Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βιέννη

Βιέννη

Το αεροδρόμιο της Βιέννης συνδέεται με τον σιδηρόδρομο, ο οποίος αποτελεί την κύρια σύνδεση με την πόλη και την υπόλοιπη Αυστρία.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο της Βιέννης

Τρένο προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Wien-Hbf

Ο κεντρικός σταθμός της Βιέννης, όπου βρίσκεται και ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων (ορισμένα δρομολόγια του Flixbus σταματούν στο σταθμό Erdberg σε άλλο τμήμα της πόλης), είναι προσβάσιμος με απευθείας τρένα από το σταθμό του μετρό στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Πρόκειται πάντα για υπεραστικά δρομολόγια που συνεχίζουν προς το Λιντς, το Μόναχο και άλλους προορισμούς.

Φθηνότερες συνδέσεις προσφέρονται από τα περιφερειακά τρένα S-Bahn και REX με μετεπιβίβαση στο Wien Rennweg.

 • Ναύλοι - 8,80 eur ή 4,40 eur με μετεπιβίβαση (γραμμές S και REX)
 • Χρόνος ταξιδιού - 15 λεπτά απευθείας ή περίπου 30 λεπτά με μετεπιβίβαση
 • Συχνότητα - 30 λεπτά

Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας από τον αυτόματο πωλητή εισιτηρίων στο σταθμό ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση oebb.at. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε ως ζευγάρι και έχετε αρκετό χρόνο, ένα ομαδικό εισιτήριο για δύο άτομα θα σας κοστίσει μόνο 5,40 eur - ισχύει μόνο για το S-Bahn και τα περιφερειακά τρένα (REX) με μετεπιβίβαση στο Wien Rennweg.

 • Πρώτο τρένο από Wien-Hbf - 6:33 (απευθείας σύνδεση) ή 4:41 (με αλλαγή)
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο - 22:12 (απευθείας σύνδεση) ή 1:39 (με αλλαγή)

Εναλλακτικά, οι προηγούμενες ή μεταγενέστερες συνδέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μετεπιβίβαση στα νυχτερινά λεωφορεία Wien Renneweg VAL - Vienna Airport Lines, λεπτομέρειες παρακάτω.

Τρένο και S-Bahn προς το κέντρο της Βιέννης

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην καρδιά της Βιέννης είναι μέσω της γραμμής S-Bahn S7 της πόλης, η οποία σας μεταφέρει απευθείας στην καρδιά της Βιέννης μέσω των σταθμών Rennweg, Wien-Mitte ή Praterstern. Εκτός από τη γραμμή S7, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τρένα της ÖBB με τα ίδια εισιτήρια.

 • Ναύλοι - 4,40 eur, ομαδικός ναύλος για δύο άτομα για 5,40 eur
 • Χρόνος διαδρομής προς Wien-Mitte - 23 λεπτά
 • Συχνότητα - 15-20 λεπτά

Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας από τον αυτόματο πωλητή εισιτηρίων στο σταθμό ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση oebb.at. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εισιτήριο για 4,40 ευρώ για να ταξιδέψετε σε οποιαδήποτε στάση στη Βιέννη, το οποίο ισχύει επίσης για τραμ, λεωφορεία και μετρό (U-Bahn). Μπορείτε να αλλάξετε τρένο ελεύθερα κατά τη διάρκεια των 120 λεπτών για τα οποία ισχύει το εισιτήριο.

Μην ξεχάσετε να σημειώσετε το εισιτήριό σας στην αποβάθρα αν ταξιδεύετε με το S-Bahn, τα τρένα και το μετρό! Το ομαδικό εισιτήριο των 5,40 € μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για το S-Bahn ή τα περιφερειακά τρένα ÖBB.

 • Πρώτο τρένο από Wien-Mitte - 4:19
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο - 1:19

Εάν έχετε αγοράσει ημερήσιο εισιτήριο για τις δημόσιες συγκοινωνίες, πρέπει να αγοράσετε εισιτήριο για τη ζώνη εκτός Βιέννης για 2 ευρώ όταν πηγαίνετε στο αεροδρόμιο ! Το ημερήσιο εισιτήριο δεν ισχύει για το αεροδρόμιο!

Τρένο CAT προς το κέντρο της πόλης

Αποφύγετε το πανάκριβο "CAT - City Airport Train", για το οποίο υπάρχουν διαφημίσεις παντού στο αεροδρόμιο και σε όλη την πόλη. Ο χρόνος διαδρομής στο σταθμό Wien-Mitte είναι μόλις 7 λεπτά μικρότερος από το S-Bahn S7. Το εισιτήριο είναι σχεδόν 3 φορές ακριβότερο (η απλή μετάβαση κοστίζει 14,90 eur / μετ' επιστροφής 24,90 eur).

Λεωφορείο προς Μπρατισλάβα

Από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της Βιέννης προς τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Nivy της Μπρατισλάβα εκτελούνται απευθείας δρομολόγια λεωφορείων της Slovak Lines σε συνεργασία με την Terravision.

Τα λεωφορεία σταματούν επίσης στη γέφυρα SNP.

Δρομολόγια και κρατήσεις εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση slovaklines.sk. Ωστόσο, μπορείτε επί του παρόντος να αγοράσετε φθηνότερα εισιτήρια για αυτές τις συνδέσεις για [translate=none7,90 eur[/translate] μέσω του ιστότοπου της Terravision, ο οποίος πωλεί εισιτήρια για τις συνδέσεις της Slovak Lines.

 • Χρόνος ταξιδιού - 60 λεπτά
 • Συχνότητα - 45 έως 60 λεπτά
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 23:59
 • Πρώτο λεωφορείο από Μπρατισλάβα (Nivy) - 3:00

Αγορά εισιτηρίου - Terravision.com

Προς σταθμό λεωφορείων Erdberg (Flixbus)

Ενώ όλες οι διεθνείς λεωφορειακές γραμμές σταματούν επίσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, για τα περισσότερα λεωφορεία Flixbus Erdberg χρησιμοποιείται ο σταθμός Erdberg για όλα τα λεωφορεία. Δεν υπάρχει πλέον απευθείας λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το Erdberg.

Από το Erdberg, πάρτε πρώτα τη γραμμή U3 του μετρό μέχρι το σταθμό "Landstrasse/Wien-Mitte", όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στην απευθείας σιδηροδρομική γραμμή S7 προς το αεροδρόμιο. Η διαδρομή διαρκεί συνολικά περίπου 35 λεπτά και πληρώνετε για ένα εισιτήριο 4,40 eur (ομαδικό εισιτήριο για δύο άτομα 5,40 eur).

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβείτε ήδη στο σταθμό St. Marx και να περπατήσετε μέχρι το σταθμό Erdberg (περίπου 2.100 μέτρα).

Νυχτερινή μεταφορά

Η νυχτερινή μεταφορά παρέχεται από τα λεωφορεία της Vienna Airport Lines με κατ' αποκοπήν χρέωση 9,50 eur (μπορείτε να την αγοράσετε ηλεκτρονικά ή από τον οδηγό).

Τα νυχτερινά και πρωινά δρομολόγια από τη Βιέννη προς το αεροδρόμιο εκτελούνται σε 2 γραμμές όταν δεν εκτελούνται δρομολόγια τρένωνI

Γραμμή VAL 1: Κεντρικός σταθμός και Westbahnhof

 • Αναχωρήσεις από το Westbahnhof προς το αεροδρόμιο - 1:30, 2:30, 3:00, 3:30, 4:00, 4:30
 • Αναχωρήσεις από το Hauptbahnhof προς το αεροδρόμιο - 1:45, 2:45, 3:15, 3:45, 4:15, 4:45
 • Αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο προς το σταθμό - 0:00, 0,:30, 1:00, 1:30, 2:30, 3:30

Γραμμή VAL2: Morzinplatz/Schwedenplatz (κέντρο)

 • Αναχωρήσεις από Morzinplatz προς το αεροδρόμιο - 1:00, 1:30, 2:00, 2:30, 3:00, 3:30, 4:00, 4:30
 • Αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο προς το κέντρο - 0:15, 0:45, 1:15, 1:45, 2:15, 2:45, 3:15, 3:45

Αναλυτικές πληροφορίες, δρομολόγια και δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: viennaairportlines.at.

Σύνδεσμοι

 • Κρατήσεις εισιτηρίων και δρομολόγια τρένων προς το αεροδρόμιο: oebb.at
 • Χάρτες, πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα για τις αστικές γραμμές γύρω από τη Βιέννη: wienerlinien.at
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.