρέψει. Για τα minibus και τα ZR, το ανακριβές ποσό επιστρέφεται.

Για τα κοινόχρηστα ταξί (ZR), η πληρωμή γίνεται στον οδηγό κατά την έξοδο ή στον ελεγκτή με την κίτρινη μπλούζα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Τα μικρά λεωφορεία στη συνέχεια έχουν συνήθως έναν ελεγκτή (και πάλι με κίτρινο μπλουζάκι), τον οποίο πληρώνετε κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ηστάση του λεωφορείου βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, περίπου 100 μέτρα από τον τερματικό σταθμό. Αν βγείτε από την αίθουσα αφίξεων, θα περάσετε από την πιάτσα ταξί και θα διασχίσετε το χώρο στάθμευσης. Το στέγαστρο του λεωφορείου είναι ορατό από τον τερματικό σταθμό. Η κατεύθυνση προς Bridgetown είναι προς τα αριστερά.

  • ZRs - η γραμμή 3D εκτείνεται στον αυτοκινητόδρομο 7 (μέσω Oistins, St. Lawrence, Worthing, Rockley, Hasting, Carlisle Bay) προς τον τερματικό σταθμό Constitution River στο Bridgetown. Τρέχει σε ακανόνιστα διαστήματα (όταν είναι γεμάτη) από τις 6:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα περίπου, συνήθως τουλάχιστον μία φορά κάθε 15-30 λεπτά
  • Μίνι λεωφορεία - πολλά από τα δρομολόγια ακολουθούν την ίδια διαδρομή με τα ZR της γραμμής 3D, με τη διαφορά ότι συνεχίζουν επίσης από το αεροδρόμιο προς την αντίθετη κατεύθυνση προς το Sam Lord's Castle ή το Six Roads. Τα μικρά λεωφορεία εκτελούν επίσης δρομολόγια σε ακανόνιστα διαστήματα, συνήθως τουλάχιστον 1-2 φορές την ώρα
  • Λεωφορεία - αυτά είναι τα μόνα που έχουν ακριβείς ώρες αναχώρησης από τους τερματικούς σταθμούς, αλλά εκτελούν δρομολόγια προς/από το αεροδρόμιο μόνο μερικές φορές την ημέρα, συγκεκριμένα η γραμμή 27 μέσω Bridgetown προς Speightstown και η γραμμή 54C μέσω του αυτοκινητόδρομου προς Speightstown

Λεπτομερείς πληροφορίες για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορείτε να βρείτε στον ταξιδιωτικό οδηγό για τα Μπαρμπάντος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.